Last updated: about 2 months ago

Περί μεταγραφών το ανάγνωσμα...
 
Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός, ότι πριν λίγο καιρό οι πρόσφατες "μεταγραφές" εκλεχτών συμπολιτών μας στις δύο παρατάξεις - του κ. Ευθυμίου και του κ. Μπούτση - αλλά και η στήριξη του κ. Άρη Κρεμμύδα στο πρόσωπο του Δημάρχου, θα φάνταζε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας για αρκετούς. Η προσχώρηση της ομάδας Κρεμμύδα στην παράταξη του κ. Ανδρέα Ευθυμίου, αλλά και η σημερινή δήλωση στήριξης του κ. Σταμάτη Καζαντζή στο πρόσωπο του κ. Αντώνη Μπούτση αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα ίσως, των εξελίξεων που πρόκειται να συμβούν και στην Κεντρική Πολιτική Σκηνή.
 
Για παράδειγμα, θα ήταν αρκετά χρήσιμο να θυμηθούμε τι ανέφερε σε Δελτίο Τύπου ο τότε υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου με την παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ» κ. Σταμάτης Καζαντζής, τον Απρίλιο του 2014:
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ «ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ»   ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ
 
Δελτίο Τύπου
 
Σταμάτης Καζαντζής : « Με παλιά υλικά δεν γίνεται ανανέωση»
 
Μετά τις παρουσιάσεις των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και υποψηφίων κοινοτικών συμβούλων από τις παρατάξεις του Ανδρέα Ευθυμίου και του Άρη Κρεμμύδα έγινε σαφές και στον πιο αφελή με τα δημοτικά δρώμενα στο Μοσχάτο και τον Ταύρο ότι η ανανέωση που ευαγγελίζονται οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι, δεν είναι παρά μια προεκλογική φούσκα και τίποτα παραπάνω.
 
Ο μεν δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου αντλεί και πάλι από την ίδια κορεσμένη δεξαμενή των μηχανισμών Ταξιάρχη Παπαντώνη και Δημήτρη Σούτου. Έχοντας μάλιστα μαζί του και τον ίδιο, τον πρώην δήμαρχο Ταύρου κ. Σούτο.
 
Το ίδιο πράττει ο κ. Ευθυμίου και με τα στελέχη στα οποία αναμένεται να εμπιστευτεί και πάλι για τη διοίκηση του δήμου με τους Γιώργο Δαμηλάκο, Κώστα Χρονόπουλο και Αντώνη Μπούτση να συνεχίζουν από εκεί που ξεκίνησαν.
 
Παλιά, φθαρμένα υλικά, απομεινάρια του κομματικού σωλήνα της δεκαετίας του ’80 που ανεξάρτητα από την προσφορά τους σε παλαιότερες εποχές, δεν έχουν τίποτα το καινούριο και το νέο να προσφέρουν στο δήμο μας.
 
Ο δε Άρης Κρεμμύδας, συνεχίζει με την ίδια πάνω – κάτω, ομάδα που είχε κατεβάσει στις δημοτικές εκλογές και το 2010, παρότι και εκείνος υπόσχεται την ανανέωση και δηλώνει ότι εκπροσωπεί τη νέα γενιά στη δημοτική ζωή της περιοχής μας.
 
Ίδια νοοτροπία, χωρίς βλέμμα στο μέλλον, δίχως νέα πρόσωπα με όρεξη για δημιουργία και φρέσκες ιδέες για το πώς πρέπει να διοικείται ένας σύγχρονος δήμος στην σημερινή εποχή.
 
Η δημοτική παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σταμάτη Καζαντζή δεν υπόσχεται την ανανέωση, αλλά την κάνει πράξη με νέους υποψηφίους, άφθαρτα πρόσωπα με όραμα για το δήμο μας και όρεξη για προσφορά και στις δύο κοινότητες.
 
Περισσότερα επί τους θέματος, προσεχώς…
 
«ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ»
 
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ
 
Όπως επίσης, αρκετά ενδιαφέρον παρουσιάζουν κάποια από τα Δελτία Τύπου της Δημοτικής Κίνησης "Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή" που τότε επικεφαλής της ήταν ο κ. Άρης Κρεμμύδας, τον Φεβρουάριο του 2015:
 
 Αποχώρησαν οι «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» από το Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης/2/2015
 
Πριν ακόμη αρχίσει η διαδικασία της συζήτησης των θεμάτων ημερήσιας διάταξης κατά τη συνεδρίαση του Δ. Σ. της 17ης Φεβρουαρίου η αξιωματική αντιπολίτευση  του Δήμου αναγκάστηκε να αποχωρήσει για τους παρακάτω λόγους:
 
    Από την πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» είχαμε ζητήσει από τη δημοτική αρχή την παραχώρηση χώρου για όλη την αντιπολίτευση όπως ο νόμος ορίζει και όπως η εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας απαιτεί.
 
Είχαμε μάλιστα απαιτήσει ο χώρος αυτός να βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στο κτίριο του Δημαρχείου, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα και όσοι εκ των συμπολιτών μας έχουν ανάγκη και τη δική μας στήριξη, αλλά και για να έχουμε κι εμείς άμεση επικοινωνία με τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Δήμου.
 
Αυτό το αναφαίρετο δικαίωμά μας όμως, θεωρείται,  φαίνεται, πολυτέλεια, αφού έχουν περάσει τόσοι μήνες και ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
 
Το θέμα αυτό είναι για μας άμεσης προτεραιότητας.
 
    Πριν από λίγους μήνες βγήκε το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με το ειδικό τέλος κτήσης ακινήτων που είχε επιβληθεί με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το 2004 για την αγορά οικοπέδων που ήταν δεσμευμένα από τον πρώην Δήμο Μοσχάτου.
 
Ο Δήμαρχος κ. Ευθυμίου έπνεε μένεα τότε και με προσωπικές επιθέσεις στο Δ.Σ. κατά των συμβούλων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλούσε για άδικη επίθεση που είχε δεχτεί, ότι το πόρισμα τον δικαιώνει και ότι όσοι τον κατηγόρησαν θα πρέπει να ντρέπονται να κυκλοφορούν στο Μοσχάτο. Προχώρησε μάλιστα και σε έντυπη ανακοίνωση την οποία τοιχοκόλλησε σε πολλά  σημεία της πόλης, όπου έγραφε για την πλήρη δικαίωσή του και κατηγορούσε πάλι τους «συκοφάντες του» με βάση τα αποτελέσματα αυτού του πορίσματος.
 
Κι ενώ ο κ. δήμαρχος χρησιμοποίησε με τόσο εμφανή τρόπο το πόρισμα για μικροπολιτικούς και ιδιοτελείς σκοπούς, αρνείται το νόμιμο δικαίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποκτήσει ένα δημόσιο έγγραφο πρωτοκολλημένο στο Δήμο παρόλο που έχει ζητηθεί επανειλημμένα και επίσημα από τους Δημ. Συμβούλους της αντιπολίτευσης. Μάλιστα δικαιολογήθηκε ότι δεν δίνει το πόρισμα γιατί το έχει στείλει στην Γ.Γ.  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τις δικές της ενέργειες.
 
Ερωτάμε τον κ. Δήμαρχο:
 
    Είναι στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας ενός Δήμου να μην έχουν όλοι οι Δημ. Σύμβουλοι πρόσβαση στα εισερχόμενα έγγραφα του Δήμου;
    Γιατί ο ίδιος χρησιμοποίησε επιλεκτικές φράσεις από το επίμαχο έγγραφο και τις δημοσιοποίησε με δελτίο τύπου συκοφαντώντας «τους συκοφάντες του»;
    Φοβάται κάτι και δε δίνει στη δημοσιότητα ολόκληρο το πόρισμα;
 
Είναι καιρός να κατανοήσουμε όλοι ότι ο Δήμος δεν είναι μαγαζάκι κανενός και ότι οι προσωπικές επιθέσεις το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να επαληθεύεται η παροιμία «λαγός την φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του».
 
Στη σημερινή πολιτική συγκυρία στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, επιβάλλεται να συμβάλλουμε όλοι όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις, σε ζητήματα εμβάθυνσης δημοκρατίας και διαφάνειας προς όφελος όλων των δημοτών.
 
 
Μιλώντας πάντα σε πολιτικό επίπεδο, ποτέ σε προσωπικό αφού οι δύο συμπολίτες μας πάνω από όλα είναι συνάνθρωποι μας και άτομα που έχουν την τόλμη και το σθένος να ασχολούνται με τα Κοινά και να έχουν προσφέρει αρκετά και στις δύο κοινότητες επί σειρά ετών, είναι πιθανό στο πολύ κοντινό μέλλον, να δούμε ακόμα πιο "παράδοξα" σενάρια να συμβαίνουν. 
 
Άλλωστε, η πολιτική παίζεται με όρους διαφορετικούς, με ρυθμούς που πολλές φορές αρκετοί από εμάς δε μπορούμε να αντιληφθούμε καθώς δε γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί πριν διαβάσουμε καθαρογραμμένη κάποια απόφαση.
 
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων πρέπει να τονίσουμε, ότι η αναφορά των ονομάτων των δύο τότε επικεφαλής παρατάξεων και υποψηφίων Δημάρχων, δεν περιέχει κάποια συγκριτική "ποσόστωση" καθώς ότι και οι δύο συνδημότες μας, είναι πρόσωπα ακέραια και ο καθένας έχει τη δική του πολιτική πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση.
 
 MoschatoMag.com

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.