Last updated: on May 10, 2018

Σκληρή επίθεση στην παράταξη του Δημάρχου κ. Ανδρέα Ευθυμίου εξαπολύουν οι Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή με δελτίο τύπου, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στο πρόσφατο Δημ. Συμβούλιο.

Διαβάστε:
 

Απλή αναλογική και απλή λογική

Μέσα σε κλίμα παραληρήματος εναντίον του νομοσχεδίου “Κλεισθένης 1” που κατατίθεται από το υπουργείο Eσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η παράταξη Ευθυμίου, δυστυχώς, ταυτίστηκε με τις απόψεις της σκληρής δεξιάς και της ΚΕΔΕ του κ. Πατούλη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να κρατηθούν σε μια εξουσία άνευ όρων που τους παραχωρούσε ο νόμος «Καλλικράτης», βολεμένοι και κυρίαρχοι στην ευδαιμονία της απόλυτης αυτοδυναμίας τους, καταφέρθηκαν με σφοδρότητα εναντίον του νέου νόμου και κυρίως στην απλή αναλογική που θα εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές στους ΟΤΑ.

Η απλή αναλογική, το σύστημα που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, το σύστημα που ήταν πάγιο αίτημα του αυτοδιοικητικού κινήματος, αλλά ακόμη και της ΚΕΔΕ την περίοδο που την πλειοψηφία είχαν ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ-ΚΚΕ, απορρίφθηκε, συλλήβδην με όλα τα υπόλοιπα άρθρα του νέου νόμου, με επιχειρήματα του τύπου:

* Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη όταν ένας πολίτης πέσει σε μια λακκούβα και χτυπήσει; (Δήμαρχος)

* Πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαρες γραμμές, να φαίνονται όσα μας χωρίζουν για να ξέρει και ο κόσμος σε ποιον να αποδώσει ευθύνες. (Δήμαρχος- Μπούτσης) (Υπάρχουν άραγε διαφορές μεταξύ τους? Μήπως η μόνη διαφορά είναι ποιος θα γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη?)

* Αυτός ο νόμος είναι ολόιδιος με τον προηγούμενο τον Καλλικράτη, αλλά με τελείως διαφορετικό περιεχόμενο. Ο Καλλικράτης μάς έσωσε την περίοδο της κρίσης. (Δαμηλάκος)

* Ευτυχώς που ήρθε η κρίση, γίνανε απολύσεις και σώθηκαν οι Δήμοι. Με τις ιδιωτικοποιήσεις θα σωθούμε και πάλι. (Δημητρίου)

* Φανταστείτε τι θα γίνει όταν μια μικρή ομάδα επαγγελματιών καταφέρει να εκλεγεί στο Δημ. Συμβούλιο. (Τσέλιου)

Μέσα από τέτοιου είδους αντιφατικό και αντιδραστικό τρόπο έπεσαν οι μάσκες στο χθεσινό Δ.Σ.

Ύστερα από όλα αυτά, πώς και απέναντι σε ποιους να υπερασπιστείς τη θεσμικά κατοχυρωμένη κοινωνική συμμετοχή με διάλογο και συναίνεση για τα καθημερινά ζητήματα που θα προέλθει βέβαια από αντιπαραθέσεις και υποχωρήσεις, για την επιβίωση ενός διαφορετικού μοντέλου διοίκησης στους δήμους;

Κρίμα, ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν, τουλάχιστον να υπερασπιστούν τις αξίες που κάποτε υπήρχαν και στα δικά τους προγράμματα.

Σε κάθε περίπτωση «ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» θα αγωνιστούμε για μια δημοκρατικότερη, συμμετοχική Τοπική Αυτοδιοίκηση, πέρα από επίπλαστες πλειοψηφίες, με γνώμονα τις ανάγκες που θα καθορίσει η τοπική κοινωνία. Αυτή μαζί με την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θα αποτελέσουν τους μοχλούς σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης, για την ανασυγκρότηση της χώρας τη μεταμνημονιακή εποχή.

Δημοτική Ριζοσπαστική Κίνηση

«Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»

 

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.