Γίνεται να φτιάξεις παγωτό χωρίς ζάχαρη και χωρίς γαλακτοκομικά; Φυσικά και γίνεται!
Πάμε να σου δείξω πως!
Σορμπέ κόκκινων φρούτων
Ένα σούπερ παγωτό χωρίς ζάχαρη, χωρίς λακτόζη και με λίγες θερμίδες!
Υλικά
4 κούπες κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα (εγώ πήρα μια συσκευασία που είχε φράουλες, κεράσια, σμέουρα, μύρτιλλα κλπ)
1 κούπα γάλα από φιστίκι Αιγίνης ή αμυγδάλου
4-5 κουταλιές σούπας σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και αλέθουμε μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα σαν ρευστή γρανίτα. Δοκιμάζουμε και ανάλογα αν το θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε λίγο σιρόπι ακόμη.
Σε αυτό το σημείο μπορούμε να σερβίρουμε το παγωτό και να το απολαύσουμε. Θα είναι μαλακό και κρεμώδες.
Αν δεν θέλουμε να το φάμε αμέσως, το βάζουμε σε μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη στο ενδιάμεσο το βγάζουμε και ελαφρώς το χτυπάμε (1-2 φορές).
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το βγάζουμε από την κατάψυξη ελαφρώς να μαλακώσει πριν το σερβίρουμε.
Vegan παγωτό σοκολάτα
Το ποσό νόστιμο είναι δεν περιγράφεται!!! Δεν θα πιστεύεις πως δεν έχει ζωικό γάλα.
Βγαίνει τέλειο! Δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα άλλα παγωτά… βασικά είναι κλάσεις ανώτερο!
Υλικά
250 γρ. φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη
200 γρ. γάλα καρύδας παχύρρευστο (αυτό που είναι σε κονσέρβα)
100 γρ. σιρόπι αγαύης
40 γρ. άγλυκο κακάο
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά τησ συνταγής και ανακατεύουμε καλά να αφομοιωθούν.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή και ανακατεύουμε μέχρι να παγώσει και να γίνει κρεμώδες.
Απολαμβάνουμε όπως είναι έτσι μαλακό, διαφορετικά μεταφέρουμε σε μεταλικό σκεύος παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά εκός κατάψυξης.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Μεταφέρουμε σε σκεύος κατάλληλο για παγωτό και χτυπάμε ανά 3 ώρες για 2-3 φορές.
https://cookwithdimitra.com/