ΚΟΣΜΟΣ 

Last updated: last week

Τραμπ: Στρατό στα σύνορα με την αυτόνομη πόλη συγκεντρώνει το Πεκίνο
 
 
 

Μεγάλη επιχείρηση για τη διάλυση των διαδηλωτών που για δεύτερη μέρα έκαναν κατάληψη του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ έκανε η αστυνομία με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια με αρκετούς τραυματίες. Η αστυνομία εισέβαλε στο κτίριο κάνοντας χρήση χημικών, με αφορμή την παρουσία εκεί γιατρών που είχαν πάει να παραλάβουν έναν τραυματία.

Είχε γίνει μια μικροσυμπλοκή διαδηλωτών με μία νεαρή Κινέζα, την οποία υποψιάστηκαν ότι ήταν μυστική αστυνομικός.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ έκαναν έκκληση για ηρεμία, καθώς σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες ότι το Πεκίνο συγκεντρώνει ισχυρές δυνάμεις του στρατού στα σύνορα με την αυτόνομη πόλη-κράτος.

Οι διαδηλωτές έκαναν δεύτερη ημέρα κινητοποίηση στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, προκαλώντας ξανά παράλυση των πτήσεων σε ένα από το πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου που εξυπηρετεί πολλές εκατοντάδες πτήσεις καθημερινά.

«Στρατός στα σύνορα»

Με tweet που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τον ενημέρωσαν ότι η Κίνα έχει στείλει στρατό στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ και κάλεσε και τις δύο πλευρές, τους διαδηλωτές και τον Πεκίνο να επιδείξουν ψυχραιμία.

Όπως είπε, είναι αισιόδοξος ότι η κρίση θα αποκλιμακωθεί προς όφελος τόσο των δικαιωμάτων των πολιτών όσο και προς όφελος της κυβέρνησης χωρίς να χρειαστεί «να πεθάνει ή τραυματιστεί σοβαρά κανείς».


Efsyn.gr

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.