ΤΑΥΡΟΣ 

Ένα πολύ όμορφο κείμενο αναρτήθηκε πριν λίγη ώρα στο λογαριασμό του Τμήματος Μουσικοκινητικής ΑμεΑ, του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στο facebook.Διαβάστε το:

Last updated: on July 26, 2020

Τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, τα ιστορικά Σφαγεία του Ταύρου κάηκαν σε μια καταστροφική πυρκαγιά, που άφησε πίσω της μόνο αποκαΐδια και μας γέμισε όλους θλίψη.
Δυστυχώς ανάμεσα στις αίθουσες που καταστράφηκαν ολοσχερώς, είναι κι αυτή της Μουσικής Γωνιάς που στεγάζει το τμήμα Μουσικοκινητικής για ΑμεΑ.
Η στενοχώρια όλων μας είναι απερίγραπτη και τις μέρες που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, προσπαθούσαμε να βρούμε το κουράγιο και τα λόγια για να μοιραστούμε μαζί σας τα συναισθήματά μας.
Το μυαλό μας γυρνάει πίσω στις εικόνες ενός όμορφου χώρου, γεμάτου παιδικές φωνούλες, γεμάτου μουσική, χαμόγελα και πολλή αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε αλλά και για αυτούς για τους οποίους το κάνουμε.
Αυτός ο χώρος δεν υπάρχει πια...
Υπάρχει όμως ακόμα στην καρδιά μας, η άσβεστη θέληση να συνεχίσουμε να δημιουργούμε, να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε σας και στις οικογένειές σας, να συνεχίσουμε να παράγουμε το σημαντικό έργο που παράγουμε τα δύο τελευταία χρόνια.
Αυτή την θέληση καμιά φωτιά, καμιά καταστροφή, κανένας αστάθμητος παράγοντας δεν μπορεί να την κάμψει, γιατί είναι αποτέλεσμα μιας συνειδητής απόφασης να είμαστε εδώ και να είμαστε μαζί σας και με τα παιδιά σας.
Είμαστε αποφασισμένοι να ξεκινήσουμε από το μηδέν, να ξαναχτίσουμε αυτά που είχαμε και ακόμα περισσότερα. Και έχουμε ξεκινήσει να το προσπαθούμε από την ίδια κιόλας ημέρα της πυρκαγιάς. Τίποτα δε χάνεται αν δεν το αφήσουμε εμείς να χαθεί, όλα ξαναγεννιούνται, όλα ξαναφτιάχνονται, όταν οι άνθρωποι είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν.
Αυτό το τμήμα έχει κάνει καλό, όχι μόνο στα παιδιά σας και στις οικογένειές σας, αλλά σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία μας. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλοι γίναμε λίγο καλύτεροι άνθρωποι επειδή υπάρχει τα τελευταία δύο χρόνια αυτό το τμήμα στην πόλη μας.
Να είστε βέβαιοι λοιπόν, ότι η θλίψη έγινε πείσμα και αποφασιστικότητα και αυτά είναι πλέον που καθοδηγούν τις ενέργειες μας.
Στόχος μας είναι ενόψει της νέας χρονιάς που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, να μη χαθεί ούτε μια μέρα για τα παιδιά μας. Και θα δουλέψουμε όσο χρειάζεται, θα κτυπήσουμε όποια πόρτα χρειάζεται, θα είμαστε εκεί μέχρι να το πετύχουμε.
Η δημοτική αρχή αλλά και η πολιτεία, άμεσα δεσμεύτηκαν για την άμεση αποκατάσταση του ιστορικού χώρου των σφαγείων, ωστόσο για ένα διάστημα θα πρέπει να συνεχίσουμε σε κάποιον άλλο χώρο που ελπίζουμε πως θα βρεθεί σύντομα. Οι εθελοντές και η καθηγήτρια του τμήματος θα είναι παρόντες σε αυτή την προσπάθεια. Να είστε όλοι αισιόδοξοι, να προσέχετε τους εαυτούς σας και τα παιδιά σας και θα τα πούμε πάλι σύντομα. Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε...

Speed up your social site in 15 minutes
 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.