Connect with us

Subscribe

ΜΟΣΧΑΤΟ

Γ. Μακρή: Ο δε Δήμος να μην εκπλαγεί, αν σε λίγες μέρες δει τα ζώα του να κάνουν βόλτα έξω από το δημαρχείο..

Αρκετές απορίες έχει δημιουργήσει η ανάρτηση της γνωστής Μοσχατιώτισσας φιλόζωου και Προέδρου της KOFFA NGO στο Facebook

Καλησπέρα φίλοι μου!

Σε συνέχεια της πρωινής ανάρτησης που έκανα και σας έδειξα τα περισσότερα από τα ζώα του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου που φιλοξενούνται στο καταφύγιό μας στον Ασπρόπυργο, https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10227203286560939&id=1021505442 ,έχω να πω κάποιες πολύ σοβαρές κουβέντες, που έκανα απίστευτη υπομονή και δεν τις είπα νωρίτερα!

✔️Την Τρίτη 17/1 επισκέφθηκαν το καταφύγιό μας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα ζώα και η γραμματέας του Δημάρχου! Ο σκοπός της επίσκεψης, που έγινε για ΠΡΏΤΗ φορά, είχε σκοπό να δουν τα ζώα τους (ποιά είναι), αν είναι καλές οι συνθήκες που διαμένουν και αν όλα είναι εντάξει και να αποφασίσουν να υπογράψουν σύμβαση με την KOFFA NGO, για την φιλοξενία τους, σύμφωνα με την οικονομική προσφορά που τους έχω κάνει!

✔️Θα περίμενε κανείς να γίνει από την πλευρά τους, έστω μία απλή δημόσια αναφορά για την επίσκεψη αυτή και οι εντυπώσεις τους, καλές ή κακές! Από σεβασμό στα πρόσωπά τους δεν ανέβασα κάτι εγώ, σκεπτόμενη πολύ ρομαντικά μάλλον, ότι θα πουν δύο λέξεις, εκτός από τα καρναβάλια, τις κοπές πίτας και λοιπών συμβάντων! #απαξίωση

✔️Με μία λιτή ιστορική αναδρομή, θα σας πω ότι τα συγκεκριμένα ζώα βρέθηκαν στο καταφύγιο το δικό μας με δική μου πρωτοβουλία, εφόσον τα είχε αναλάβει στην ευθύνη του το σωματείο του Δήμου “αδέσποτες φωνές”, τον Ιούνιο του 2019, λόγω του ότι ο δήμος ΔΕΝ ανταποκρίθηκε ποτέ στις εκκλήσεις τους για χώρο στέγασης των ζώων! Μέχρι τις 31/7/22, τα έξοδα για την φιλοξενία των ζώων πλήρωνε εξ ολοκλήρου το σωματείο, καθώς επίσης κάλυπτε τις ανάγκες φροντίδας τους και καθαριότητας, ιατρική περίθαλψη, αποπαρασίτωση κλπ ανάγκες! Όμως… κατόπιν επισήμων επιστολών, το σωματείο δηλώνει από 1/8/22 ΠΛΉΡΗ αδυναμία να συνεχίσει να πληρώνει και να φροντίζει τα παραπάνω ζώα! Οι επισκέψεις τους αραίωσαν και από ελάχιστες, έγιναν μηδενικές!!!!!!!!!

✔️Στο ίδιο διάστημα, ψάχνοντας για λύση ανάμεσα σε σωματείο και Δήμο, συμφώνησαν (λεκτικά), να υπογράψει σύμβαση ο δήμος με μας, την KOFFA δλδ, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η φροντίδα εξ ολοκλήρου των ζώων!

✔️ Από την πλευρά μου έκανα οικονομική προσφορά προς τον Δήμο, η οποία είναι 4 ευρώ ημερησίως με δική μας τροφή για κάθε ζώο (σύνολο 9 ζώα=36 ευρώ ημερησίως), που περιλαμβάνει επίσης την καθαριότητα, τον προαυλισμό και όλη την φροντίδα εν γένει, από τον δικό μου επιστάτη, ο οποίος μένει εκεί, 24 ώρες το 24ωρο!!! Συνολικά δλδ 1080 ευρώ μηνιαίως! Ιατρική περίθαλψη παρέχει ούτως ή άλλως το ΔΙΚΕΠΑΖ, με το οποίο έχει σύμβαση ο δήμος μας! Η περιβόητη σύμβαση δεν υπογράφηκε ποτέ μέχρι σήμερα, με αόριστες δικαιολογίες κάθε φορά, με αποτέλεσμα μέχρι 31/12/22, να υπάρχει χρέος προς εμένα 5.400 ευρώ!!!

✔️Και ερχόμαστε στο σήμερα, όπου το χρέος μεγαλώνει, ο επιστάτης μένει απλήρωτος, καθαρίζει και φροντίζει όμως χωρίς να πει κουβέντα όλα τα ζώα αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο, εγώ παλεύω με τα κύματα με ένα μισθό δημοσίου και ο δήμος απλά υπόσχεται ότι ΘΑ κάνει σύμβαση μαζί μου! Το ότι έχω αρχίσει και ζω με δανεικά, είναι μία πραγματικότητα πλέον! Το καταφύγιο της KOFFA έχει ενοίκιο, ρεύμα, νερό, εφορία, τέλος Επιμελητηρίου, τροφές, μεταφορικά, φάρμακα, ιατρικά έξοδα, ΙΚΑ επιστάτη, αποπαρασίτωση και ένα σωρό ακόμη λειτουργικά έξοδα! Και τα ζώα φυσικά τρώνε και μάλιστα από τις καλύτερες τροφές πανελλαδικά με καθημερινό μαγείρεμα!

#Ως_πότε

✔️Στην επίσκεψη των αρμοδίων φάνηκε η ευχαρίστηση στα μάτια τους, όταν είδαν ζώα χαρούμενα, καλοταϊσμένα, καθαρά, κοινωνικοποιημένα με διάθεση παιχνιδιού και παρέας! Παρόλα αυτά, έφτασε στα αυτιά μου, ότι δεν φταίνε αυτοί που δεν έχει γίνει σύμβαση ακόμη, αλλά εγώ που δεν έχω ετοιμάσει τα χαρτιά μου!!!

Για την ιστορία λοιπόν, από το 2021 έχουν γίνει νόμιμες όλες οι κατασκευές που έχουμε φτιάξει, το σπίτι επίσης που υπάρχει στον χώρο, έχουμε ηλεκτροδότηση με νυχτερινό ρεύμα όλο το 24ωρο, έχουμε ύδρευση ΕΥΔΑΠ, τηρούμε ΌΛΕΣ τις προϋποθέσεις για άδεια λειτουργίας καταφυγίου και περιμένουμε την υπέροχη πλατφόρμα του Υπουργείου να ανοίξει για να καταθέσουμε!!! Ο δήμος όμως, την δικαιολογία την έχει πρόχειρη απ’οτι φαίνεται!

Το οίκημα όμως που ΔΕΝ τηρεί καμμία προϋπόθεση, στον Ταύρο, και χρόνια τώρα το παραχώρησε στο άλλο σωματείο αντί καταφυγίου, δεν μας ενοχλεί, απεναντίας το “προστατεύουμε” και ως κόρη οφθαλμού μην τυχόν και θιχτούν κάποιοι!!!

Αν πεις όμως να μπει έστω προσωρινά ένα ζώο για λόγους ανάγκης, ακούς και ύβρεις! #Ελλαδάρα

✔️Στο δια ταύτα: το σωματείο άφησε στο έλεος τα ζώα στην πλάτη ΕΝΌΣ εθελοντή, την δική μου, ενώ έπρεπε να κινήσει γη και ουρανό ώστε να υπογράψει σύμβαση ο δήμος για φιλοξενία, είτε μαζί μου, είτε με όποιον άλλον θέλουν και όχι να διαδίδει την μία μέρα ότι έκλεισε σαν σωματείο, την άλλη ότι είναι σε παύση και την άλλη ότι λειτουργεί κανονικά! Ο δε Δήμος να μην εκπλαγεί, αν σε λίγες μέρες δει τα ζώα του να κάνουν βόλτα έξω από το δημαρχείο, στην πλατεία ακριβώς απέναντι! Και ας βγει ΕΝΑΣ να με διαψεύσει για ότι αναφέρω εδώ!

✔️Υ.Γ. Αν ο δήμος με είχε καλύψει με κάποιο τρόπο, εννοείται πως θα είχα πάρει στο καταφύγιο και το ζωάκι που βλέπετε στην φωτογραφία, το οποίο είναι ανεπιθύμητο στο “καλό πλην παράνομο” καταφύγιο στον Ταύρο, υπό τις παρούσες συνθήκες όμως, αδυνατώ να μετρήσω άλλο ένα ζώο επί πλέον! Το χρέος αυξάνεται επικίνδυνα…

Newsletter Signup

Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού από τον Ε.Ο.Δ.Υ. σε Ταύρο και Μοσχάτο  

ΜΟΣΧΑΤΟ

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις του έργου “Λαχτάρα για κεράσια” της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» | 7-8-9 Ιουλίου 2023  

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο σύγχρονο γήπεδο στίβου – κόσμημα για τη Γλυφάδα !

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Advertisement
Connect
Newsletter Signup