ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡΙΣΤΙΔΗ 

Μαγειρεύοντας με την Cookpad

Last updated: 17 days ago

Το ελληνικό Πάσχα μοσχοβολάει τσουρέκι. Όχι ότι θα μας πείραζε να τρώμε τσουρέκι και τις 365 μέρες του χρόνου! Εξάλλου τι χρειάζεται για να φτιάξεις τσουρέκι; Μεράκι, αγνά υλικά, υπομονή για τα διαδοχικά φουσκώματα και λίγες γνώσεις… πλεκτικής! Τα μυστικά για το καλό τσουρέκι θα τα βρεις εδώ.

Σε τούτο το άρθρο συνταγές όλες με πολύ επεξηγηματικές φωτογραφίες, για το πώς να πλέκεις πανέμορφα τσουρέκια με 2, 3, 4 κορδόνια, σε στρογγυλό σχήμα, σε σχήμα αστρολούλουδο, μικρά σαλιγκαράκια… απ’ όλα έχει ο μπαξές!

 

Τσουρέκι στρογγυλό

Φτιάχνεις 4 κορδόνια ζύμης και ακολουθείς βήμα-βήμα τις φωτογραφίες. Για τσουρέκι τσουπωτό και στρογγυλό!

Αν δεν σου αρέσουν τα πολλά μετρήματα, φτιάχνεις μόνο 2 κορδόνια ζύμης και έχεις το πιο εύκολο και γρήγορο σχέδιο πλεξίματος ζύμης!

Πλέκω τσουρέκι σε κοτσίδα

Το κλασσικό με 3 κορδόνια ζύμης. Αν έχεις μακριά μαλλιά και τα φτιάχνεις κοτσίδα ξέρεις ήδη. Αν όχι, οι φωτογραφίες της Sitronella σου δείχνουν ξεκάθαρα τι πρέπει να κάνεις!

Πασχαλινά τσουρέκια με 4 κορδόνια

Αν θέλεις μια ακόμα πιο πλούσια κοτσίδα, φτιάχνεις 4 κορδόνια ζύμης και εμπιστεύσου τις οδηγίες του ggr. Το αποτέλεσμα χορταίνει όχι μόνο την κοιλιά αλλά και το μάτι!

 

Τσουρέκι αστρολούλουδο!

Τσουρέκι αστρολούλουδο για μια χαριτωμενιά στο τραπέζι σου! Αν έχεις και μικρά παιδιά θα το εκτιμήσουν παραπάνω!

 

Τσουρέκι – Braid κέικ με κρέμα και σοκολάτα Τσουρέκι με Δύο κορδόνια

Και ένα γεμιστό για πολύ λιχουδο-καταστάσεις που αναδεικνύεται με τις κατάλληλες κοψιές στη ζύμη.

Εμπρός, σήκωσε μανίκια και δάμασε τη μυρωδάτη ζύμη! Δοκίμασε την πλέξη που προτιμάς και μην ξαναγοράσεις έτοιμο τσουρέκι ποτέ.

 

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.