Connect with us

Subscribe

ΚΟΣΜΟΣ

Πρωταθλητής στις χαμηλότερες τιμές στα Δημ. Τέλη σύμφωνα με δελτίο τύπου ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου

Ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου παραμένει πρωταθλητής διατηρώντας στις χαμηλότερες τιμές Δημοτικών Τελών από όλους τους Δήμους της Αττικής

Συνεχίζονται οι υψηλής στάθμης παροχές στους δημότες σε όλους τους τομείς

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου με απόφασή του, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Μοσχάτου Ταύρου Ανδρέα Γ. Ευθυμίου,  διατηρεί το συντελεστή του Ενιαίου Ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού οικ. έτους 2023, ίδιο με αυτό του έτους 2022 και για τις δύο Κοινότητες Μοσχάτου και Ταύρου στο 1,02 ευρώ για τις οικίες. .

Τα Δημοτικά Τέλη του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου είναι τα μικρότερα από όλους τους Δήμους της Αττικής και τα μικρότερα από πολλούς Δήμους της χώρας. Η διατήρηση των ίδιων συντελεστών για το 2023 αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου προς τους πολίτες αυξάνονται ποσοτικά αλλά και ποιοτικά σε όλα τα πεδία των παροχών. Πιο συγκεκριμένα:

  • Στον τομέα της καθαριότητας συνεχίζουμε την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και στις επτά ημέρες της εβδομάδας.
  • Αυξάνουμε συνεχώς το νέο στόλο των οχημάτων του Δήμου με νέα οχήματα και μηχανήματα έργου προβαίνοντας τα τελευταία 3,5 χρόνια σε μία γενναία επένδυση που ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Επιπρόσθετα, προστίθεται σημαντικός εξοπλισμός σε νέους πράσινους, μπλε και καφέ κάδους ενώ βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης προμήθεια νέων οχημάτων με leasing προϋπολογισμού 1,5 εκατομμύρια ευρώ.
  • Διευρύνουμε τις δράσεις για εξοικονόμηση ενέργειας με την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτιρίων και με εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων.
  • Πραγματοποιούμε ποικίλες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος προωθώντας την Ανακύκλωση και την Κυκλική οικονομία και προωθούμε πιλοτικά προγράμματα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών κάθε είδους.
  • Συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή ισχυροποιώντας το δίκτυο κοινωνικών δομών φροντίδας και εξυπηρέτησης ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες με σημαντικές δράσεις πρόνοιας και προαγωγής υγείας.

Συγκεκριμένα από 1/1/2023 συνεχίζονται και ισχύουν οι παρακάτω μειώσεις και απαλλαγές σε ευπαθείς ομάδες :

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝΑΠΟΡΟΙ
             ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ


ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ
ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓ. ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕΧΡΙ 16.000,00€
50% ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓ. ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΙΣ 16.000,01€ ΜΕΧΡΙ 30.000,00€
ΑΜΕΑ 67% ΚΑΙ ΑΝΩ
ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓ. ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕΧΡΙ 15.000,00€

50% ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓ. ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΙΣ 15.000,01 € ΜΕΧΡΙ 20.000,00€
ΑΜΕΑ 80% ΚΑΙ ΑΝΩ  ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓ. ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕΧΡΙ 25.000,00€


ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ
ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓ. ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕΧΡΙ 14.000,00€

50% ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓ. ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΙΣ 14.000,01 € ΜΕΧΡΙ 25.000,00€


ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓ. ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΕΧΡΙ 15.000,00€
 50% ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓ. ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΙΣ 15.000,01 € ΜΕΧΡΙ 20.000,00€
ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ (ΠΡΩΗΝ ΚΕΑ)  50% ΑΠΑΛΛΑΓΗ
ΑΝΕΡΓΟΙΑπαλλαγή 50%, για τους μακροχρόνια ανέργους, όπως ορίζεται στην νομοθεσία, με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 6000 ευρώ και επιπλέον 1000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου Ανδρέας Γ. Ευθυμίου δήλωσε σχετικά:

  «Συνεχίζουμε να είμαστε πρωτοπόροι με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στην Αττική ενώ, ταυτόχρονα, συνεχίζουμε με συνέπεια την στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων του Δήμου μας. Συγκεκριμένα, αυξήσαμε τα οικονομικά όρια απαλλαγών και διατηρούμε σε χαμηλά επίπεδα τα δημοτικά τέλη στους απόρους, στους πολύτεκνους, στα άτομα με αναπηρία από 67% και άνω, στους τρίτεκνους, στις μονογονεϊκές οικογένειες, στους δικαιούχους με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και στους μακροχρόνια ανέργους.

Από  το 2011 είχαμε θεσπίσει απαλλαγές και μειώσεις στα δημοτικά τέλη των ευπαθών ομάδων με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής,  ενώ μόλις το 2016 η Πολιτεία έδωσε και νομοθετικά τη δυνατότητα, ώστε οι Δήμοι να προβαίνουν σε αντίστοιχες αποφάσεις.

Με τις συνολικές παρεμβάσεις μας στο τομέα της κοινωνικής πολιτικής, είμαστε κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτών των αποφάσεων, είναι η σωστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου μας, ώστε να μπορούμε να υποστηρίζουμε τους συμπολίτες μας.

Σας ευχόμαστε η νέα χρονιά να είναι φωτεινή, με υγεία, αγάπη και αλληλεγγύη».

Από το Γραφείο Τύπου

Newsletter Signup

Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού από τον Ε.Ο.Δ.Υ. σε Ταύρο και Μοσχάτο  

ΜΟΣΧΑΤΟ

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις του έργου “Λαχτάρα για κεράσια” της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» | 7-8-9 Ιουλίου 2023  

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο σύγχρονο γήπεδο στίβου – κόσμημα για τη Γλυφάδα !

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Advertisement
Connect
Newsletter Signup