Connect with us

Subscribe

ΜΟΣΧΑΤΟ

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Απάντηση στην Αξ. Αντιπολίτευση για το ζήτημα των αντικειμενικών αξιών

Δελτίο Τύπου

Περί Αντικειμενικών Αξιών

Μια οφειλόμενη απάντηση

Το Υπουργείο Οικονομικών μετά την ανάδειξη του θέματος της υπέρογκης αύξησης των αντικειμενικών αξιών και από τον Δήμο μας μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προχωρά σε επανεξέτασή τους σύμφωνα με νομοσχέδιό του που είναι σε διαβούλευση.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας αντί να κατανοήσει και να αποδεχθεί με λογική, την παραπάνω εξέλιξη, προσπαθεί να ασκήσει αντιπολίτευση  ρίχνοντας τις ευθύνες άλλων στη Δημοτική Αρχή, στην προσπάθειά του να γίνει αρεστός στον οποιοδήποτε. Ο πολιτικός του αμοραλισμός έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αυτή τη φορά με τις αντικειμενικές αξίες. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν καθορίζει τη φορολογική πολιτική. Αυτή καθορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση και τους Βουλευτές που ψηφίζουν τα νομοσχέδια. Τριακόσιοι (300) Δήμαρχοι (όπως λέει το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών) σε όλη την Ελλάδα δεν γνωμοδότησαν για τις αντικειμενικές αξίες. Πολύ σωστά κατά τη γνώμη μας γιατί οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια δεν είναι μεσίτες ούτε λογιστές, ούτε μπορούν να γίνουν συνένοχοι σε φορομπηχτικές πολιτικές. Το επιχείρημα αυτό δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τις αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπερασπίζεται το κοινωνικό σύνολο και οι προσπάθειές μας είναι να πληρώνουν όσο το δυνατόν λιγότερους φόρους οι ευάλωτες ομάδες και τα βάρη να μοιράζονται στους έχοντες και κατέχοντες. Από την άλλη η ανάπτυξη μιας περιοχής και η ελκυστικότητα δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης τιμών, μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κράτους.

Για τις υπερβολικές αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων, ο Δήμος μας μέσω των κομμάτων έφερε όπως είναι γνωστό το θέμα στη Βουλή και ήταν μία από τις αφορμές για την επανεξέταση αυτών, με το νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση. Δεν γίνεται τυχαία η επανεξέτασή τους. Το θέμα άνοιξε μετά την ερώτηση που προκαλέσαμε στη Βουλή.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ας αναζητήσει τους υπεύθυνους σε εκείνους που ψήφισαν τις αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες και να μην προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες αλλού. Ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε ότι το πρόβλημα είναι η φορολογική πολιτική και τα διάφορα χαράτσια που επιβάλλονται από το 2011 και μετά, στα οποία αυτή η Δημοτική Αρχή είχε αντιδράσει πάντα, παρά τις αντιρρήσεις κάποιων την εποχή εκείνη.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι δεν πρέπει να φορολογείται με οποιονδήποτε τρόπο η 1η κατοικία μιας οικογένειας και ότι φορολογία πρέπει να γίνεται όταν υπάρχει αυξημένο εισόδημα και κέρδος και όχι σε ένα σπιτάκι που οι οικογένειες έχουν ανάγκη.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή όπως πράττουμε μέχρι τώρα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το συμφέρον των κατοίκων αυτής της πόλης, υπερασπιζόμενοι κύρια τους συμπολίτες μας με χαμηλά εισοδήματα και μικρές ιδιοκτησίες στις οποίες πρέπει να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και χωρίς η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών να στερεί το δικαίωμα ένταξης στο Κοινωνικό  Εισόδημα Αλληλεγγύης και στα λοιπά κοινωνικά επιδόματα του κράτους.

Newsletter Signup

Written By

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανανεωμένο & πλήρες το ψηφοδέλτιο της παράταξης του κ. Ανδρέα Ευθυμίου

ΤΑΥΡΟΣ

Α. Μπούτσης: Θα στηρίξω το ψηφοδέλτιο της της Λαϊκής Συσπείρωσης, παρά τις επιμέρους διαφωνίες μου

ΜΟΣΧΑΤΟ

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Σε ετοιμότητα πολιτικής προστασίας 

ΜΟΣΧΑΤΟ

Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά: Παύεται ο διοικητής έπειτα από το πρόβλημα με τις χημειοθεραπείες

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Advertisement
Connect
Newsletter Signup