Last updated: on September 18, 2018

Με αφορμή την παραλαβή του νέου αυτοκινούμενου πλυντηρίου κάδων απορριμμάτων από το δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, η δημοτική παράταξη Μαζί Μπροστά προχώρησε στη δημοσίευση της παρακάτω ανακοίνωσης με δελτίο τύπου που απέστειλε στην ιστοσελίδα μας:

 

ΓΡΙΑ  ΣΤΟ  ΜΕΣΟΧΕΙΜΩΝΟ ...   ΘΥΜΗΘΗΚΕ  ΠΕΠΟΝΙ ...

 

Τώρα που μας τελείωσε το καλοκαίρι και αφού μυρίσαμε όλες τις ευωδίες των κάδων των απορριμμάτων, (για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά),  εδέησε  η δημοτική αρχή να προμηθευτεί το πλυστικό μηχάνημα των κάδων  !    Ας είναι και έτσι ...

Όταν πριν από δυο χρόνια η Δημοτική Αρχή, υπό τον κ. Ευθυμίου, αναγκάστηκε να προσφύγει σε δανεισμό απορριμματοφόρου από γειτονικό Δήμο, για την αποκομιδή των απορριμμάτων μας, φάνηκε ξεκάθαρα και έγινε αντιληπτή από τους πολίτες, η χρόνια  ανικανότητα της Δημοτικής αρχής να προγραμματίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά, για  την  απαραίτητη  ανανέωση  και στελέχωση του στόλου καθαριότητας του Δήμου μας.

Πρόσφατα  ο κ. Ευθυμίου ανακοίνωσε μέσα  από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης την αγορά ενός μόνο πλυστικού μηχανήματος αξίας 156.000 €, ως αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού (από τον Απρίλιο του 2017), σύμφωνα με τον οποίο θα προμηθευόταν δεκατέσσερα οχήματα και μηχανήματα καθαριότητας συνολικού προϋπολογισμού 690.000 €.

Προκύπτει λοιπόν αβίαστα το εξής ερώτημα: Τα υπόλοιπα οχήματα και μηχανήματα (απορριμματοφόρο, γερανοφόρο κ.λ.π.) από τον περσινό αυτόν διαγωνισμό, πότε θα παραλειφτούν;  Εφόσον αυτά τα μηχανήματα (κατά τον διαγωνισμό του 2017) κάλυπταν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες του Δήμου,  γιατί δεν παραλήφθηκαν άμεσα αλλά παραπέμπονται για άλλη μια φορά σε  επόμενο χρονοβόρο διαγωνισμό;

 

Τα οχτώ χρόνια αδιαφορίας και ελλιπούς προγραμματισμού από την Δημοτική Αρχή για την αγορά σύγχρονων μηχανημάτων, που αφορούν  την αποκομιδή των απορριμμάτων και την πλύση των ρυπαρών κάδων, δεν αναπληρώνονται σε καμία περίπτωση με μελλοντικές προεκλογικές παροχολογίες της τελευταίας στιγμής.

Ο Δημότης (παρά τις μειώσεις που έχει υποστεί στο εισόδημά του), μπορεί ευσυνειδήτως να συνεχίζει να πληρώνει τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη, αλλά δεν καρπούται την απαιτούμενη ανταπόδοση στην καθαριότητα. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ανταποδοτικό ταμείο (αυτό των δημοτικών τελών), από το όποιο θα μπορούσε ήδη να έχει ανανεωθεί ο στόλος καθαριότητας του δήμου μας, εμπεριέχει αρκετά παγιωμένα και παγωμένα εκατομμύρια, που λιμνάζουν ανεκμετάλλευτα.

 

Μακρινό όνειρο βέβαια, φαντάζει για τον Δήμο μας η εφαρμογή ενός τοπικού σχεδίου για την διαχείριση των απορριμμάτων, μέσα από το οποίο θα γίνεται ανακύκλωση, κομποστοποίηση και αξιοποίηση των απορριμμάτων, παρ’ ότι τέτοιου είδους προγράμματα εφαρμόζονται ήδη  σε πολλούς Δήμους της Αττικής με θετικά αποτελέσματα, τόσο για το περιβάλλον,  όσο και στην εξοικονόμηση πόρων προς όφελος του Δήμου αλλά  και του  πολίτη.

 

Η παράταξή μας, «Μαζί_Μπροστά Μοσχάτο - Ταύρος» έχει κατ' επανάληψη αναδείξει πολλά από τα προβλήματα που σχετίζονται, με την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων αλλά και με την αποκομιδή των απορριμμάτων και θα εξακολουθήσει  να  καταθέτει  προτάσεις που θα  βελτιώνουν  την  ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας και θα προστατεύουν ευρύτερα το περιβάλλον !!!

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.