Connect with us

Subscribe

ΤΑΥΡΟΣ

H Λαϊκή Συσπείρωση Μοσχάτου- Ταύρου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/6

Δελτίο Τύπου

Για άλλη μια φορά στη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου αποδείχτηκε πως η δημοτική αρχή και οι υπόλοιπες παρατάξεις είναι αποφασισμένες να υπηρετήσουν μέχρι τελικής πτώσης την πολιτική που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε ότι στη συζήτηση για τα Μέσα Ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) των εργαζομένων του Δήμου που προκλήθηκε κάτω από τη μαζική παρουσία τους στη συνεδρίαση, παραδέχτηκαν ότι οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν τα ΜΑΠ που είναι αναγκαία και απαραίτητα για την ασφάλεια τους έγκαιρα αλλά τα λαμβάνουν σε χρήματα αρκετούς μήνες αργότερα και ότι δεν υποβάλλονται στις προβλεπόμενες ιατρικές προληπτικές εξετάσεις. Είναι επίσης αποκαλυπτικό ότι τόσο για τα ΜΑΠ όσο και για τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις πρέπει να υπάρξει μεσολάβηση ιδιωτών (μέσω διαγωνισμών- που συχνά βγαίνουν άγονοι και καθυστερούν τις διαδικασίες όταν δεν εξασφαλίζεται το προσδοκώμενο κέρδος) και την κατάσταση αυτή αποδέχονται τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις.

Την ίδια στιγμή που στο δημοτικό συμβούλιο τα θέματα και οι συζητήσεις για προγράμματα δήθεν «βιώσιμης ανάπτυξης» και δικτύων για «υγιείς πόλεις» δίνουν και παίρνουν, δεν εξασφαλίζονται τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και αυτό δεν είναι πρωτοτυπία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Προκύπτει από το αντιδραστικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης που εφαρμόζει τις κατευθύνσεις της κεντρικής πολιτικής και στους Δήμους, με αποτέλεσμα να μετράμε στο 1ο εξάμηνο του 2023 43 εργατικά «ατυχήματα» σε 12 Δήμους της Αττικής.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Δήμου, επαναφέραμε την πάγια θέση μας να λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι τα ΜΑΠ εγκαίρως, να μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις, να καλυφθούν οι κενές θέσεις του Δήμου με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να σταματήσει η εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στο κράτος, τις κυβερνήσεις του και τις τοπικές του διοικήσεις. Από κοινού, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ για τροποποίηση του άρθρου 103 ώστε να επιτραπεί η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Μαζί απέρριψαν δεκάδες τροπολογίες του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων για μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων κ.ά. Όλες οι κυβερνήσεις απαγόρευσαν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους, διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις. Διαχρονικά υπερασπίζονται το σύστημα που γεννά τα Τέμπη, το Μάτι, τη Μάνδρα, που σακατεύει καθημερινά εργαζόμενους με την εντατικοποίηση, τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, με δεκάδες εργατικά ατυχήματα και στους δήμους. Καλούμε τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στη δημοτική αρχή. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Τέλος, για άλλη μια φορά θέσαμε την ανάγκη στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ να συζητηθεί με τι όρους θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά και τι μέτρα θα παρθούν για τα σχολεία του Δήμου που εκπέμπουν SOS. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουμε καταθέσει εδώ και 3 μήνες (από 12/4/2023) το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής που θέτει τα ζητήματα ασφάλειας, αντισεισμικής θωράκισης και ομαλής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

Με ευθύνη της δημοτικής αρχής καθυστερεί η συζήτηση, ενώ λαμβάνουμε γενικές δεσμεύσεις και γενικές απαντήσεις ότι «θα λυθούν όλα», την ώρα που τα σχολεία ανοίγουν σε 2 μήνες και βαφτίζουν αντισεισμικό έλεγχο τον οπτικό έλεγχο ορισμένων «αετωμάτηδων» . Την ώρα που παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών. Που οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να καλύψουν τα κενά σε υποδομές που φτάνουν μέχρι και σε αγορά κλιματιστικών και ανεμιστήρων!

Καμία αναμονή! Καλούμε τους γονείς, τους εργαζόμενους, συνολικά τον λαό του Μοσχάτου και του Ταύρου να δυναμώσουμε τον αγώνα για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, διεκδικώντας:

1. Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο οπτικοί, από τις αρμόδιες επιτροπές Κτιριακών Υποδομών σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολικά κτίρια. Ο ουσιαστικός και ενδελεχής έλεγχος να γίνει άμεσα σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια- προσεισμικός έλεγχος- έξοδοι διαφυγής- πυρασφάλεια – ασφαλής ηλεκτρολογική εγκατάσταση- επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης).

2. Να υπάρξει ενημέρωση για τον αριθμό των παιδιών που μένουν εκτός παιδικών σταθμών και ουσιαστικά μέτρα για να μην χρειαστεί να βάλει κανένας γονιός το χέρι βαθιά στη τσέπη.

3. Με ευθύνη του Δήμου να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν τεθεί από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μοσχάτου-Ταύρου και τους αντίστοιχους συλλόγους, ώστε να είναι έτοιμα τα σχολεία για το άνοιγμα τους με τη νέα σχολική χρονιά.

Newsletter Signup

Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μοσχάτο: Στο χαρτοφυλάκιο της DKG Development το κτίριο που στεγαζόταν το Homestores Ανδρεάδης

ΜΟΣΧΑΤΟ

Ανανεωμένο & πλήρες το ψηφοδέλτιο της παράταξης του κ. Ανδρέα Ευθυμίου

ΤΑΥΡΟΣ

Lunar Space: Zητάμε εγκάρδια συγγνώμη από όλους τους κατοίκους..

ΜΟΣΧΑΤΟ

Μοσχάτο: Καταγγελίες & περιστατικά κακοποίησης γατιών στην πλ. Ανδρέα Παπαδημητρίου

ΜΟΣΧΑΤΟ

Advertisement
Connect
Newsletter Signup