ΕΛΛΑΔΑ 

Last updated: about 4 months ago

Παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν όλα τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη εντός του ελληνικού χώρου

 

Μια εξαιρετική προσπάθεια από το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν όλα τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη εντός του ελληνικού χώρου, αποκτώντας ταυτόχρονα όποια πληροφορία θέλουν αναφορικά με αυτές και την κατάσταση τους, τόσο την παρούσα χρονική στιγμή, όσο και ένα πλούσιο αρχείο για τις πυρκαγιές του παρελθόντος. Επίσης ο χρήστης της ιστοσελίδας αυτής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις εν εξελίξει πυρκαγιές ανά πεντάλεπτο.


Επιπρόσθετα παρέχονται, από το 2006 υπηρεσίες χαρτογράφησης των καμένων εκτάσεων, και αποτίμησης των σχετικών καταστροφών σε εποχική βάση, για το σύνολο της Ελληνικής επικράτειας, σε υψηλή έως πολύ υψηλή χωρική ανάλυση (1-10m χωρική ανάλυση). Η πληροφορία αυτή σε συνδυασμό με την πληροφορία καταγραφής των διαχρονικών συμβάντων πυρκαγιάς, η οποία αναφέρεται στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας από το 1984, από την εποχή δηλαδή κατά την οποία η πρώτη δορυφορική εικόνα ελήφθη επάνω από την Ελλάδα.
http://195.251.203.238/seviri

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.