ΜΟΣΧΑΤΟ 

Ο π. υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας και ανεξάρτητος Δημ.σύμβουλος κος Πέτρος Καραφωτιάς, με ανάρτηση του θέτει κάποια ερωτήματα που αφορούν το που βρίσκονται οι απινιδωτές στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Last updated: about 2 months ago

ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!
( Μην το προσπεράσετε, διαβάστε το αφορά την ζωή όλων μας, πολύ δε περισσότερο των παιδιών, των εγγονιών μας).
Με αφορμή προ καιρού του γεγονότος, που σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ευρωπαϊκών ομάδων, υπήρξε μια σοβαρή ανακοπή αθλητή κατά την διάρκεια του αγώνα, είχα αναφερθεί τότε, στην πολύτιμη χρήση των απινιδωτών.
Πρίν από λίγα χρόνια, μην ξεχνάμε ένα τέτοιο γεγονός συγκλόνισε την Τοπική κοινωνία του Ταύρου με έναν μαθητή - αθλητή του μπάσκετ, ο οποίος και κατέληξε.
Στις 29 Ιανουαρίου 2016 συνεδρίασε η Δημ. Κοινότητα Ταύρου με θέμα: Σχέδιο Λειτουργίας Υποδομών & Αθλητικών Εγκαταστάσεων του δήμου Μοσχάτου- Ταύρου.
Αριθμός απόφασης Νο 10/29-1-2016
Οι θέσεις μου ήταν οι εξής:
1) Στο άρθρο 6 στην φράση «απαραιτήτων δικαιολογητικών που πιστοποιούν την υγεία και την δυνατότητα άθλησης» να προστεθεί η φράση με γνωμοδότηση από δημόσιο Νοσοκομείο.
2) Στο άρθρο 9 αναλυτικά αυτού και η αναφορά κατά την διάρκεια του αγώνα να προστεθεί η φράση και προπόνησης. Επίσης σε όλους τους αθλητικούς χώρους για την ασφάλεια των αθλητών και θεατών να υπάρχουν φορητοί απινιδωτές.
3) Στο άρθρο 7 να εξαιρεθούν οι υπάλληλοι του δήμου από τον καθαρισμό των αποδυτηρίων και των γραφείων, όταν οι χώροι αυτοί έχουν παραχωρηθεί σε επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά σωματεία καθώς και συλλόγους.
4) Στο άρθρο 15 γενικές διατάξεις, προτείνετε ο έλεγχος σε όλους τους αθλητικούς χώρους αν αυτοί πληρούν τις προδιαγραφές πρόσβασης των ΑμεΑ και εμποδιζομένων ατόμων.
Η δε Δημοτική Κοινότητα Ταύρου
ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Προς το ∆ημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου την έγκριση του σχεδίου κανονισμού λειτουργίας Εγκαταστάσεων / Υποδομών άθλησης του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, όπως αυτό αναγράφεται αναλυτικά στο εισηγητικό της παρούσας μαζί με τις προτάσεις του Κοινοτικού Συμβούλου κ. Καραφωτιά Πέτρου.
Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε η αργότερα η αγορά των απινιδωτών.
Έγινε μια παρουσίαση από την αρμόδια εταιρεία για το πως λειτουργούν, χωρίς να γίνει πρακτική εκπάιδευση στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου και από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ενώ στην ουσία οι χειριστές του απινιδωτή πρέπει να κάνουν πρακτική εξάσκηση τρείς φορές τον χρόνο.
Σε έλεγχο της Πολ. Προστασίας και ως Εντεταλμένος Σύμβουλος αυτής, πρίν από λίγο καιρό (κατά τον μήνα Ιούνιο) πραγματοποίησα έλεγχο, για το που βρίσκονται οι απινιδωτές και τι μέλλει γενέσθαι όπως λέμε οι παλαιότεροι!!
Τα αποτελέσματα; Κρατηθείτε!!!!!!!!
1. Γκαράζ Μυρακτής. Ο απινιδωτής μέσα στο κουτί, χωρίς να έχει τοποθετημένες τις μπαταρίες και κανείς δεν γνώριζε τον χειρισμό του.
2. Δημαρχείο Ταύρου. Ο απινιδωτής μέσα στο κουτί, χωρίς να έχει τοποθετημένες τις μπαταρίες και κανείς δεν γνώριζε τον χειρισμό του.
3. Γκαράζ Μοσχάτου: Ο απινιδωτής μέσα στο κουτί, χωρίς να έχει τοποθετημένες τις μπαταρίες και κανείς δεν γνώριζε τον χειρισμό του.
4. Δημαρχείο Μοσχάτου: Έχουν έναν παλαιό, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τον χειρισμό.
5. Κλειστό Μιαούλη: Βρέθηκαν δυο απινιδωτές μαζί με μάσκες τις λεγόμενες ιατρικά (Αμπού) πεταμένοι σε μια αποθήκη στον πρώτο όροφο, χωρίς να έχουν μπαταρίες και χωρίς κάποιος να γνωρίζει τον χειρισμό. Σε ερώτηση γιατί δύο; η απάντηση ήταν ο ένας είναι για την ποδοσφαιρική ομάδα. Σε δεύτερη ερώτηση εάν ζητήσει ο γιατρός τι θα κάνετε; η απάντηση ήταν , τότε θα του τον δώσουμε??? Συμπέρασμα: Ο αθλητής πεθαίνει ελλείψει ευθυνών. Ακολουθούν φωτογραφίες επ' αυτού. Τουλάχιστον διορθώστε το ΤΩΡΑ!!! ή μάλλον ΧΘΕΣ!!!!
Οι μόνοι σωστοί ήταν στον χώρο του Πολιτιστικού και οι κοινωνικές υπηρεσίες στον Ταύρο.
Μπορεί κάποιος, υπεύθυνος στον τομέα ευθύνης του, να μας πει πόσοι και που είναι οι απινιδωτές και τι θα κάνουν επ "αυτού; Διότι μέχρι σήμερα δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ!!!!!
Εγώ που έκανα το καθήκον μου ????? ως Εντεταλμένος έλαβα δώρο την ανάκληση των αρμοδιοτήτων μου.
Εσείς που ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ περιμένω να δω την εξέλιξη.

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.