Last updated: one year ago

Πόσες ψήφους πάει το Like?
(δε βγαίνω μάνα μ’, βάλε άλλο ένα…)

 

Τελικά, όσο κι αν νομίσαμε ότι η φωτιά στα Σφαγεία ήταν το χειρότερο που έπαθε ο πολιτισμός μας, φαίνεται ότι δεν είναι.

Φαίνεται πως πολύ πριν την φωτιά, αλλά και σε ένα βαθμό μετά από αυτήν, ζημιά έχει πάθει και ο πολιτικός πολιτισμός του εκλεγμένου δυναμικού στην πόλη μας.

 

Το τελευταίο διάστημα, παρακολουθώ συνειδητά σιωπηλός την κινητικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από τα οποία φαίνεται πως εκείνοι που κάποτε απαξίωναν την ύπαρξη τους, τώρα ασκούν κατά κόρον την επικοινωνιακή πολιτική τους.

Ο δημόσιος διάλογος, κάποτε στηριζόταν στην παραγωγή επιχειρημάτων και πολιτικού λόγου. Τώρα πλέον στηρίζεται στην παραγωγή πιασάρικων post για την συγκέντρωση περισσότερων likes.

 

Κανείς δεν είπε ότι το να ασχολείσαι με την πολιτική είναι εύκολο. Αν ήταν, θα το έκαναν όλοι. Όμως δεν μπορεί κανείς επίσης να ισχυριστεί, πως όλοι όσοι ασχολούνται με την πολιτική, το κάνουν σωστά. Αντίθετα, υπάρχουν περιπτώσεις που προκαλούν εύλογα ερωτήματα, τύπου «Αλήθεια τώρα, τον ψήφισαν αυτόν?» (Αυτό δυσκολεύτηκα λίγο να το γράψω, γιατί ξέρω τέτοιους από όλους τους χώρους, αλλά δεν βαριέσαι, εγώ δεν ασχολούμαι πια με την πολιτική και στο κάτω-κάτω ποιόν ενδιαφέρει η γνώμη μου…)

 

Ο δημόσιος διάλογος στην πόλη μας, πλέον κυριαρχείται από σπέκουλα, ίντριγκα, επικοινωνιακά κολπάκια, αγένεια και έλλειψη της στοιχειώδους παιδείας που επιβάλλει τους καλούς τρόπους αφ’ ενός και την τεκμηρίωση κάθε θέσης αφ’ ετέρου.

Αντίθετα, στερείται ουσίας, πρωτοτυπίας και αν μη τι άλλο, στερείται δυστυχώς και σοβαρότητας.

(Επειδή το χοντραίνω λίγο σε αυτό το σημείο, επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω ότι δεν χρειάζεται να ενδιαφέρει κανέναν η άποψη μου, αλλά έχω δικαίωμα να την λέω όπως ακριβώς την αντιλαμβάνομαι, όπως ο καθένας έχει το απόλυτο δικαίωμα να την υιοθετήσει ή να την αγνοήσει)

 

Η πόλη έχει θέματα που πρέπει να λυθούν, άλλα υψηλής και άλλα χαμηλότερης προτεραιότητας. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν μια δύσκολη καθημερινότητα, ακόμα και χωρίς την ανούσια κι αντιαισθητική καθημερινή κόντρα στα socialmedia. Δεν έχετε ιδέα κύριοι και κυρίες που εκπροσωπείτε την πόλη στα θεσμικά όργανα της, πόσο ΔΕΝ τους ενδιαφέρει ποιος θα πεί την εξυπνότερη ατάκα στο Facebook και σημειώστε ότι αυτή την δήλωση την κάνει κάποιος που έχει γράψει κάποιες από τις εξυπνότερες ατάκες στο Facebook τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, όταν πίστευε πως κάτι τέτοιο έχει σημασία.

 

Όλα θα γίνουν ευκολότερα, όταν συνειδητοποιήσετε πως η δουλειά σας δεν είναι να μειώσετε ο ένας τον άλλον, αλλά να «μεγαλώσετε» την πόλη και τις ευκαιρίες που αυτή πρέπει να δημιουργεί για τους νέους της, τις επιχειρήσεις της και για τον καθένα που θέλει να απολαμβάνει ποιοτικές και σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες στον τόπο που ζεί.

 

Ειδικότερα τώρα, μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία, οι πολίτες περιμένουν να δούν σύγκλιση, συναίνεση και συνεργασία, αντί για κοκορομαχίες και εγωκεντρικές, κακογραμμένες και μερικές φορές δυσνόητες διαδικτυακές αναρτήσεις, που δεν έχουν καμία απολύτως χρησιμότητα.

 

Οπότε…γίνετε λίγο χρήσιμοι, ίσως έτσι να γίνετε περισσότερο δημοφιλείς από ότι με τις αναρτήσεις σας στο Facebook

 

 

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.