ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  

Με δημιουργικές συνεργασίες που οδηγούν σε συμπαραγωγές με τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά και διεθνή λυρικά θέατρα, συνεχίζει η «αναγεννημένη» Εθνική Λυρική Σκηνή το ταξίδι της στον 21ο αιώνα.

Last updated: about a month ago

  Η πρεμιέρα του «Βότσεκ» του Άλμπαν Μπεργκ στις 19 Ιανουαρίου 2020, σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Πυ μέσα στο εντυπωσιακό λαβυρινθώδες σκηνικό του Πιερ-Αντρέ Βάιτς, σηματοδοτεί την έναρξη της χρονιάς που σχεδίασε ο καλλιτεχνικός της διευθυντής Γιώργος Κουμεντάκης, στο πλαίσιο δράσεων της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της ΕΛΣ και μεγάλο χορηγό το Ίδρυμα Νιάρχος (τετραετές πρόγραμμα 20 εκατ. ευρώ).

      Μέσα στο 2020 έως και το 2023 θα παρουσιαστούν δουλειές σπουδαίων σκηνοθετών, όπως των Κριστόφ Βαρλικόφσκι, Λωράν Πελλύ, Ντέιβιντ Μακ Βίκαρ, του Νταμιάνο Μικελέττο, Τζων Φούλτζεϊμς, Μπομπ Ουίλσον, του Κριστόφ Λόυ κ.ά. Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο από τις σημαντικές συμπαραγωγές της ΕΛΣ θα κάνουν πρώτα πρεμιέρα στην Αθήνα και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν στα συνεργαζόμενα λυρικά θέατρα της Ευρώπης: η νέα μπαρόκ όπερα που πραγματοποιείται σε συμπαραγωγή με την παρισινή Opera Comique πρώτα θα παρουσιαστεί στην Αθήνα και στη συνέχεια στο Παρίσι, ενώ ο Ντον Τζοβάννι - συμπαραγωγή με την Όπερα του Γκαίτεμποργκ και τη Βασιλική Όπερα της Δανίας, πρώτα θα παρουσιαστεί στην Αθήνα και στη συνέχεια σε Γκαίτεμποργκ και Στοκχόλμη.

      Είναι κοινά αποδεκτό ότι το όραμα, η αφοσίωση και η άοκνη προσπάθεια του Γιώργου Κουμεντάκη από το 2017 αφότου ανέλαβε την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ, απέδωσε καρπούς βάζοντας το λυρικό θέατρο της χώρας σε μια ευρωπαϊκή τροχιά. Τον ευχαρίστησε δημόσια άλλωστε πριν μερικές ημέρες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη χαιρετίζοντας την παρουσίαση του προγράμματος για τις επερχόμενες δράσεις και συνεργασίες της ΕΛΣ για την επόμενη τριετία.


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.


ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ