ΜΟΣΧΑΤΟ 

Τοποθέτηση του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή κ. Μπάμπη Μπιλίνη

Last updated: about 11 months ago

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΟ Η ΠΑΡΑΛΙΑ.
Την Τετάρτη 13-1-2021 έγινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με πρώτο θέμα την ενημέρωση για τις εξελίξεις των έργων στο Φαληρικό Όρμο.
Από το Μοσχάτο – Ταύρο παρέμβαση έκαναν ο Δήμαρχος Ανδρ. Ευθυμίου, ο Μπάμπης Μπιλίνης δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της ριζοσπαστικής δημοτικής κίνησης “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” και ο Σπ. Πάγκαλος από την κίνηση πολιτών “Μεσοποταμία”.
Στην ολιγόλεπτη παρέμβαση του ο Μπάμπης Μπιλίνης τόνισε:
“ Όταν μιλάμε για τον Φαληρικό Όρμο, μιλάμε για την παραλία των Τζιτζιφιών και την παραλία του Μοσχάτου. Μιλάμε για το δέλτα των ποταμών Ιλισού και Κηφισού, που τα μπάζα της αντιπαροχής της δεκαετίας 1970 κατέστρεψαν. Μιλάμε για ένα αποτυχημένο παραγωγικό μοντέλο, που οφείλουμε να αναστρέψουμε.
Με τα έργα μέχρι σήμερα δημιουργούνται οι υποδομές. Αυτό όμως που θα δώσει μορφή είναι η κατασκευή της δεύτερης φάσης. Να γίνει η παραλία πάρκο. Είναι ζήτημα κοινωνικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης για τους κατοίκους της περιοχής, που επί πενήντα χρόνια δεν έχουν καμιά επαφή με το θαλάσσιο μέτωπο.
Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση. Καθυστέρηση που μπορεί να οδηγήσει το έργο στην απαξίωση, αν δεν προχωρήσει άμεσα η δεύτερη φάση, ώστε να απομακρυνθούν άμεσα τα μπάζα.
Ζητάμε να γίνει άμεσα Δημόσιο Πάρκο η Παραλία.”

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.