ΜΟΣΧΑΤΟ 

Με έναν αρκετά ιδιαίτερο τρόπο και θυμίζοντας μας την περιβόητη "διπλωματία του πινγκ-πονγκ" ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ τη δεκαετία του 70, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή κ. Μπάμπης Μπιλίνης, σχολιάζει τη βράβευση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου από τον κ. Αντώνη Μπούτση κατά την κοπή πίτας της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Ταύρου

Last updated: about 5 months ago

Μια "περίεργη" στιγμή από την σημερινή όμορφη γιορτή του συλλόγου Πινγκ - Πονγκ στον Ταύρο.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης τηρώντας την σειρά του "πρωτοκόλλου" κάλεσαν τον Αν. Μπούτση να δώσει τιμητική πλακέτα στον Αν. Ευθυμίου.
Η Διπλωματία του Πινγκ -Πονγκ:
Μια από τις πρώτες ενδείξεις βελτίωσης των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας μετά την κινέζικη κομμουνιστική επανάσταση του 1949 ήρθε στις 6 Απριλίου 1971, όταν η αμερικανική ομάδα πινγκ - πονγκ δέχθηκε μια πρόσκληση-έκπληξη από τους Κινέζους συναθλητές τους, για μια επίσκεψη στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας με όλα τα έξοδα πληρωμένα.
Τώρα στα καθ΄ ημάς ποιος είναι ΗΠΑ και ποιος Κίνα είναι ένα δίλημμα.
Για την ιστορία τώρα. Ούτε η ΗΠΑ κατάφερε τότε την παγκόσμια κυριαρχία, που επιδίωκε απέναντι στην Σοβιετική Ένωση.
Ούτε η Κίνα αντικατέστησε την Σοβιετική Ένωση σε ένα νέο διπολισμό.
Μάλλον οι διπλωματικές πρωτοβουλίες πάρθηκαν τότε, γιατί οι πολιτικοί και των δυο πλευρών είχαν καταλάβει το επερχόμενο. Την άνοδο των περιφερειακών δυνάμεων, το πολυπολικό μέλλον, την γενική απορύθμιση και παγκόσμια αστάθεια, που χαρακτηρίζει την εποχή μας.

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.


ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ