ΤΑΥΡΟΣ 

Η ανάρτηση στη σελίδα της Δημ. κίνησης Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή, όπου γίνεται λόγος για δημιουργική λογιστική για τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 128%..

Last updated: on January 14, 2022

Με έκπληξη και απογοήτευση διαβάσαμε το σημερινό δελτίο Τύπου, μέσω του οποίου ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου μας δίνει μία “οφειλόμενη απάντηση”.

Δυστυχώς, η συγκεκριμένη απάντηση στηρίζεται σε “επιλεγμένες” αλήθειες, ώστε να συνθέσει μία ψευδή εικόνα.

Ο κ. Ευθυμίου επισημαίνει τα ανώτατα εισοδηματικά όρια των προτάσεών μας για να της καταλογίσει “έλλειψη κοινωνικού χαρακτήρα”, θεωρώντας τον εαυτό του ως αποκλειστικό αντιπρόσωπο κοινωνικής ευαισθησίας.

Μάλιστα, με μία φράση – μνημείο πολιτικής αμετροέπειας, κατηγορεί τη ριζοσπαστική δημοτική κίνηση “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” για ενδεχόμενη “φωτογραφική πρόταση”, υπονοώντας ότι επιχειρήσαμε να ευνοήσουμε συγκεκριμένες πολύτεκνες οικογένειες (;)

Φυσικά, μία απλή ματιά στον ακόλουθο πίνακα είναι επαρκής για να αποδείξει ποιες κατηγορίες συνδημοτών μας θα ευνοούνταν από την πρότασή μας.

Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε πως από τις μισές αλήθειες του Δημάρχου απουσιάζει η τελική προσπάθειά του επικεφαλής της κίνησης, Μπάμπη Μπιλίνη, να καταλήξουμε ομόφωνα σε συναινετική απόφαση.

Τι προτείναμε; Να υιοθετηθεί η πρόταση της δημοτικής Αρχής με δύο διαφοροποιήσεις:

  • Να αυξηθεί το εισοδηματικό όριο για τους μακροχρόνια ανέργους από τις 6.000 ευρώ στις 8.000 ευρώ
  • Να αυξηθεί κατά 1.500 ευρώ το εισόδημα μονογονεϊκής οικογένειας εφόσον υπάρχει δεύτερο προστατευόμενο μέλος

Αυτές ήταν οι προτάσεις μας ώστε να καταλήξουμε σε συμφωνία. ΑΥΤΕΣ τις προτάσεις καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής Ευθυμίου και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αναφορικά με τη δημιουργική λογιστική και τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 128%, η οποία τελικά δεν ήταν μείωση των τελών κατά 128%, αλλά αύξηση των εισοδηματικών ορίων κατά 128%, αλλά ήταν μείωση κατά 128%, παρακαλούμε γνωστό ποδοσφαιρικό παράγοντα επαρχιακής ομάδας να βγει έξω από το σώμα του Δημάρχου.

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.