ΤΑΥΡΟΣ 

Ανάρτηση του ανεξάρτητου Δημοτικού Σύμβουλου κ. Γιώργου Δαμηλάκου

Last updated: on May 23, 2020

Είναι υποχρέωση μου και με αίσθημα ευθύνης σε όσους παρακολουθούν τον Δημόσιο Διάλογο ο οποίος εξελίσσεται με αρκετή σφοδρότητα, ανακρίβειες, αυθαίρετα συμπεράσματα πλην όμως και κάποιες αλήθειες, να κάνω την παρέμβαση μου όχι γιατί θέλω να εμπλακώ υπέρ του ενός ή του άλλου.
Κυρίως γιατί πιστεύω πως η Διοίκηση έχει συνέχεια και ειδικά η Δημόσια Διοίκηση σε όλες τις βαθμίδες της.
Ο νέος μόλις 10 χρόνων Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, ειδικά στην πρώτη θητεία ελέγχθηκε εξονυχιστικά δύο φορές από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ). Ελέγχθηκε σε όλους τους τομείς των οικονομικών στοιχείων, της απογραφής καθώς επίσης και στα τρέχοντα θέματα οικονομικής διοίκησης και διαχείρισης.
Ήταν τιμή μου που ως πολιτικός προϊστάμενος της Οικονομικής Διεύθυνσης του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου έλαβα τόσο το πόρισμα των κ.κ. ελεγκτών, όσο και τα συγχαρητήρια για την άψογη λειτουργία της Οικονομικής Διεύθυνσης, και τις πρακτικές για την οικονομική διαχείριση του νεοσύστατου τότε Δήμου. Σημειωτέον ότι πολλές από τις πρακτικές μας έγιναν πιλότος για ολόκληρη την Αυτοδιοίκηση μεταγενέστερα καθ’ υπόδειξη των ελεγκτών.
Οφείλω βέβαια να εξάρω την άψογη κατάρτιση των υπηρεσιακών παραγόντων της Οικονομικής Διεύθυνσης για την αρτιότητα και την συμπεριφορά που επέδειξαν σε όλη την διάρκεια των ελέγχων.
Θα επαναλάβω πως στην διοίκηση και ειδικά στην Δημόσια, πορεύεσαι με αυτά που σου κληροδοτούν οι προκάτοχοι και η προσπάθεια είναι να διατηρήσεις ότι κατά πολιτική σου άποψη είναι θετικό και να προσπαθήσεις να θεραπεύσεις τα όποια αρνητικά.
Πάντα με τον ανάλογο σεβασμό σε ανθρώπους που προσπάθησαν να προσφέρουν στις Τοπικές Κοινωνίες σύμφωνα με την εντολή που έλαβαν μέσα από δημοκρατικές Διαδικασίες.

Γιώργος Δαμηλάκος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.


ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ