Γράφει η Ελένη Τομπάλογλου

Last updated: 29 days ago

Λίγο ο ανισορροπος καιρός της μεταβατικής περιόδου από καλοκαίρι σε χειμώνα, λίγο η πρόσφατη πανσέληνος και η τρικυμία στο κρανίο μας καλά κρατεί!! Τρικυμία βεβαίως βεβαίως! Φύγαμε από το καλοκαιράκι και αρνούμαστε να καλουπωθουμε σε μια καθημερινότητα που δεν είναι πάντα τόσο ευχάριστη ή διασκεδαστική.

Βεβαια, θα μου πεις, να κάνω τον σταυρό μου που δεν είμαι σε κάποιο νοσοκομείο και ακόμα είμαι όρθια! Ναι φίλε μου, έχεις δίκιο! Συμφωνώ και επαυξάνω! Αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι πάντα ενθαρρυντικό για να πάρουμε δύναμη!

Από την άλλη πλευρά όμως πάντα ο Σεπτέμβριος είναι μήνας εκκίνησης! Νέοι στόχοι, νέα πλάνα, νέα μυαλά... Αναδιοργανωνομαστε και ξεκινάμε.. Μεγαλεπήβολα σχέδια;! Μπορεί! Όμως είναι σαν να πατάει κάποιος ένα κουμπάκι που γράφει "refresh" και τα βλέπουμε όλα πιο καθαρά.. Ειναι που φεύγουμε λιγάκι από την ανέμελη και ερωτική διάθεση του καλοκαιριού;! Μπορεί να παίζει και αυτό τον ρόλο του!

Για αυτό φίλοι μου, ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα κάτω και να πάμε ένα βήμα μπροστά από όλες τις καταστάσεις που νιώθουμε ότι μας κρατάνε λίγο πίσω, λίγο στάσιμους ίσως... Και να μην ξεχνάμε δύο πράγματα :

-αν δεν πετάξουμε τα παλιά από τη ζωή μας, δε θα γίνει χώρος για τα καινούρια που περιμένουν να κάνουν θεαματική (ναι ναι) είσοδο στην καθημερινότητα μας, και

-έξυπνος άνθρωπος είναι αυτός που καταλαβαίνει έγκαιρα πότε πρέπει να απομακρυνθεί από μια κατάσταση που τείνει να τον πληγώσει, να τον αλλοιώσει...

Ας τα κρατήσουμε και ας πορευτουμε σε έναν χειμώνα που θα φτιάξουμε όπως θέλουμε εμείς, που θα μας οδηγήσει σε ωραίες στιγμές, ωραίους ανθρώπους και ωραίες καταστάσεις!!

Δε λέω "καλό φθινόπωρο"... Ακόμα έχουμε λίγο καλοκαιράκι να ζήσουμε....

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.