Last updated: on February 7, 2019

Ο προεκλογικός λόγος αλλά και ο τρόπος δράσης υποψηφίων οι οποίοι άνηκαν σε ομάδα της Δημοτικής Πλειοψηφίας, έως πριν λίγο καιρό και για δικούς τους λόγους αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία νέας Δημοτικής Παράταξης με στόχο να διεκδικήσουν το Δημαρχιακό θώκο, χρωματίζεται συνήθως από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

 
Οι "Μαζί Μπροστά", ως σύλληψη είναι ξεκάθαρα δημιούργημα του κ. Αντώνη Μπούτση και αυτό πέρα για πέρα δείχνει ότι ο ίδιος κατέχει τον τρόπο αλλά διαθέτει και την εμπειρία να στήσει μια παράταξη από το μηδέν, αλλά ταυτόχρονα εξηγεί και τον τρόπο επιλογής στελέχωσης του ψηφοδελτίου, αλλά και την υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων από τον ίδιο..
 
Ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που αποδεικνύει την ιδιαιτερότητα της τοπικής μας Κοινωνίας, είναι ότι στο Μοσχάτο οι πιο ενδιαφέρουσες σε ένταση και προεκλογικό λόγο μάχες, ήταν ανάμεσα σε πολύ αξιόλογους συμπολίτες μας οι οποίοι άνηκαν στον ίδιο πολιτικό χώρο. 
Αριστοφανικό θα μπορούσε να πει κάποιος, ενώ αρκετοί σημειώνουν ότι πρόκειται για κάτι απόλυτα φυσιολογικό, σύμφωνο με τους "κανόνες" αλλά και την "ηθική" της σύγχρονης Πολιτικής ζωής, που χαρακτηρίζεται από έναν ωμό ρεαλισμό.
 
Ο κ. Αντώνης Μπούτσης, προέρχεται από τον ίδιο πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει και ο κ. Ευθυμίου αλλά και ο κ. Κρεμμύδας, ενώ κατά τη διάρκεια της θητείας του δίπλα στον  Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, αποτέλεσε το δεξί του χέρι.
Ουκ ολίγες φορές τόλμησε να βγει μπροστά υπερασπιζόμενος τον Δήμαρχο με σθένος και αρκετές άλλες δήλωσε δημόσια τη στήριξη του στο πρόσωπο του κ. Ευθυμίου.
 
Αρκετό ενδιαφέρον έχει προκαλέσει το άνοιγμα το οποίο πραγματοποιεί στο χώρο της δεξιάς ο κ. Μπούτσης. 
Η παρουσία του Μοσχατιώτη υποψήφιου βουλευτή Β Αθηνών Βασίλη Σπανάκη στην κοπή της πίτας των Μαζί Μπροστά δείχνει ότι υπάρχει αυτή η τάση. Όμως, αλήθεια υπάρχει κάποιο καθαρό δείγμα στήριξης από το κόμμα προς τον κ. Μπούτση, έστω και σε ανεπίσημο ύφος...;
 
Η προεκλογική εκστρατεία του κ. Μπούτση, των Μαζί Μπροστά, χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο τρόπο δράσης και πολιτικής, που έχει ως στόχο τον κ. Ευθυμίου, με βασικούς άξονες αντιπολίτευσης, την υπερπροβολή έργων που δεν έχουν γίνει ή έχουν καθυστερήσει.
Γεγονός βέβαια, που εμπεριέχει έναν κίνδυνο, όπως για παράδειγμα η άμεση απάντηση του Δημάρχου με τα έργα στο γήπεδο του Φωστήρα, έπειτα από την ανάδειξη του προβλήματος από τον κ. Μπούτση.
Δηλαδή, οι Μαζί Μπροστά στην ουσία αναδεικνύουν το πρόβλημα, αλλά αυτό λύνεται ή μπαίνει σε σειρά ταχτοποίησης, σε χρονικό σημείο κοντά στις εκλογές κάτι που λειτουργεί υπέρ της παράταξης Ευθυμίου.
 
Η χρήση των social media από τους υποψηφίους του κ. Μπούτση, αλλά και από τον ίδιο, ίσως δεν έχει αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. 
Μια πιο προσεχτική ματιά σε όσους προχωρούν σε ανταλλαγή σχολίων σε κάποιο σχετικό post, δείχνει καθαρά ότι πρόκειται για συμπολίτες μας οι οποίοι είναι υποψήφιοι με τους Μαζί Μπροστά, κάτι που αποδεικνύει ότι το εύρος ποιοτικής απήχησης δεν είναι το αναμενόμενο, ενώ ακόμα και οι αναρτήσεις πολλές φορές εμπεριέχουν πολύ αιχμηρές λέξεις, ενώ το κοινό που απευθύνονται κρατάει μια πιο μετριοπαθή στάση γενικότερα σε Μοσχάτο αλλά και Ταύρο.
 
Σημαντικό να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις των Μαζί Μπροστά, σε αναρτήσεις που έχουν περιεχόμενο σαρκαστικό και έντονο στα social media..
 
To πιο βασικό ερώτημα, στο οποίο ακόμα δεν έχει δώσει το βάρος που πρέπει ο κ. Μπούτσης είναι το εξής:
- Γιατί έφυγε από την παράταξη Ευθυμίου;
 
Επίσης, θα ήταν ενδιαφέρον να δοθεί μια απάντηση στο παρακάτω: 
- Εάν τα ποσοστά των Μαζί Μπροστά δεν είναι τα αναμενόμενα, έπειτα και από την προσχώρηση της ομάδας Κρεμμύδα στο ψηφοδέλτιο Ευθυμίου, ποιο το μέλλον της παράταξης;
 
Άραγε, η απομυθοποίηση της πολιτικής είναι η κεντρική ιδέα στη θεωρία της αλλαγής και του "Νέου" στην παράταξη του κ. Μπούτση;
 
MoschatoMag.com
 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.