ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 

Δήμος Πειραιά: 1000 tablet σε όλα τα Σχολεία, έπειτα και από έκτακτη επιχορήγηση προς τις Σχολ. Επιτροπές!

Ειναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι Δημοι σε όλοι την Ελλάδα και με ιδίους πόρους, πολλές φορές προχωρούν στην προμήθεια συσκευών προς του μαθητές για την τηλεκπαίδευση. Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά

Last updated: on November 20, 2020

1000 ΤΑΜΠΛΕΤ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσφορά 1000 τάμπλετ σε όλα τα σχολεία της πόλης μας από τον Δήμο Πειραιά, προκειμένου να τα χρησιμοποιούν αδύναμοι οικονομικά μαθητές, για τις ανάγκες της εξ΄ αποστάσεως διδασκαλίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά, προχώρησε σε έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών, για να εξοπλιστούν άμεσα με τάμπλετ όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της πόλης και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία.
Σημειώνεται ότι τα προσφερόμενα τάμπλετ, τα οποία πλέον αποτελούν σχολική περιουσία διαθέτουν προδιαγραφές που ορίστηκαν από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Δήμου Πειραιά, έτσι ώστε να παρέχουν τη δυνατότητα στον μαθητή να χρησιμοποιεί το λογισμικό της τηλεκπαίδευσης.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Προχωρήσαμε στον εξοπλισμό όλων των σχολείων της πόλης μας με 1000 τάμπλετ παρά τους περιορισμένους πόρους του Δήμου, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά θα έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία όπου η εκπαίδευση δια ζώσης έχει ανασταλεί για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, αποτελεί υποχρέωση αλλά και ηθικό μας καθήκον να στηρίξουμε έμπρακτα μαθητές της πόλης μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τάμπλετ για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. Ο Δήμος Πειραιά βρίσκεται πάντα κοντά στα σχολεία της πόλης μας, πόσο μάλλον αυτή την εποχή όπου οι ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Οφείλουμε όλοι να προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες και να στηρίζουμε με ενέργειες και πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα, όλους όσοι έχουν ανάγκη, πόσο μάλλον τους μαθητές που αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον».
H Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, ανέφερε σε δήλωσή της:
«Η πρόσβαση στη γνώση είναι θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών. Η αναγκαία όμως, στο πλαίσιο της πανδημίας, τηλεκπαίδευση προϋποθέτει κάποια εργαλεία, τα οποία ενδεχομένως στερούνται οι ευάλωτοι οικονομικά μαθητές. Θεωρήσαμε, λοιπόν, αμετάθετη υποχρέωση μας να εξασφαλίσουμε για αυτούς έναν ικανό αριθμό ψηφιακών συσκευών, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη σύγχρονη εξ' αποστάσεως διδασκαλία. Ευχαριστούμε τα μέλη των σχολικών επιτροπών και τους Προέδρους τους κα Δέσποινα Αρβανίτου και κ. Χρήστο Μακρή για την πολύτιμη συμβολή τους στις προσπάθειές μας».

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.