Last updated: on November 1, 2017

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου, σχετικά με τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου και στα οποία εισηγητής θα είναι ο κ. Καραφωτιάς, ήταν αρκετή για να δημιουργήσει ένα διαδικτυακό πόλεμο ανάμεσα στον ίδιο και στην RSF Hellas.
 
Ο πολύ γνωστός Κοινοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας στον Ταύρο έχει διατελέσει στο παρελθόν μέλος της εθελοντικής ομάδας RSF Hellas η οποία έχει έδρα στο Μοσχάτο.
 
Με ανάρτηση του στο διαδίκτυο, ο Πρόεδρος της RSF Hellas κ. Σαμαλτάνος, ενημερώνει πως οι " εκπαιδεύσεις" και τα "δήθεν" σεμινάρια πρώτων βοηθειών που πραγματοποιούν σε σχολεία μη εκπαιδευμένα και μη πιστοποιημένα πρώην μέλη της ομάδας είναι επικίνδυνα για τα παιδιά...
 
Η ανάρτηση του κ. Σαμαλτάνου στο facebook έχει ως εξής:
 
"Αγαπητέ φίλε",
Αν ήξερες πρώτες βοήθειες θα ήξερες πως
ΔΕΝ δίνουμε φάρμακα,
ΔΕΝ κάνουμε διάγνωση,
ΔΕΝ δίνουμε συμβουλές για "εναλλακτικές θεραπείες" .
Ταυτόχρονα σου θυμίζω πως και ΤΑ ΜΑΣΑΖ στις γριές δωρεάν ή επί πληρωμής είναι κάτι που διώκεται ΝΟΜΙΚΑ.
Το ότι έμαθες καποια στιγμή να "διαβάζεις" ΔΕΝ σε κάνει "δάσκαλο".
 
Υγ. Όπως λέει και ο σοφός λαός. . Όποιος έχει την μύγα ..."
 
Ο κ. Καραφωτιάς απαντώντας, ανήρτησε μία σειρά φωτογραφιών από την εποχή που άνηκε στην RSF Hellas και το παρακάτω κείμενο:
 
"Όταν πλαγίως & τεχνηέντως προσπαθούν να σε μηδενίσουν, εκεί τους απαντάς όπως πρέπει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ & ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ!!!!!
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΤΗΣ RSF HELLAS Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΎΤΗΚΕ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
(Αναφέρομαι στο δημοσίευμα διότι πλαγίως & τεχνηέντως με θίγει η αναφορά του προέδρου της RSF)
******************************
Θα ήθελα να ενημερώσω δημόσια ότι μετά το δημοσίευμα σε ιστοσελίδα του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, σχετικά με την διεξαγωγή σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών, αυτά λέγω δεν έχουν να κάνουν με παιδιά, παρά μόνο με ενήλικες (γονείς- φίλους κλπ) .
Επομένως είναι άστοχο το σχόλιο, (ΠΡΟΣΟΧΗ το σεμινάριο είναι επικίνδυνο για τα παιδιά). Από τι κ. Πρόεδρε είναι επικίνδυνο;;
Απάντηση: Όταν με στείλατε να παραδώσω μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στο 2ο Δημ. Σχολείο Ταύρου, επί προεδρίας της κ. Αγγ. Γασπαράτου, δεν ήταν επικίνδυνο;
Αναφέρεται ότι τα σεμινάρια της ομάδας είναι δωρεάν. Αναφέρθηκε κανείς ότι εγώ παίρνω χρήματα; Άστοχο το σχόλιο του.
Αναφέρθηκε ότι ΠΡΟΣΟΧΗ τα σεμινάρια που παρέχονται από μη πιστοποιημένα μέλη και ότι η ομάδα είναι πιστοποιημένη με ISO.
Όταν η ομάδα πήρε την πιστοποίηση ISO ήμουν κι εγώ μέλος. Αλλά αυτό δεν με απασχολεί.
Απάντηση: Το 2013 η ομάδα με έστειλε στο Βελβεντό Κοζάνης για ιατρική κάλυψη. Δύο ημέρες στην λίμνη Πολυφύτου επικεφαλής της ομάδας, να χειριστώ 1000 Προσκόπους. Δεν ήμουν τότε εκπαιδευμένος;;
Την ημέρα παρουσίασης του 112 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου με δηλώσατε Εκπαιδευτή. Από λάθος με δηλώσατε;
Στους Μαραθωνίους της Αθήνας & Ημιμαραθωνίους με είχατε στην πρώτη παραλαβή των Μαραθωνοδρόμων. Έτσι ανεκπαίδευτο με είχατε;;
Βεβαίως δεν ξεχνάμε τον ποδηλατικό γύρο Μοσχάτου-Ταύρου, ούτε τις ποδηλατικές εκδηλώσεις στην Στενή (Καμπιά ) Ευβοίας και στην περιοχή του Αυλώνα. Αλλά και σε άλλες αθλητικές εκδηλώσεις.
Προς τι??? Αυτή η επίθεση;;;; μήπως χαλάω τίποτα; Έτσι ρωτάω από ενδιαφέρον.
Μήπως έχω μπει σε χωράφια, όπου δεν θέλετε να έχετε άλλους μέσα στα πόδια σας;
Απλά κάνω ερώτηση γιατί έχω απορίες????
Πάντως όπου με στείλατε πήρατε συγχαρητήρια (βλέπε 2ο δημοτικό σχολείο Ταύρου) όπου σαν ζήτησαν να ξαναπάω.
 
ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΥ ΕΊΜΑΣΤΕ ΠΡΩΗΝ ΦΊΛΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΗΣ RSF HELLAS ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Eίμαι όμως υποχρεωμένος να υπερασπιστώ τον εαυτόν μου, διότι αυτό που προσφέρω, το προσφέρω απλόχερα, χωρίς υποχρέωση και χωρίς χρηματισμό. Απλά μεταφέρω αυτά που
έμαθα. Αποστέλλω Συννημένα φωτογραφίες & πιστοποιήσεις σεμιναρίων. Πιο κάτω από τις εικόνες δημοσιοποιώ τα νόμιμα έγγραφα που αφορούν το πρόσωπο μου.
Η δε Πολιτική Προστασία με έχει κατατάξει στους πιστοποιημένους εθελοντές με αρ. μητρώου 71/2011"
 
Σίγουρα πρόκειται για αντιπαράθεση η οποία θα μπορούσε να επιλυθεί με ένα διαφορετικό τρόπο, ειδικά μάλιστα, όταν το θέμα αφορά Σχολεία του Δήμου μας.
 
Αξιοπρόσεχτο είναι το αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι ο κ. Καραφωτιάς στο παρελθόν, όπως ό ίδιος αναφέρει είχε σταλεί από την ομάδα σε διάφορες εκδηλώσεις ως ιατρική κάλυψη!
 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.