ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡΙΣΤΙΔΗ 

Μαγειρεύοντας με την Cookpad

Last updated: 3 months ago

Ήρθε εκείνη η εποχή του χρόνου που αν το έχεις ζήσει το αναπολείς με μια κάποια νοσταλγία με τη γνώση του πόσο σε στιγμάτισε χωρίς ιδιαίτερο λόγο! Και αν πάλι ετοιμάζεσαι ή έχεις το παιδί σου ετοιμάζεται είσαστε αγχωμένοι! Ω ναι! Έφτασε πάλι εποχή των πανελλήνιων εξετάσεων!

 

Ως γονιός μπορείς απλώς να είσαι εκεί, δίπλα τους, και να τα στηρίζεις με αγάπη, θετική στάση και φυσικά νόστιμο και ποιοτικό φαγητό! Γιατί η καλή τροφή ενδυναμώνει και το σώμα και το πνεύμα! Π.χ. ένας χυμός από μιξ φρούτων τονώνει ευχάριστα και αν έχει μέσα 2-3 φραουλίτσες για το χρώμα φτιάχνει και το κέφι του υποψήφιου εξεταζόμενου!

 

Μην παραλείψεις κανένα γεύμα της ημέρας. Τα συχνά, μικρά και ελαφριά γεύματα/σνακ στη διάρκεια της ημέρας βοηθούν τον εγκέφαλο των εφήβων να μην ξεμένει ποτέ από ενέργεια! Οι ξηροί καρποί μόνοι τους, σε μπάρες ή άλλα σπιτικά γλυκάκια είναι πολύ καλή «σφήνα» στα ενδιάμεσα μικρογεύματα. Και βέβαια καλή ενυδάτωση με άφθονο νερό, χυμούς και αφεψήματα.

 

Πρωινό μερικές ιδέες για δυνατό ξεκίνημα

 

 

 

 

Δεκατιανό για σουπερ ανεφοδιασμό

 

 

 

 

Στο μεσημεριανό ετοίμασε ισορροπημένα γεύματα ακολουθώντας όσο γίνεται την κλασσική εβδομαδιαία συνταγή που λέει 1 φορά κόκκινο κρέας, 1 φορά κοτόπουλο/γαλοπούλα, 2 φορές ψάρι, 1 φορά λαδερό και 1-2 φορές όσπριο. Τα ζυμαρικά χωρίς υπερβολική ποσότητα κρέμας/λαδιού είναι καλό συνοδευτικό που αποδίδει ενέργεια την επόμενη μέρα από την κατανάλωσή του.

 

Μεσημεριανό για όλα τα γούστα

 

 

Το βραδινό μπορεί να είναι μια μικρότερη και ελαφρύτερη εκδοχή του μεσημεριανού ή κάτι πιο λάιτ (ανάλογα με τις διατροφικές συνήθειες των υποψηφίων) π.χ. μια σαλάτα που περιέχει και κάποια μορφή πρωτεΐνης (αυγό/ τόνο/ τυρί κλπ).

 

Βραδινό για τις λιγούρες

 

 

 

 

Και φυσικά δεν χαλάμε το χατίρι των εξεταζόμενων για σοκολάτα μια που εκτός του ότι τους αρέσει πολύ, «ξυπνάει» κιόλας τον εγκέφαλο και βοηθάει στο διάβασμα ή την απόδοση στην επικείμενη εξέταση. Φτιάξε για το απογευματινό διάλειμμα κάποιο σοκολατένιο γλυκάκι χωρίς κρέμες (αυτές μόνο βαραίνουν) αλλά με καλής ποιότητας κουβερτούρα.

 

Σοκολάτα γιατί χωρίς σοκολάτα δεν γίνεται

 

 

 

 

Κι επειδή η ελληνική οικογένεια «δίνει εξετάσεις» όλη μαζί, γονείς να τρώτε κι εσείς καλά, έτσι;

 

Θάρρος, δύναμη και καλή επιτυχία στα παιδιά μας!

 

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.