Last updated: on July 10, 2018

Διαβάστε τη συνέχεια της αποκλειστικής συνέντευξης με τον κ. Αντώνη Μπούτση επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Μαζί Μπροστά" στο MoschatoMag.com.

 

-Συμφωνείς με τη μετονομασία της Πλατείας Μεταμορφώσεως στο Μοσχάτο, σε Πλατεία Ταξιάρχη Παπαντώνη?

 Δε θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι τέτοιο όπως θέλουν να το αναγορεύσουν κάποιοι.

Η πρόταση για τη μετονομασία της Πλατείας Μεταμόρφωσης ήρθε από τη Δ.Α. ως θέμα λίγο πριν την κηδεία του Ταξιάρχη Παπαντώνη και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει συναίνεση της οικογένειας, όπως είχε γίνει και στον Ταύρο με τον αείμνηστο Βακαλόπουλο και δε νομίζω ότι ένα τέτοιο συμβούλιο προσφέρεται για αντιπαραθέσεις!

Νομίζω ότι είναι μια απόφαση που πρέπει να γίνει σεβαστή γιατί δεν υπάρχει χρόνος για πισωγυρίσματα.

Προφανώς, εγώ δε θα υποπέσω στο λάθος μία ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. να την κριτικάρω εκ των υστέρων, γιατί νομίζω ότι αυτός είναι λαικισμός!

 

 -Πιστεύεις ότι το επιτελείο του Δημάρχου έχει αποδώσει τα αναμενόμενα? Ποιά από τα στελέχη του Δημάρχου θα ήθελες να έχεις στην παράταξη σου?

 (Γέλιο)...

Λοιπόν, έχω να κρίνω μια Δ.Α. στο σύνολο της και ένα Δήμαρχο ο οποίος είναι κοινή συνισταμένη των αρνητικών & θετικών .

Πιστεύω όμως ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην αναποτελεσματικότητα διοίκησης του κ. Ευθυμίου και αυτό που βγαίνει ως τελικό αποτέλεσμα.

Προφανώς και υπάρχουν τομείς που τα έχουν παει καλύτερα και άνθρωποι που έχουν παράξει έργο.

Δηλώνω ότι δε ζηλεύω ούτε θα ήθελα κανένα από τη Δ.Α. θέλω να πω μάλιστα ότι μπορώ να ενσωματώσω πολλούς από τη Δ.Α. έάν αποφασίσουν ότι επιθυμούν ένα άλλο όραμα και μια άλλη αποτελεσματικότητα!

 Σημαντικό όμως, είναι να έχει κοντά του κάποιος τα νέα παιδιά και από Ταύρο και από Μοσχάτο που διαθέτει η Δ.Α. και αν ψάξει κάποιος στις ηλικίες κάτων των 35 θα βρει αρκετούς ικανούς νέους ανθρώπους και στις δύο πόλεις.

 

-Στο ψηφοδέλτιο των “Μαζί Μπροστά” θα τοποθετούσες έναν συνάνθρωπο μας ο οποίος θα είχε δηλώσεις ανοιχτά ότι έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ?

 Βεβαίως!!!! Κανένα απολύτως πρόβλημα και μάλιστα θεωρώ ότι ένα ψηφοδέλτιο πρέπει να ενσαρκώνει την Κοινωνία!

 

-Κάποιον ο οποίος θα ήταν υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσεως κάνναβης?

 Προφανώς και ναι και προφανώς και ότι είναι μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος! Κινούμε πολιτικά σε όλους τους χώρους του Συνταγματικού Τόξου.

 

- Έναν υποστηριχτή ακροδεξιάς παράταξης?

 Στο βαθμό στο οποίο αυτό το άτομο είναι δηλωμένο και είναι και γνωστό επίσημα, προφανώς όχι!

 

-Θεωρείς ότι το Αστυνομικό τμήμα θα έπρεπε να γυρίσει στο κέντρο του Μοσχάτου? Ύπαρχει έξαρση της εγκληματικότητας σε Μοσχάτο & Ταύρο?

 Ναι...

Θέλω να τονίσω ότι δε θα υποπέσω στο λάθος να κατηγορήσω το Δήμαρχο ότι είναι υπεύθυνος για τα φαινόμενα βίας.

Θεωρώ όμως ότι είναι χρέος του δήμου και κυρίως για ψυχολογικούς λόγους ότι το Αστυνομικό τμήμα πρέπει να είναι πιο κοντά στον Αστικό ιστό αλλά και για λόγους λειτουργικότητας. Το έχω ακούσει πολλές φορές, ότι ειδικά το χειμώνα και ειδικά με το πέρας κάποιας ώρας η πρόσβαση είναι δύσκολη ακόμα και για απλά πράγματα.

 Έχω αναφέρει και μέσα σε Δ.Σ. ότι ο δήμος πρέπει να απαιτήσει την ενίσχυση του Αστυνομικού τμήματος!

Θεωρώ όμως ότι η πρόταση που έχω κάνει για τη φύλαξη κρίσιμων δημόσιων χώρων στο δήμο, είναι μία πρόταση η οποία θα βοηθούσε πολύ χωρίς να αποκαθιστά την Αστυνομία και τα χρήματα θα επέστρεφαν με αλλον τρόπο στο δήμο!

 Δυστυχώς, έχουμε μία Δ.Α. η οποία για να μη δυσαρεστήσει κανένα, δεν τραβάει κανένα αυτί, με αποτέλεσμα να δυσαρεστεί όλους!

 

-Θυμάμαι χαρακτηριστικά την εποχή που ο κ.Άρης Κρεμμύδας προσχώρησε στο ΣΥΡΙΖΑ, αρκετοί είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους.

Θα μπορούσες εσύ να συνεργαστείς με τον κ. Κρεμμύδα?

 Θα μπορούσα να συνεργαστώ με τον καθένα βάση ενός προγράμματος και ενός πλαισίου κοινών στόχων. Πολλές φορές μπερδεύουμε τις προσωπικές αντιθέσεις με τις πολιτικές διαφωνίες.Εγώ τα έχω ξεκαθαρίσει όλα αυτά.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ήταν συνεργάτες του κ. Κρεμμύδα, του κ. Ντερέκα ακόμα και του κ. Ευθυμίου και σήμερα είναι μαζί μου γιατί εκτίμησαν κάποια βασικά πράγματα...!

Στη βάση αυτή, με τον Άρη μάλιστα μας συνδέει μια μακρά παιδική φιλία, είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν.

 

-Φαληρικός όρμος : Πως “αντιμετωπίζεις” το τοίχος που έχει σηκωθεί στην παραλία? Συμφωνείς με τα έργα ανάπλασης?

 Να ξεκαθαρίσω ότι πρόκειται για ένα έργο που εκτελεί η Περιφέρεια και της αξίζουν συγχαρητήρια.

Βέβαια είναι λίγο οξύμωρο ότι όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση αυτό το έργο δεν το ψήφιζε και σήμερα το διαφημίζει ως το καλύτερο έργο που εκτελεί...

 Εμείς από την εποχή Παπαντώνη μιλούσαμε για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που έπρεπε να έχει η παραλία. Να τονίσω πάλι ότι είναι ένα έργο της Περιφέρειας γιατί στις αρχές ο κ. Δήμαρχος το εμφάνιζε ως δικό του και είναι ένα έργο σε θετική κατεύθυνση που θα δώσει λύσεις. Μη ξεχνάμε μάλιστα το κομμάτι των αντιπλημμυρικών που είναι απαραίτητο!

 Για το θέμα του τοίχους να θυμίσω ότι σε Δ.Σ. το 2014 είχαμε υποβάλλει τις ενστάσεις μας για το υψομετρικό και δυστυχώς έμεινα να υπερασπίζομαι μόνος μου τις αποφάσεις του Δ.Σ. σχετικά με το ύψος και να πω ότι έχει σημαντικές ευθύνες η Δ.Α. που δεν πάλεψε όσο έπρεπε το ζήτημα του υψομετρικού!

 Δυστυχώς δεν έχω πάρει ακόμα απάντηση από κανένα σε ζήτημα που έχω θέσει και αφορά τη διαχείριση του πάρκου. Οι πιο συντηρητικές προβλέψεις λένε ότι θα υπάρχει ένα κόστος συντήρησης του 1.000.000 ευρώ το χρόνο, μεγέθη που είναι δυσθεώρητα!!

 

 -Πως κρίνεις το έργο του Γ.Γ. του δήμου μας. κ. Μανώλη Αντωνάκου? Σε ενοχλεί ότι δεν είναι Μοσχατιώτης?

 Δε με ενοχλεί καθόλου το γεγονός ότι δεν είναι Ταυριώτης ή Μοσχατιώτης!

Τον θεωρώ έναν ικανό Γ.Γ. για το δήμο μας με σημαντικές ικανότητες και εμπειρία, αλλά έχω και δύο ενστάσεις.

Η υπερπροβολή του κομματικού του ρόλου δεν και ότι καλύτερο και θεωρώ ότι επίσης δεν αφήνεται να κάνει το έργο του όπως θα μπορούσε να το κάνει...

 

-Από ποιόν?

 Η ευθύνη βαραίνει τον κ. Δήμαρχο ο οποίος στη λογική του εύκολου ναι δεν αφήνει να εξελίσσεται το έργο του όπως πρέπει.

Άνετα, θα μπορούσα να πω στον κ. Αντωνάκο να αναλάβει το ρόλο του Γ.Γ. όταν θα αναλάβω Δήμαρχος γιατί πολύ απλά δεν το θεωρώ αντίπαλο όσο και αν μετέχει σε διεργασίες που στρέφονται εναντίον μου....

 

-Το γεγονός ότι ο κ. Αντωνάκος ανήκει σε έναν συγκεκριμένο πολιτικο χώρο, πιστεύεις ότι βοήθησε στην ανάληψη του συγκεκριμένου πόστου?

 Αυτό δεν το γνωρίζω, γιατί ήταν μία επιλογή του Δημάρχου, δε ξέρω τι ακριβώς είχε συμβεί με την επιλογή του και δε με ενδιαφέρει γιατί κρίνω αποκλειστικά το θέμα των επαρκών ικανοτήτων του.

 

-Φαίνεται η Κρίση στο δήμο μας? Ασκεί Κοινωνική Πολιτική ο δήμος Μοσχάτου-Ταύρου?...

 Δυστυχώς η κρίση έχει χτυπήσει όλους μας!

Να πούμε ότι έχουν περικοπεί οι ήδη κομμένοι πόροι της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά η αυτοδιοίκηση μαζί με άλλους φορείς όπως η Εκκλησία ήταν αυτοί που κράτησαν τη χώρα ζωντανή σε τομείς της καθημερινότητας!

 Προφανώς και ο δήμος μας ανέλαβε ένα μεγάλο κομμάτι, αλλά κινήθηκε στην πεπατημένη χωρίς να δω δικές του πρωτοβουλίες.

Για παράδειγμα χάσαμε τη μεγάλη ευκαιρία του ΚΔΑΠ στον Ταύρο λόγω της φοβικότητας της Δ.Α. να επιβάλει την αποψη του Δ.Σ. για τη δημιουργία του ΚΔΑΠ αξιοποιώντας και ένα χώρο που επι πάρα πολλά χρόνια είναι αναξιοποίητος.

Αποτύχαμε επισης με το θεσμό των Κοινωνικών φροντιστηρίων

 

-Τι συμβαίνει με το ζήτημα της Κοινωνικής Μέριμνας?

Να συγχαρώ τη νέα Διοίκηση, η οποία εγγυάται αυτήν τη νέα προσπάθεια!

 Δυστυχώς το πρόβλημα με την άδεια λειτουργίας του κτιρίου που ταλάνιζε την Κοινωνική Μέριμνα όλα αυτά τα χρόνια, είναι μεγάλο. Η νέα Διοίκηση θα πρέπει να βρει λύση σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα της αδειοδότησης όπου απαιτούνται μεγάλα ποσά τα οποία φοβάμαι ότι είναι μη διαχειρίσιμα...και δυστυχώς έχουμε φτάσει σε χρόνους παρά δύο..!

Θα είμαι δίπλα στον Πρόεδρο ακόμα και με την επαγγελματική μου ιδιότητα αλλά και προσωπικά, ενώ του έχω αναφέρει ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία έτσι ώστε να βρεθεί το ποσό.

 Θα ήταν πολύ άσχημο αυτό το στολίδι να χάσει τον ιστορικό του ρόλο και τα οράματα του ιδρυτή του!

 

 -Παρατηρώ ότι δίνεις μεγάλη σημασία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης...Θέλω να μου απαντήσεις ειλικρινά, μετράς τα Like που αποσπούν αναρτήσεις σχετικές με την παράταξη σου ή την απήχηση που έχουν?

 Ευθέως...

Από τη στιγμή που ανεξαρτητοποιήθηκα έως και τώρα, το μόνο κομμάτι που μας κράτησε ζωντανούς επικοινωνιακά είναι το Internet. Πως αλλιώς θα μπορούσαμε να δημοσιεύουμε τις απόψεις μας επί καθημερινής βάσεως..

Βέβαια έχω πει ότι εάν δεν υπήρχε το διαδίκτυο αυτά που θέλω να πω θα μπορούσα να τα πω και από το καμπαναριό μιας εκκλησίας!

 Όμως πρόκειται για ένα όπλο όποτε προφανώς και κοιτάω την απήχηση και τα Like, αλλά ειλικρινά θα ήθελα να δω και αυτόν ο οποίος ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν κοιτάει την απήχηση των αναρτήσεων του...θα τον προτείνω για βραβείο Nobell!

 

-Θα σου άρεσε να δεις κάποιο μέλος της παράταξης σου να κάνει like σε ανάρτηση του Δημάρχου για παράδειγμα?

 Γίνεται κατά κόρον καθημερινά.....!

Για το ανάποδο όμως εχω έναν προβληματισμό, γιατί είναι αρκετοί οι κοινοί φίλοι οι οποίοι μου έχουν κάνει παράπονα ότι έχουν δεχτει πιέσεις από διάφορους παράγοντες άλλων παρατάξεων αλλα κυρίως της Δημοτικής Αρχής!!

 

-Ποιο θα είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα στις Δημοτικές Εκλογές για εσάς και την παράταξη σας?

 Θελω να θυμίσω τις αντιδράσεις αρκετών λίγο καιρό μετά την ανεξαρτητοποίηση μου και τα σχόλια του στυλ τι πάω να κάνω...και ότι είμαι μόνος μου...και ότι τα ποσοστά μου θα είναι μικρά.

Αυτά πια έχουν σταματήσει!

 Ως παράταξη πραγματοποιήσαμε εκδηλώσεις με θεαματική συμμετοχή και με πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Στόχος είναι να είμαστε πρώτη δύναμη την πρώτη Κυριακή των Δημοτικών Εκλογών και στο δεύτερο γύρο να εκλεγώ Δήμαρχος!

 

-Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα το θεωρήσετε ως αποτυχία?

 Προφανώς και όχι εάν σκεφτείτε τους μήνες ζωής που μετράμε ως Δημ. Παράταξη και μία σχετική απειρία που μπορεί να υπάρχει.. εκτός και βέβαια εάν μιλάμε για ένα ποσοστό πάρα πολύ μικρό που θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε το κάθε αποτέλεσμα και έχουμε έτοιμη τη στρατηγική μας και μη ξεχνάμε ότι η απλή αναλογική δημιουργεί νέες προυποθέσεις.....με πιθανές συνεργασίες..!

 

-Οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο μετά τις εκλογές ακόμα και να συνεργαστείτε με τον κ. Ευθυμίου?

Βεβαίως!

Στη βάση ενός συγκεκριμένου προγράμματος με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης θα ήταν εφικτό κάτι τέτοιο. Με κατηγορούν ότι έχω ψηφίσει σχεδόν όλα τα έργα, αυτό είναι κατηγορία??

 Το θέμα βρίσκεται στην υλοποίηση της κάθε απόφασης, και εδώ δυστυχώς δεν το βλέπουμε αυτό και αυτό είναι ένας λόγος που αποχώρησα!

 

 -Σας προσάπτουν το γεγονός ότι στην παράταξη σας έχετε άπειρα και μη αναγνωρίσιμα στελέχη. Τι έχετε να πείτε γι αυτό?

 Δεν εμπόδισαν τα έμπειρα, λαμπερά και προβεβλημένα στελέχη του κ. Ευθυμίου να μην έχει αποτελεσματικότητα στο έργο του! Και αυτό γιατί είναι τόσο Δημαρχοκεντρικό το σύστημα, όπου η ικανότητα ενός Δημάρχου καθορίζει τα πάντα..

 Πιστεύω ότι απλά αυτό λέγεται γιατί πρέπει κάτι να ειπωθεί και θέλω να πληροφορήσω ότι ο πλούτος της παράταξης μας δεν είμαι εγώ αλλά οι “νέοι” άνθρωποι που αποφάσισαν να σηκωθούν από τους καναπέδες και να έρθουν κοντά μας.

Τι λοιπόν πιο σημαντικό για μία πόλη, ένα δήμο από αυτό??

 Η απειρία πολλών στελεχών σε συνδυασμό με τη δική μου εμπειρία είναι κάτι νέο, φρέσκο κάτι που έχει ανάγκη η πόλη, την ανανέωση δλδ του πολιτικού της σκηνικού!

 

 -Όλοι γνωρίζουν ότι μία προεκλογική εκστρατεία απαιτεί πόρους.Πως σχεδιάζετε να τους καλύψετε?

 Ο τρόπος αντιμετώπισης είναι πολύ κλασικός και κάτι που είχα μάθει να κάνω από την εποχή του αείμνηστου Ταξιάρχη Παπαντώνη. Το ποσό που θα απαιτηθεί το μισό θα καλυφθεί από μένα μέσα από προσωπικές οικονομίες και το υπόλοιπο από τις εισφορές των υποψηφίων Δημ. Συμβούλων.

 Δεν έχουμε ακόμα ακριβώς το εκλογικό κόστος, αλλά θα βρίσκεται σε γήινα και σε λογικά επίπεδα!!

Δεν είναι το χρήμα αυτό που θα κάνει τη διαφορά, απλά πρέπει να γίνουν κάποιες στοιχειώδεις κινήσεις, που θα προβάλλουν τη θέση μας.

 

Κ. Μπούτση θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε πολύ για αυτήν τη συνέντευξη!

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.