Last updated: on September 12, 2017

Μέσω διαδικτύου, ο ανέξαρτητος Δημ. Σύμβουλος Αντώνης Μπούτσης σχολιάζει τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό με αφορμή τις Φθινοπωρινές Πολιτιστικές εκδηλώσεις  σε Ταύρο και Μοσχάτο.

 
O κ. Μπούτσης δημοσίευσε τα παρακάτω στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης:
 
"Απορίες και σκέψεις...για τις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, Ταύρεια (Ταύρος) και Πολιτιστικός Σεπτέμβρης (Μοσχάτο)...

Ξεκαθαρίζω καταρχήν, ότι και φέτος και παρά την ανεξαρτητοποίηση μου, (Οκτώβρης 2016), υπερψήφισα τις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε Μοσχάτο και Ταύρο.
Και αυτό γιατί θεωρώ αναγκαίες τέτοιες εκδηλώσεις, προς όφελος της Κοινωνίας των Πολιτών.
Με δεδομένη δε, την καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου, το κόστος αυτών των εκδηλώσεων δεν αντιστρατεύεται κονδύλια που δικαίως πρέπει να καλύψουν και τις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες, των εχόντων ανάγκη συνδημοτών μας.

Μετά την ψήφιση των σχετικών θεμάτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 23/8 και με αφορμή σειρά αναρτήσεων του κ.Κρεμύδα, έψαξα το θέμα σε περισσότερο βάθος και εντόπισα ζητήματα, που γεννούν πολλές απορίες:

1) Καταρχήν το τελικό συνολικό κόστος των φετινών εκδηλώσεων σε Μοσχάτο και Ταύρο, δεν είναι € 25 χιλ, αλλά € 37 χιλ καθώς στα € 25 χιλ που διέθεσε ο Δήμος, προστίθενται φέτος € 7 χιλ από τη Δημοτική Επιχείρηση και € 5 χιλ από το Πνευματικό Κέντρο, όλα γι αυτές τις εκδηλώσεις.
Έχουμε δηλαδή, μιά δαπάνη αυξημένη κατά 40%, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, (ενδεικτικά η σχετική δαπάνη για την περσινή χρονιά ήταν € 26 χιλ συνολικά).

2) Ερωτηματικά γεννά, η πολυδάπανη εκδήλωση προς τιμή του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, η οποία στοίχησε € 12 χιλ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι αμοιβές του καλού συναδέλφου Δείξιμου και της κας Ζήνα που όπως φημολογείται, ήρθαν αφιλοκερδώς.

3) Τα μεγαλύτερα όμως ερωτηματικά γεννιούνται για τις 2 εκδηλώσεις του προσεχούς Σαββατοκύριακου στο Μοσχάτο..
Ενώ οι 2 περσινές εκδηλώσεις, είχαν κοστίσει στο Δήμο € 9 χιλ, οι 2 φετινές εκδηλώσεις, με ισάξιους κατά τη γνώμη μου καλλιτέχνες, θα κοστίσουν € 13 χιλ.
Και σα να μην έφταναν αυτά, οι 2 αυτές εκδηλώσεις, ανατέθηκαν σε εταιρεία, γνωστού συνδημότη επιχειρηματία , (του χώρου της εστίασης), ο οποίος μάλιστα με αναρτήσεις του στα μέσα μαζικής δικτύωσης, κάνει χρήση της ανάθεσης, για να διαφημίσει έμμεσα το μαγαζί του.
Αλήθεια γιατί οι 2 περσινές εκδηλώσεις στοίχησαν € 9 χιλ και φέτος € 13 χιλ.
Αν υπολογίσει δε κανείς, ότι στο κόστος των περσινών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβάνονταν και δαπάνες κινηματογραφικών προβολών € 3 χιλ, η ψαλίδα ανοίγει περισσότερο...

Προφανώς, δεν θέτω θέμα νομιμότητας των διαδικασιών.
Παρά την προχειρότητα, όλα έγιναν νομότυπα, νομιμοφανή και εντός του θεσμικού πλαισίου.

Εγώ παραθέτω τα στοιχεία ως έχουν, (σχετικά έγγραφα στη διάθεση καθενός μέσω Διαύγειας) και θέτω ερωτήματα, απευθυνόμενος στην Κοινωνία.
Τα ίδια ερωτήματα θα θέσω και στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που ακολουθεί...

Εν κατακλείδι:
Η Δημοτική Αρχή, που κατά τη γνώμη μου, πάσχει τα τελευταία χρόνια, τόσο στη διαχείριση της καθημερινότητας, (καθαριότητα, πράσινο), όσο και στην ουσιαστική παραγωγή τεχνικών έργων και προμηθειών, (π.χ απορρυματοφόρα, πλυστικά), αυξάνει τις δαπάνες των πολιτιστικών εκδηλώσεων, πιστεύοντας ότι έτσι θα κρύψει τη γύμνια ουσιαστικού έργου...
Προβλέπω δε, ότι αυτή η τακτική θα ενταθεί όσο θα πλησιάζουμε στις εκλογές του 2019!!!"

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.