ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 

Μώραλης: Η επέκταση του σταθμού κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά είναι ένα έργο σημαντικό για όλη τη χώρα

Ο τομέας της κρουαζιέρας και η περαιτέρω ανάπτυξη της είναι μία εθνική υπόθεση, η οποία είναι όμως άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Πειραιά... αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πειραιά

Last updated: on February 26, 2020

Η επέκταση του σταθμού κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά είναι ένα έργο σημαντικό για όλη τη χώρα. Ο τομέας της κρουαζιέρας και η περαιτέρω ανάπτυξη της είναι μία εθνική υπόθεση, η οποία είναι όμως άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Πειραιά.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να καταστεί ο Πειραιάς τουριστικός προορισμός είναι να επεκταθεί το home porting και να μετατραπεί ο Πειραιάς σε λιμάνι εκκίνησης κρουαζιέρας. Παράλληλα θα πρέπει να επιταχυνθούν οι επενδύσεις του Δήμου, οι οποίες θα καταστήσουν την πόλη μας πιο φιλική, καθαρή, λειτουργική και έξυπνη, ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν τις κατάλληλες εμπειρίες.

Προσπαθήσαμε και πετύχαμε να είμαστε μέρος της συζήτησης για το master plan του ΟΛΠ, και γενικότερα για κάθε θέμα που αφορά την πόλη μας, καθώς δεν μπορεί ο Δήμος Πειραιά να απουσιάζει από αυτή την αναπτυξιακή συζήτηση. Όποιο μεγάλο λιμάνι υπάρχει κοντά σε αστικό ιστό, όπως στον Πειραιά, είναι βέβαιο ότι έχει ευεργετικές λειτουργίες, όσον αφορά την απασχόληση και την ανάπτυξη, έχει όμως και επιπτώσεις, όσον αφορά τα περιβαλλοντικά ή τα κυκλοφοριακά ζητήματα και μία σειρά τέτοιων θεμάτων, τα οποία δεν πρέπει να μένουν εκτός της συζήτησης.

Ως Δήμος προσεγγίσαμε από την αρχή θετικά το master plan. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε και τις δικές μας ανησυχίες. Αλλά θέλουμε να προχωρήσει γρήγορα η επένδυση και οι υπόλοιπες επενδύσεις της ΟΛΠ Α.Ε., ώστε να γιγαντώσουμε το λιμάνι του Πειραιά, να το κάνουμε από τα μεγαλύτερα στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη, σε όλους τους τομείς. Ως Δήμος Πειραιά στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και θα παρακολουθούμε όλες τις πτυχές της.

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.


ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ