Connect with us

Subscribe

ΤΑΥΡΟΣ

Γιώργος Δαμηλάκος για τα Δημοτικά Τέλη

Δημόσια παρέμβαση του Ανεξάρτητου Δημ. Σύμβουλου κ. Γιώργου Δαμηλάκου για το ζήτημα των Δημοτικών Τελών

Παραδοχές επί των πρόσφατα ψηφισμένων Δημοτικών Τελών.

Παραδοχή 1η : Επί σειρά ετών, ο Δήμος εισπράττει κατά μέσο όρο ετησίως περίπου,11 εκ. ευρώ από Δημοτικά Τέλη, από επιχειρήσεις το 90% και από οικίες το 10%.

Παραδοχή 2η : Τα έσοδα αυτά υπερκαλύπτουν τις προβλεπόμενες δαπάνες και έχουν ως αποτέλεσμα επί σειρά ετών να συσσωρεύεται ένα μεγάλο χρηματικό διαθέσιμο το οποίο μεταφέρεται από έτος σε έτος.

Παραδοχή 3η : Τα Δημοτικά Τέλη που εδώ και πολλά χρόνια είναι σταθερά και ομολογουμένως τα χαμηλότερα στην Αττική και από τα χαμηλότερα στην Ελλάδα πρωτίστως στις οικίες, αλλά και στην μεγάλη βιομηχανική ζώνη που ο Δήμος έχει, σε σχέση με τους γειτονικούς Δήμους (Αθήνα, Πειραιά, Νίκαια-Ρέντη, Αιγαλέου, Καλλιθέας), τον καθιστούν αυτόματα πιο ελκυστικό στο να μεταφερθούν στην περιοχή, μεγάλες επιχειρήσεις με αρκετό προσωπικό ιδιαίτερα, στον άξονα της Πειραιώς, στον Ελαιώνα κλπ. Το κτιριακό απόθεμα που υπάρχει κυρίως στεγάζει εταιρείες παροχής υπηρεσιών χαμηλής όχλησης και η εσωτερική μετακίνηση των υπαλλήλων τους μπορεί και να μεταφραστεί σε πηγή εσόδων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Δήμου μας το οποίο είναι ζητούμενο!!!!

Παραδοχή 4η : Από την εμπειρία προηγούμενων ετών έχει διαπιστωθεί με μη αμφισβητήσιμα στοιχεία απόκρυψη τετραγωνικών μέτρων που μεταφράζεται σε απώλεια εσόδων. Μέσα από ένα πρόγραμμα επιμετρήσεων που πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα στις υπάρχουσες βιομηχανίες και βιοτεχνίες με συστηματικό τρόπο θα εξοικονομηθούν επιπλέον έσοδα τα οποία θα αξιοποιηθούν για την βελτίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού αλλά και νέους τρόπους αποκομιδής των απορριμμάτων συνεισφέροντας στην προστασία του περιβάλλοντος και στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση τους.

Παραδοχή 5η : Ο τρόπος υπολογισμού των Δημοτικών τελών είναι συγκεκριμένος και απορρέει από συγκεκριμένες εξισώσεις που καλείται η αιρετή Διοίκηση να καθοδηγήσει την οικονομική υπηρεσία που είναι η αρμόδια για την υλοποίηση.

Σύμφωνα με τις παραπάνω ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ, κατά την άποψη μου, ο Δήμος μπορεί να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο συνεισφέροντας στο μέτρο του δυνατού, στην ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση μου για οριζόντια μείωση της τάξεως του 5% σε όλες τις κατηγορίες (Οικίες και επιχειρήσεις), δεν εισακούσθηκε και φυσικά λόγω της χαμηλής έως ελάχιστης ενημέρωσης για μια ακόμα φορά το σύνολο των Δημοτικών Παρατάξεων αρκέστηκε σε «χαμηλές πτήσεις», σε αφορισμούς, ενώ αν κάποιος παρακολουθήσει προσεκτικά τις τοποθετήσεις θα διαπιστώσει, πως οι περισσότερες παρατάξεις συμπλέουν με τα λεγόμενα της Διοίκησης παρά τις κορώνες διαφωνίας.

Newsletter Signup

Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού από τον Ε.Ο.Δ.Υ. σε Ταύρο και Μοσχάτο  

ΜΟΣΧΑΤΟ

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις του έργου “Λαχτάρα για κεράσια” της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» | 7-8-9 Ιουλίου 2023  

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο σύγχρονο γήπεδο στίβου – κόσμημα για τη Γλυφάδα !

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Advertisement
Connect
Newsletter Signup