ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ 

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Ανακύκλωσης, Περισυλλογής εγκαταλελειμμένων οχημάτων, κ. Θανάση Ντερέκα, κατά τη συνεδρίαση της προηγούμενης Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου όπου υπήρξαν οι γνωστοί έντονοι διαξιφισμοί και λογομαχίες, με αφορμή ερώτηση της Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης σχετικά με το ζήτημα των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που εξασφάλισε το MoschatoMag.com

Last updated: about 3 months ago

Κος ΝΤΕΡΕΚΑΣ:

Συνάδελφοι, εγώ δεν έχω άλλη ενημέρωση. Μετά την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο καταρχήν για το θέμα, το παραπέμψαμε στη Νομική Υπηρεσία.

 

*********************

 

Κος ΝΤΕΡΕΚΑΣ:

Συνάδελφοι, καλησπέρα και από εμένα. Χρόνια πολλά στον Μπάμπη.

              Λοιπόν, όταν μιλάμε για εγκαταλελειμμένα κατά βάθος μιλάμε για ένα βαθιά κοινωνικό θέμα. Γιατί αν δεν αποφασίσουμε και δεν συμφωνήσουμε γιατί είναι εγκαταλελειμμένο ένα αυτοκίνητο δεν θα μπορέσουμε ποτέ να δώσουμε λύση στο πρόβλημα.

              Άρα, λοιπόν, εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο σε μία περίοδο σε μια περίοδο κρίσης είναι ένα βαθιά κοινωνικό θέμα, γιατί η κρίση έφερε πολλούς συμπολίτες μας στο σημείο να αφαιρέσουν τις πινακίδες και να έχουν το αυτοκίνητο εγκαταλελειμμένο.

               Είμαστε σε ένα βαθύ δίλλημα. Θα παίξουμε και θα σβήσουμε την ελπίδα αυτουνού που σκέφτεται και ελπίζει ότι θα ξαναβάλει πινακίδα στο αυτοκίνητο ή θα του πάρουμε το αυτοκίνητο; Γιατί είναι ωραίο να μιλάμε για εγκατάλειψη ενός αυτοκινήτου, είναι ωραίο ο γείτονας να λέει ότι: δεν θέλω το αυτοκίνητο δίπλα μόνιμα στο διπλανό πεζοδρόμιο γιατί εγώ δεν βρίσκω να παρκάρω.

              Άρα, λοιπόν, κύριε Πάρσαρη θέλω να με παρακολουθείς και να, όχι να μαθαίνεις, τέτοια αλαζονεία δεν έχω. Όλοι μαθαίνουμε μέσα από την πράξη και μέσα από τις εμπειρίες μας.

              Άρα, λοιπόν, συνάδελφοι, τα αυτοκίνητα μπορεί να είναι 800 ή 900 αλλά στην πράξη είναι πάρα πολύ λίγα. Υπάρχει μια διαδικασία, καταρχήν θέλω να κάνω μία γενική παρατήρηση και να με συγχωρέσετε. Ρίχνουμε πολύ το πολιτικό επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτό είναι μια κατάντια για όλους μας.

Η αντιπολίτευση, συνάδελφοι, ή θα μας οδηγήσει μπροστά μέσα από το λόγο της και μέσα από τις προτάσεις της, ή θα μας οδηγήσετε μπροστά ή αφήστε μας τουλάχιστον στο δρόμο μας. Έχετε κατεβάσει τον πήχη πάρα πολύ.

Αυτά τα θέματα που βάζετε στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά 90% έπρεπε να λύνονται σε επίπεδο υπηρεσίας. Κατεβάζετε το επίπεδο και πολλές φορές σας ακολουθούμε και εμείς και πάμε και εμείς πίσω.

Κύριε Καζαντζή, ελπίζω, ελπίζω.

Κος ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ:

(Ομιλία μακριά από το μικρόφωνο)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Κύριε Καζαντζή, θα πάρετε το λόγο, θα πάρετε το λόγο.

Κος ΜΠΟΥΤΣΗΣ:

(Ομιλία μακριά από το μικρόφωνο)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Κύριε Μπούτση, μετά θα έχετε το λόγο. Σας παρακαλώ, μην γίνονται προσωπικές … Κύριε Μπούτση, σας παρακαλώ λίγο να μην υπάρχει αυτή η αντιπαράθεση. Θα έχετε το λόγο μετά. Παράκληση, θα έχετε το λόγο μετά.

Κος ΝΤΕΡΕΚΑΣ:

Έχω το λόγο;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Ναι, κύριε Ντερέκα.

Κος ΝΤΕΡΕΚΑΣ:

Ο κύριος Καζαντζής πετάχτηκε. Θα έλεγα να ζητήσει συγνώμη για τα δημοσιεύματα για τα πνευματικά δικαιώματα.

Κος ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ:

(Ομιλία μακριά από το μικρόφωνο)

Κος ΝΤΕΡΕΚΑΣ:

Για τα πνευματικά δικαιώματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Κύριε Καζαντζή, κύριε Πάρσαλη, κύριε Φελλά, Κώστα, Κώστα, Κώστα, Κώστα μου, Γιώργο σε παρακαλώ. Παιδιά, γιατί; Γιατί γίνεται αυτό, Σταμάτη; Κώστα, βρε παιδιά, βρε παιδιά, εντάξει.

 

ΔΙΑΛΟΓΟΣ

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Έληξε, έληξε το θέμα. Συνάδελφοι, λίγο να επανέλθουμε. Προσήλθε και ο κύριος Κοτσαμπασάκης. Λοιπόν, ηρεμίστε λίγο.

Κύριε Ντερέκα, αν θέλετε ολοκληρώστε.

Κος ΝΤΕΡΕΚΑΣ:

Καταλαβαίνω το άγχος και την αγωνία που έχουν οι συνάδελφοι. Το καταλαβαίνω αυτό. Αλλά πρέπει να ξέρετε.

Κος                            :

(Ομιλία μακριά από το μικρόφωνο)

Κος ΝΤΕΡΕΚΑΣ:

Κανένα άγχος. Εμείς πάμε καλά, προχωράμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Θα έχετε το λόγο. Μα σας είπα, θα έχετε το λόγο. Τι άλλο να κάνω;

Κος ΝΤΕΡΕΚΑΣ:

Τον πολιτικό μου λόγο, την άποψή μου για την αντιπολίτευση δεν είναι ύβρης. Αν το θεωρείτε ύβρης, έχετε πρόβλημα.

              Λοιπόν, ακούστε τώρα να δείτε, το καταλαβαίνω το πρόβλημα που έχετε.

Κος                            :

(Ομιλία μακριά από το μικρόφωνο)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Δεν είναι ύβρης.

Κος ΝΤΕΡΕΚΑΣ:

Η δημοτική παράταξη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Μα, τι θέλετε να κάνω; Να τον φιμώσω;

Κος ΝΤΕΡΕΚΑΣ:

Η δημοτική παράταξη, κύριε Μπούτση και κύριοι συνάδελφοι, προχωράει στη νέα τετραετία.

Κος                            :

(Ομιλία μακριά από το μικρόφωνο)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Θα έχετε το λόγο.

Κος ΝΤΕΡΕΚΑΣ:

Προχωράει στη νέα τετραετία. Απάντησα στο θέμα στα εγκαταλελειμμένα. Είναι ένα σοβαρό θέμα. Το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο μπορεί να καταγράφεται σήμερα αλλά αύριο κάποιος πάει και το μετακινεί, διαγράφεται το εγκαταλελειμμένο.

              Αυτά όμως θα έρθουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να κάνουμε μάθημα; Αφού οι συνάδελφοι είναι στην Επιτροπή.

Κος                            :

(Ομιλία μακριά από το μικρόφωνο)

Κος ΝΤΕΡΕΚΑΣ:

Δεν τα ξέρετε αυτά στην επιτροπή; Υπάρχει υπάλληλος στην επιτροπή, αξιόλογος υπάλληλος, η κυρία Ιουλία, αξιολογότατη, η οποία είναι πολύ τυπική και πολύ ουσιαστική στη δουλειά της.

              Αλλά πέρα από αυτό, συνάδελφοι, προχωράμε, η παράταξη προχωράει στη νέα τετραετία. Αυτή η τετραετία ίσως μπορεί να είναι η πιο παραγωγική τετραετία του Ευθυμίου και της παράταξης. Και ξέρετε γιατί; Γιατί αυτοί που ξεκινήσανε την πρώτη τετραετία ήταν άπειροι.

Ο Γιάννης ο Σάββας, παραδείγματος χάριν, ο οποίος κάνει ένα φοβερό έργο σήμερα ήταν την πρώτη τετραετία άπειρος. Στη δεύτερη τετραετία έμαθε και τώρα κάνει μία σοβαρή δουλειά, πάρα πολύ σοβαρή. Το ίδιο ο κύριος Φελλάς στο Πράσινο. Τι να πούμε για τον Άκη τον Δείξιμο μαζί με την Τσέλιου κάνουν μια καινοτόμα προσπάθεια στο καρναβάλι.

Και όλοι οι συνάδελφοι, οι αντιδήμαρχοι, ο κύριος Γρούμπας, κάνουν μια πολύ σοβαρή δουλειά. Και εκτίμησή μου είναι ότι αυτή η τετραετία θα είναι η πιο παραγωγική τετραετία αυτής της παράταξης.

              Σας ευχαριστώ.

 

 

*******

 

Κος ΝΤΕΡΕΚΑΣ:

Σήμερα είχαμε επαφή με το συνεργείο, κάναμε επαφή με το συνεργείο. Νομίζω σε δύο ημέρες θα ξεκινήσει το λεωφορείο να δουλεύει. Θα φτιάξουμε και το άλλο τώρα. Τελείωσε, περάσαμε και την Παρασκευή από την Οικονομική Επιτροπή το θέμα της συντήρησης.

Νομίζω είναι θέμα ημερών να αποκατασταθεί τελείως η συγκοινωνία με δύο λεωφορεία. Αλλά για να λυθεί τελείως και με αυτό με την επιφύλαξη ότι δεν θα έχουμε ξανά βλάβες. Είμαστε σε μια καλή φάση.

              Ευχαριστώ.

 

 

 

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.


ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ