Με ανάρτηση στα social media, o κ. Μπάμπης Μπιλίνης υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή, αναφέρεται στις γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια :

"ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ και ΣΤΟΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ
Τον τελευταίο καιρό εξαιτίας των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη βαλκανική γειτονιά μας η συζήτηση έχει αντικατασταθεί από άναρθρες κραυγές, που σκοτεινιάζουν την αλήθεια από ένα πέπλο ανιστόρητων ιδεοληψιών.
Η γιαγιά μου η Μαρία γεννήθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό, που είχε στηθεί στην περιοχή μας, μέσα σε ένα παλιό εργοστάσιο περίπου στο μέσο της σημερινής λεωφόρου Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο. 
Όταν μετά από κάποια χρόνια που οι πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, εντάχτηκαν, ξαναστήθηκαν τα νοικοκυριά τους και οι εντάσεις με την Τουρκία μειώθηκαν τα μεγαλύτερα αδέλφια της γιαγιάς αποφάσισαν ακολουθώντας τις περιγραφές της μητέρας τους, να πάνε στην Ανατολή, στην Μικρά Ασία να βρουν το χωριό των γονιών τους και να δουν το σπίτι τους. 
Βρήκαν το σπίτι από τις περιγραφές, αφού δεν είχε αλλάξει και έδωσαν γνωριμία στην τούρκικη οικογένεια που το κατοικούσε πλέον. Η τούρκικη οικογένεια καταχάρηκε σαν να βρήκε μετά από καιρό δικούς της ανθρώπους, τους έβγαλαν κεράσματα και τους ξενάγησαν στο εσωτερικό του «σπιτιού τους». 
Μετά την ξενάγηση η γερόντισσα της τουρκικής οικογένειας, που είχε ζήσει τον ξεριζωμό της ανταλλαγής των πληθυσμών, είπε με καημό στους Έλληνες επισκέπτες: «Εμείς το δικό σας σπίτι το προσέχουμε, εσείς το δικό μας άραγε το προσέχετε;»
Ενίοτε η απάντηση σε ανιστόρητους και επικίνδυνους εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς είναι τόσο απλή και ανθρώπινη, όσο η αγωνία της τουρκάλας γερόντισσας."

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.