ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Γερουλάνος: Ποιο ΚΙΝΑΛ; Το ΠΑΣΟΚ είναι το ζητούμενο – Θα είμαι υποψήφιος

Last updated: about 2 months ago

Αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός, ότι ειδικά στο Μοσχάτο, μια πόλη με έντονο το στοιχείο του ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από μέλη του ΚΙΝΑΛ σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό....

 

«Η «κούρσα» σήμερα στην ελληνική πολιτικής σκηνή αφορά το ποιος, ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, θα πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ», δηλώνει σε συνέντευξή του στο «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο κ. Γερουλάνος προτείνει «ένα σοβαρό δημοκρατικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα ανοίξει και θα κλείσει θέματα πολιτικών θέσεων και καταστατικού», ώστε, όπως σημειώνει «να γίνουμε και πάλι ένα δημοκρατικό σοσιαλιστικό κόμμα με όραμα για τη χώρα… Εδώ που φτάσαμε δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε συνέδρια χωρίς ουσία».

Τέλος διευκρινίζει ερωτηθείς εάν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και υπό ποιες προϋποθέσεις, τα ακόλουθα: «Αν ανοίξει θέμα και δεν έχουν γίνει τα παραπάνω, ναι. Διότι σε αυτά πιστεύω και αυτά θα έκανα πράξη».

Θα θέσετε θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ;

Ποιο ΚΙΝΑΛ; Το ΠΑΣΟΚ είναι το ζητούμενο. Η «κούρσα» σήμερα στην ελληνική πολιτική σκηνή αφορά το ποιος, ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, θα πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ. Η κούρσα αυτή δεν έχει κριθεί – ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι προβληματικό, αλλά δεν είναι οριστικό. Και αυτό γιατί ο πυρήνας στην πολιτική είναι οι αρχές και οι αξίες, οι θέσεις και οι προτάσεις για τις ανάγκες του ανθρώπου. Στον χώρο της Κεντροαριστεράς, λοιπόν, αυτές οι αρχές και οι αξίες παραμένουν ΠΑΣΟΚ. Και έχεις από τη μία ένα κόμμα που έχει αυτήν τη στιγμή τους ψηφοφόρους και από την άλλη ένα κόμμα που θεωρεί ότι έχει τις ιδέες και τις αξίες. Η «κούρσα», λοιπόν, αφορά το ποιος από τους δύο θα μπορέσει να συνθέσει αυτά τα δύο. Οσο το ΚΙΝΑΛ, όμως, απαξιώνει το ΠΑΣΟΚ, πυροβολεί τα πόδια του και αυτοϋπονομεύεται. Δεν το καταλαβαίνουν;

Εσείς θα θέσετε υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και υπό ποιες προϋποθέσεις;

Το έχω ξαναπεί. Αν ανοίξει θέμα και δεν έχουν γίνει τα παραπάνω, ναι. Διότι σε αυτά πιστεύω και αυτά θα έκανα πράξη.


EleftherosTypos.gr

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.