ΤΑΥΡΟΣ 

Εντείνονται οι ανησυχίες στον Ταύρο, έπειτα από την αποκάλυψη του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Δαμηλάκου σχετικά με τις προθέσεις του δήμου Αθηναίων για τα Σφαγεία του Ταύρου. Η ανάρτηση της Δημ. Κίνησης Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή στην επίσημη ιστοσελίδα της

Last updated: on September 24, 2021

“Παιχνίδια” real estate με τα Σφαγεία;

Ανησυχίες και εύλογα ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Δαμηλάκου σχετικά με τις προθέσεις του δήμου Αθηναίων για τα Σφαγεία του Ταύρου. Ο εμβληματικός για τον δήμο μας χώρος πάντοτε αποτελούσε στόχο του real estate.

Η σχετική ανάρτηση του κ. Δαμηλάκου:

Ο Δήμος Αθηναίων στις 10/8/2021, προκήρυξε διαγωνισμό παροχής υπηρεσιών επιλογής συμβούλου για την ωρίμανση του έργου «Αξιοποίηση των πρώην Σφαγείων, ιδιοκτησίας Δήμου Αθηναίων».
Η ουσία του όλου εγχειρήματος και οι προθέσεις της Διοίκησης του Δήμου της Αθήνας, βρίσκονται στο παράρτημα της προκήρυξης (σελ. 55 έως 58) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι με την περιγραφή «Αναλυτική περιγραφή φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της Σύμβασης».
Αναφέρεται διεξοδικά στα 17στρέμματα «ιδιοκτησίας» του Δήμου Αθηναίων, και μεταξύ άλλων αναφέρει (Αντιγραφή από το κείμενο…. Η φερόμενη ως «παραχώρηση» στον Δήμο Ταύρου δεν χαρακτηρίζεται από σχετική τυπικότητα με βάση τον νόμο).
Έξυπνα διατυπωμένο θα έλεγα… πλην όμως συνεχίζει…. (το υπόψη ακίνητο έχει δηλωθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο ως περιουσία του Δήμου κλπ κλπ …..και φτάνει να αναφέρει στην συγκεκριμένη παράγραφο τα εξής … Ο χώρος αυτός αποτέλεσε αντικείμενο ενδεχόμενης εκμετάλλευσης από τον Δήμο Ταύρου, ως χώρος πρασίνου (σ.σ. είναι αναφορά στα 3.5 στρέμματα του τριγώνου της Παναγίτσας) και απόδοσης του στο κοινό, όμως σύμφωνα με τον νόμο και την τυπικότητα των πράξεων η παραχώρηση αυτή κατέστη ΑΚΥΡΗ).
Μέσα στα υπόλοιπα που αναφέρει μας ενημερώνει πως ο Δήμος Αθηναίων επιθυμεί να αξιοποιήσει με οικονομικά κοινωνικά και αναπτυξιακά κριτήρια το ακίνητο ιδιοκτησίας του των 17 στρεμμάτων επί της οδού Πειραιώς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μέθοδο. Με σκοπό να επιτευχθούν οι στόχοι όπως απαριθμούνται.
Αν αγαπητοί συνδημότες αυτά δεν αποτελούν αιτία, επαγρύπνησης αλλά και προστασίας των αγώνων που έχουν δοθεί έτσι ώστε τα εμβληματικά Σφαγεία τα οποία αποτελούν κομμάτι της ιστορίας του Ταύρου!!! Απέναντι στις προθέσεις που μέσα από τις συγκεκριμένες φράσεις η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων εκφράζεται. Και που ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου είναι παντελώς απών από το όλο εγχείρημα, χωρίς να έχει την παραμικρή ενημέρωση εν μέσω καλοκαιριού!!!! Αν λοιπόν όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα που γράφονται στην προκήρυξη δεν είναι αιτία ανησυχίας για τον χώρο των Σφαγείων…τότε ποια αιτία θα μας κινητοποιούσε ;;;;
Καλώ όπως υποσχέθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, την Διοίκηση του Δήμου να συγκαλέσει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την εν λόγω προκήρυξη και τον καθορισμό συγκεκριμένων ενεργειών και δεσμεύσεων που πρέπει να παρθούν εκ μέρους μας.


Πηγή

 

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.