Γράφει η Ελένη Τομπάλογλου

Last updated: 4 months ago

Πασχαλινές ιστορίες:όταν ήμουν μικρή, είχα την τύχη να παίρνω φανταστικές πασχαλινές λαμπάδες από τη νονά μου !Είχα πάντα ο ,τι πιο πρωτότυπο !!

Μια χρονιά λοιπόν η νονά μου ,γνωρίζοντας φυσικά την αγάπη μου για τις σοκολάτες,μου έφερε μια λαμπάδα ΙΟΝ αμυγδάλου , κερί φανταστικό ,μοσχομυριστο και απίστευτα αληθοφανές!!Ανοιχτό το περιτυλιγμα της μέχρι τη μέση περίπου ,άφηνε ακάλυπτες τις κέρινες καφέ "σοκολατένιες" πλάκες!!Σαν τα μάτια μου τη φυλουσα και την ημέρα της Ανάστασης (στο χωριό της μαμάς),την είχα αφησει στο μπουφέ ,περιμένοντας να έρθει η ώρα για την εκκλησία!Και όταν έφτασε αυτή η ώρα,ήρθα αντιμέτωπη με ένα μεγάλο σοκ !!!Βρήκα τη λαμπάδα μου δαγκωμενη !!

Απελπισμένη μπροστά στο θέαμα,έψαχνα να βρω τον ένοχο της καταστροφής αυτής ,που δεν ήταν άλλος από τον αδελφό μου και τον μικρό μου ξάδελφο !!Πέρασαν τη λαμπάδα μου για αληθινή σοκολάτα και δεν μπόρεσαν να αντισταθούν ,μου ομολόγησαν ,όταν με είδαν κλαμενη... Πώς να κάνω εμφάνιση με αυτήν τη λαμπάδα στην εκκλησία ;!Ο καλός μου μπαμπάς όμως ,με έπεισε πως θα είχα την πιο πρωτότυπη λαμπάδα!Την πιο ξεχωριστή!

Πήγα λοιπόν στην Ανάσταση ,άναψα τη λαμπάδα μου ,καμαρωνα με τη δαγκωμενη κέρινη σοκολάτα μου ,σαν να είχα θησαυρό !! Και είχα,όπως φαίνεται,γιατί τις μέρες που διανύουμε ,τις τόσο περίεργες μερες και νύχτες ,αυτές οι αναμνήσεις ήρθαν στο μυαλό μου και με έκαναν να χαμογελάσω ....

Πολλές φορές το παρελθόν μας λειτουργεί σαν φάρμακο... Αλλά και σαν σανίδα σωτηρίας.. Πιανομαστε από αυτό, παίρνουμε δύναμη, σβήνουμε μια μέρα στο ημερολόγιο μας και ξυπνάμε πιο δυνατοί την επόμενη μέρα!

Έτσι θα γίνει και αύριο, και μεθαύριο.. Και με το μήνυμα που κάθε χρόνο μας δίνει η Ανάσταση, θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και η ζωή θα έχει νικήσει τον θάνατο, το φως θα έχει νικήσει το σκοτάδι! Καλή Ανάσταση σε όλους!

Καλό Πάσχα σε όλους, με την ευχή ο καθένας μας να νικήσει τα δικά του προσωπικά σκοτάδια!

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.