ΜΟΣΧΑΤΟ 

Μέσα σε άλλα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του δήμου μας, σε ανάρτηση του μιλάει για λαικισμό, και νέα παιδιά που εισέρχονται τώρα στην πολιτική και κατηγορούν άκριτα και αβασανιστα συναδέλφους, αφήνοντας αισχρά υπονοούμενα ποινικά κολασιμα.

Last updated: about 6 days ago

Είχα την τύχη, όταν πρώτη φορά ασχολήθηκα με τα δημοτικά δρώμενα (πριν 18 χρόνια) να έχω ως επικεφαλής μια αξιολογη και αξιοπρεπεστατη γυναίκα την αείμνηστη Καίτη Ράλλη. Από εκείνη έμαθα τις βασικές αρχές της πολιτικής αντιπαραθεσης, αλλά και την υποχρέωση να δείχνω σεβασμό προς τους πολιτικούς μου αντιπάλους. Πιστεύω με ελάχιστες εξαιρέσεις ακολούθησα τις συμβουλές της και η πορεία μου δείχνει ότι μάλλον τα κατάφερα.
Θλίβομαι λοιπόν όταν βλέπω το επίπεδο της κατάπτωσης που υπάρχει σημερα στο πεδίο της πολιτικής αντιπαραθεσης του Δήμου μας.
Θλίβομαι όταν βλέπω νέα παιδιά που εισέρχονται τώρα στην πολιτική να κατηγορούν άκριτα και αβασανιστα συναδέλφους, αφήνοντας αισχρά υπονοούμενα ποινικά κολασιμα.
Θλιβομαι όταν βλέπω να γίνεται αντιπολιτευση μέσω βίντεο και φωτογραφιών για ένα πρόβλημα, όταν προηγουμενως δεν ειδοποιούνται οι αρμόδιοι να επέμβουν για να το λύσουν.
Θλιβομαι όταν βλέπω διαφωνίες, για θέματα ήσσονος σημασίας, να οδηγούν σε εντονες αντιπαραθέσεις συναδέλφους.
Θλίβομαι όταν βλέπω να επικροτουνται εκείνοι που προσπαθούν να διαχωρίσουν τις δύο κοινότητες του Δήμου μας.
Θλίβομαι όταν η ικανότητα κάποιου κρίνεται αναλογα από το αν ειναι στο συνδυασμό μας ή μάλλον όταν δεν είναι σε αντίπαλο συνδυασμό (πολλές φορές αρκεί και η ανεξαρτητοποίηση ώστε να καταλάβουν κάποιοι τα προσόντα καποιου που πριν τα χλεύαζαν η στην καλύτερη περίπτωση αγνοούσαν).
Θλίβομαι από το λαϊκισμό που διακρίνει κάποιους να προσπαθούν να επωφεληθούν από το παραμικρό, επικροτωντας άκριτα εκείνον που διατυπώνει αποψη, αντίθετη προς τον πολιτικό αντίπαλο μας.
Περισσότερο όμως θλίβομαι για την ηθική κατάπτωση εκείνων που ως παλαιότεροι όφειλαν να καθοδηγουν τους νεότερους κι όχι έστω και έμμεσα να επικροτούν τις, έστω και προερχόμενες από το πάθος και τη νεανική ορμή, αστοχίες τους.
Όταν συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι αυτό που επιδιώκουμε είναι το καλό για την πόλη μας, ίσως γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Μπορεί κάποιος να τα καταφέρνει καλύτερα απο τον αλλον για αυτό άλλωστε υπάρχουν οι εκλογές, για να επιλέγει ο κόσμος.
Ο σεβασμός όμως προς τον πολιτικό αντίπαλο δεν πρέπει να χάνεται σε κάθε περίπτωση...

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.


ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ