Last updated: on November 18, 2017

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Κοινοτικού Σύμβουλου Ταύρου & υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας κ. Πέτρου Καραφωτιά, έδωσαν το έναυσμα στους υπευθύνους της Δημοτικής Παράταξης του κ. Άρη Κρεμμύδα, με σχετικό δελτίο τύπου να αναφερθούν στο γεγονός.

Διαβάστε:

Μια οφειλόμενη απάντηση

Με το παρόν καλούμε τη δημοτική πλειοψηφία να πάρει θέση για την συκοφαντική και  ρατσιστική ανακοίνωση του Κοινοτικού της Συμβούλου Ταύρου, Πέτρου Καραφωτιά, καθώς μας κάνει να αναρωτιόμαστε,  αν το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται στους κόλπους της παράταξης του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου, «Ανθρώπινη Πόλη – Σύγχρονος Δήμος.»

Το ρατσικό – ξενοφοβικό παραλήρημα που αναπαράγει όλη την επιχειρηματολογία της εγκληματικής, ναζιστικής Χρυσής Αυγής από τον κο Καραφωτιά, διορισμένο από το δήμαρχο «υπεύθυνο» «Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας Περιβάλλοντος Ταύρου» και πρώην Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ταύρου την προηγούμενη 4ετια με τον ίδιο συνδυασμό του κου Ευθυμίου, δεν έχει τέλος.

Απόψεις περί «εισαγόμενης παράνομης» μετανάστευσης, περί «προσωπίδας του «Αλληλέγγυου» που στην ουσία υπονομεύει τους γηγενείς κατοίκους αυτής της χώρας» κατά τον κο Καραφωτιά, εκφράζουν την αντίληψη της δημοτικής πλειοψηφίας για την προσφυγική κρίση? Η αλληλεγγύη που επέδειξαν οι πολίτες του Ταύρου, οι δάσκαλοι, οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων προς τους πρόσφυγες και τα παιδιά των προσφύγων όσον αφορά την υποδοχή τους στα σχολεία, υπονομεύουν τους γηγενείς κατοίκους του κατά τα άλλα προσφυγικού Ταύρου? Πολιτική Προστασία και Προστασία Περιβάλλοντος για τους ΕΛΛΗΝΕΣ , λοιπόν, ΜΟΝΟ?

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο διορισμένος από το δήμαρχο «υπεύθυνος» «Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας Περιβάλλοντος Ταύρου», ότι

…«η παράταξη Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή έχουν «ρίξει» (τον Δήμο? τη χώρα? τον πλανήτη?) στο απόλυτο σκοτάδι της αβεβαιότητας, της υποτέλειας & της υποβάθμισης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, εξυπηρετώντας τα ξενόφερτα παράνομα «τζάκια»….

Σε ένα κρεσέντο αμετροέπειας και αλαζονείας, ξεχνώντας ότι αν κάτι έχει περιέλθει σε αβεβαιότητα και στο απόλυτο σκοτάδι είναι η ζωή των κατοίκων του Ταύρου από τις διοικήσεις του Δήμου Ταύρου τα τελευταία 7 αλλά και τα προηγούμενα 12 πριν από αυτά χρόνια που ο ίδιος υπηρέτησε. Για ποια Προστασία Περιβάλλοντος, κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου στον Ταύρο αναφέρεται?

 Για τον αναξιοποίητο και παρατημένο εδώ και 30 χρόνια χώρο των Σφαγείων, που με αγώνες έχει περιέλθει για χρήση στον λαό του Ταύρου ως χώρος πρασίνου?

 Για την κλειστή εδώ και χρόνια, εγκαταλειμμένη πλατεία Λαού που η μόνη παρέμβαση ήταν η αυθαίρετη αποψίλωση του εξωτερικού πρασίνου στο όνομα της ορατότητας προς τον απαξιωμένο και θλιβερό εσωτερικό χώρο της πλατείας?

 Για το κλειστό και κατεστραμμένο τρίγωνο - πάρκο των Σφαγείων, Χρ. Σμύρνης & Επταλόφου?

 Για τα εγκαταλειμμένα εσωτερικά παρτέρια στο 72 όπως και της παιδικής χαράς στο εσωτερικό των πολυκατοικιών, που θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο?

 Για το απαξιωμένο και σε φθίνουσα πορεία τα τελευταία 20 χρόνια πράσινο στο πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων που πλέον δεν καταλαμβάνει ούτε το 50% της υπάρχουσας έκτασης του πάρκου, όπως κατέγραψε η πρόσφατη διαχειριστική μελέτη που κατέθεσε η δημοτική πλειοψηφία?

 Για τις εγκαταλειμμένες πλατείες με τους όγκους πέτρας και τα σπασμένα υδραυλικά να θυμίζουν μεταμοντέρνα μουσολινική εγκατάσταση?

Αυτά και άλλα πολλά είναι τα πολιτικά και περιβαλλοντικά καραγκιοζιλίκια που αναφέρει ο «υπεύθυνος» «Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας Περιβάλλοντος Ταύρου» τα οποία και επιστρέφουμε.

Και εδώ είναι το μέγα παράδοξο! Η επί χρόνια διοίκηση της Κοινότητας Ταύρου, να εγκαλεί την αντιπολίτευση για την δράση της!!!! τα προηγούμενα χρόνια. Να βοηθήσουμε λοιπόν την αδύναμη μνήμη του διορισμένου από τον δήμαρχο «υπευθύνου» «Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας Περιβάλλοντος Ταύρου». Που ήμασταν λοιπόν τα προηγούμενα χρόνια?

§ Μήπως η παράταξή μας πρωτοστάτησε στον αγώνα τα προηγούμενα χρόνια μέσα από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ για την αντιμετώπιση και λύση του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού προβλήματος της περιοχής του Ταύρου, όπως επίσης και της απομάκρυνσης των παρανόμων σκραπατζίδικων από την γειτονιά μας? Ποια ήταν αρχικά η θέση του κατά τα άλλα σημερινού «υπευθύνου» «Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας Περιβάλλοντος Ταύρου» και τότε προέδρου της Κοινότητας Ταύρου, όταν η ΕΠΙΤΡΟΠΗ αγωνιζόταν να αναδείξει το πρόβλημα και τις αιτίες του; Αυτός και κάποιοι άλλοι έδιναν τα ρέστα τους για να το θάψουν με κραυγές όπως « δεν υπάρχει καύση» ή «η καύση σταμάτησε» κ.λ.π. Μήπως αυτός ο αγώνας, η συνεργασία με τους επιθεωρητές περιβάλλοντος και την κα Καραβασίλη, οδήγησαν στην βέλτιστη περιβαλλοντική λύση, στη δημιουργία δηλ. ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ για την ανακύκλωση υλικών, κάτι που πλέον έχει αποκτήσει και θεσμική ισχύ για τον δήμο μας, το πρώτο σε όλη την περιφέρεια Αττικής?

§ Μήπως η παράταξή μας πρωτοστάτησε τα προηγούμενα χρόνια στους αγώνες για την απόδοση της παραλίας του Μοσχάτου στους κατοίκους του ενιαίου πλέον δήμου, κάτι που υλοποιείται πλέον από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ διοίκηση της Δύναμης Ζωής?

§ Μήπως η παράταξη μας ήταν αυτή που πρωτοστάτησε στον αγώνα για την υπογειοποίηση του ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ, όταν οι προηγούμενες διοικήσεις του δήμου Ταύρου που και σήμερα στον ενιαίο δήμο εκφράζονται με την πλειοψηφία, απεμπολούσαν τα νομικά όπλα, χάνοντας την προθεσμία για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπονομεύοντας τον αγώνα των κατοίκων που εκείνη την περίοδο ανέπτυσσε ένα δυναμικό κίνημα ακόμη και με καταλήψεις των γραμμών του τρένου που είχαν ως αποτέλεσμα να καταφέρουμε την ματαίωση των αερογεφυρών που σχεδιάζονταν και που τελικά οδήγησε σήμερα στις ομόφωνες πλέον αποφάσεις του Δ.Σ. περί υπογειοποίησης?

Να βοηθήσουμε την αδύναμη μνήμη του διορισμένου από τον δήμαρχο «υπεύθυνου» «Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας Περιβάλλοντος Ταύρου»

§ για την συμμετοχή της παράταξής μας στις κινητοποιήσεις στα Περιβόλια για την απομάκρυνση των μεταφορικών εταιρειών από την οδό Ήρας και την ολοκληρωμένη παρέμβαση μέσα και έξω από τα συμβούλια για την συνολική αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος του Ταύρου. (Οι κόμβοι που πρόκειται να κατασκευαστούν δεν υπήρχαν στην αρχική μελέτη του δήμου Ταύρου. Μπήκαν μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου Γρηγόρη Σωπάκη, στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά από μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η κίνησή μας που τότε ονομαζόταν «Ταύρος Πόλη να Ζεις» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου). Και τώρα, μετά από 15 χρόνια που έχει ξεκινήσει η κυκλοφοριακή μελέτη έχοντας κοστίσει 250.000 ευρώ στον λαό του Ταύρου δεν έχει κατορθώσει η δημοτική πλειοψηφία ακόμη να την εφαρμόσει ολοκληρωμένα.

§ για την ανατροπή των σχεδίων για δημιουργία 5Χ5 γηπέδου μέσα στην Πλατεία Λαού από ιδιώτη?

§ για τις πρωτοβουλίες της παράταξής μας «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» για την απένταξη του κτιρίου του ΕΟΜΕΧΧ από το ΤΑΙΠΕΔ και την απόδοσή του στον λαό του Ταύρου εκτός των άλλων και ως χώρου ιστορικής μνήμης για την ΕΑΜΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ( λέξη που επισύρει την χλεύη του ανιστόρητου «υπεύθυνου») στα χρόνια της Κατοχής, και για την απόδοση των ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΩΝ της οδού ΕΙΡΗΝΗΣ στον λαό του Ταύρου;

§ Επίσης τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της παράταξής μας «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» για την επανεκκίνηση της συζήτησης για το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ για τον Ελαιώνα, κάτι που αφορά άμεσα την Κοινότητα Ταύρου, τόσο επιβαρυμένη από παράνομες και επιβαρυντικές χρήσεις, αλλά και με τις συνεχείς αλλαγές στο καθεστώς των απαλλοτριώσεων που υπονομεύουν στο διηνεκές τις πιο επιβαρυμένες περιοχές του Ταύρου, Πλατάνα και Περιβόλια.

Θυμίζουμε, λοιπόν, όλα τα παραπάνω στον εν λόγω «υπεύθυνο», ο οποίος είναι στο συνδυασμό του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Ταύρου, όπως και του σημερινού Προέδρου της Κοινότητας Ταύρου, που επανειλημμένα στις συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου έχουν επιδοκιμάσει ή τουλάχιστον, δεν έχουν αποδοκιμάσει τις απόψεις του αυτές.

Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση

«Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.