ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 

Στη σύσταση τράπεζας αίματος προχωρά η Περιφ. Αττικής

Σε συνεργασία με το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Last updated: on May 19, 2020

Στη σύσταση τράπεζας αίματος προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», μετά την επιτυχία της 3ήμερης εθελοντικής αιμοδοσίας (15, 16 και 17 Μαΐου, στον Πανελλήνιο, στο Πεδίον του Άρεως), με στόχο τη δημιουργία επάρκειας αποθεμάτων αίματος, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο της πανδημίας.
Όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, η επόμενη αιμοδοσία προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Ιούλιο και σκοπός είναι να επαναλαμβάνεται η διαδικασία δύο με τρεις φορές τον χρόνο. Επισήμανε τη σημασία αυτής της «προσφοράς αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε» και τόνισε πως με  «συστηματική δουλειά και συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων μπορούμε να συμβάλουμε στην εθνική προσπάθεια εξασφάλισης της αναγκαίας επάρκειας αίματος στην Αττική».
Ευχαρίστησε τους εθελοντές, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και όλους τους συλλόγους για την στήριξη των δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας, που ξεκίνησε από την περιφέρεια σε συνεργασία με τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. Εξέφρασε την ικανοποίηση του, τόσο για τη συγκέντρωση 13.000 μονάδων αίματος, όσο και για την προσέλευση -παρά τις αυξημένες θερμοκρασίες- πάνω από 300 εθελοντών, από τους οποίους περίπου οι 120 πληρούσαν τις προϋποθέσεις και έδωσαν αίμα.
Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, της οποίας ο πρόεδρος Ι. Κούβελος, το ΔΣ και οι αθλητές, στήριξαν δυναμικά την εθελοντική αιμοδοσία, στον πρόεδρο του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, Εμ. Πρωτόπαπα και τον επικεφαλής του «Όλοι μαζί Μπορούμε» του Σκάι, Γ. Σπανολιό.


Amna.gr

 

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.


ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ