Last updated: on November 1, 2018

Με email που απέστειλε στο MoschatoMag.com o κ. Άρης Δημητρίου, απαντάει στα όσα δημοσιεύονται τις τελευταίες ημέρες σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το Πάρκο Ενόπλων στον Ταύρο.

Διαβάστε το άρθρο-απάντηση του μέλους του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχ/σης του Δήμου και υπευθύνου του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και του Σίνε Μασκώτ, κ. Άρη Δημητρίου:
 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Ειλικρινά δεν ήθελα να απαντήσω και να δώσω συνέχεια σε κάποια δημοσιεύματα που στέλνει κάποιος κύριος, αλλά αισθάνομαι αυτή την ανάγκη γιατί κάποιοι ή έχουν κοντή μνήμη ή εσκεμμένα και κακόβουλα χρησιμοποιούν τρόπους για να κατηγορήσουν τον Δήμαρχο και τους Εργαζομένους.

Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ κανέναν και επειδή προσφέρω εθελοντικά ατέλειωτες ώρες εργασίας, χρημάτων και κοινωνικού έργου θα σας αναφέρω πραγματικά γεγονότα και θα σας παρακαλούσα να έρθετε αυτοπροσώπως να διαπιστώσετε τα λεγόμενά μου.

Από το 2011 με προτροπή της Δημοτικής Αρχής, ανέλαβα εθελοντικά να λειτουργήσουμε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Ένα πάρκο που ήταν για να βόσκουν γίδια (υπάρχουν σχετικές φωτογραφίες) και όχι να μάθουν κυκλοφοριακή αγωγή τα παιδιά μας. Μέσα από αμέτρητες ώρες δουλειάς μαζί με τους εργαζομένους καταφέραμε να το κάνουμε λειτουργικό με συνεχόμενο ρυθμό βελτίωσης του χώρου με τιμητικό αριθμό άνω των 15.000 μαθητών που έχουν επισκεφτεί το χώρο από τότε μέχρι σήμερα.

Παράλληλα αρχίσαμε να βελτιώνουμε στον ελεύθερο από εκπαιδευτικές υποχρεώσεις χρόνο μας και τον υπόλοιπο χώρο του πάρκου Στρατού. Μάλιστα ο κύριος που κατηγορεί ήταν από τους συμπαραστάτες της προσπάθειάς μας και με πολλά-πολλά μπράβο. Κλαδέψαμε (έπαιρναν και ξύλα για τα τζάκια τους οι γείτονες), κουρέψαμε, βάψαμε, καθαρίσαμε και έγινε λειτουργικό και επισκέψιμο.

Φτιάξαμε μετά από σχετικό αίτημα των πολιτών το πάρκο σκύλων, περιφράξαμε το χώρο, βάλαμε όργανα, φυτέψαμε 20 δένδρα μάλιστα ο κύριος που κατηγορεί , είχε αναλάβει και το πότισμα των δένδρων) και βάλαμε νερό.

Βάλαμε φωτισμό στο πάρκο, απομονώσαμε το χώρο στάθμευσης του πάρκου από το υπόλοιπο, βάλαμε τσιμεντένια εμπόδια (με εντολή-παρόρμηση του κυρίου που γράφει, για να μην παρκάρουν κάτω από το παράθυρό του και τον ενοχλούν), φτιάξαμε τις πόρτες περιμετρικά για να μπορούν να κλείνουν. Φτιάχτηκε η παιδική χαρά κλπ.

Τοποθετήσαμε 10 μεγάλους κλάδους απορριμμάτων και άλλους τόσους μικρούς, βάψαμε τους χώρους (εξέδρα- Σινέ Μασκώτ- κάγκελα εσωτερικά κλπ), περιφράξαμε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής όπως ορίζει ο Νόμος, αναδείξαμε το πατινάζ που ήταν κρυμμένο στα χόρτα και δεν φαινότανε και άλλα πολλά.

Τι είναι τώρα; Εδώ θα μου επιτρέψετε να σας δώσω τις δικές μου προσωπικές απαντήσεις οι οποίες δεσμεύουν εμένα και μόνο εμένα.

1) Στο πάρκο σκύλων κλαπήκανε όλα τα δένδρα, έμεινε μόνο ΕΝΑ. Αυτό βέβαια δεν έγινε από της εκδιδόμενες ούτε από τα πρεζόνια!!!!

2) Σπάσανε την βρύση (αυτό το κάνανε οι ρομά).

3) Σπάσανε τα όργανα στο πάρκο σκύλων, όχι βέβαια οι εκδιδόμενες ούτε τα πρεζόνια!!!!

4) Σπάσανε την βρύση νερού στο κεντρικό πάρκο. Εκεί που πίνουν νερό οι πολίτες και…… κάνουν μπάνιο κάποιοι τα σκυλιά τους!!!!!!

5) Σπάνε συνεχώς τα λουκέτα που κλείνουμε το πάρκο (στη διάθεση του καθενός τα σπασμένα). Ποιος άραγε;;;;;;;

6) Σπάσανε εσκεμμένα την αλυσίδα που χωρίζει το χώρο στάθμευσης με το όλο πάρκο!!!!! Αυτό έγινε πρωινό, χωρίς να την κλέψουν και το μεσημέρι που πήγα να την κλείσω την βρήκα πεταμένη. Είχανε σπάσει την βάση στήριξης με σφυρί. Μέρα μεσημέρι οι εκδιδόμενες ή τα πρεζόνια;;;;;

7) Βάζουνε τα σκυλιά τους μέσα στην παιδική χαρά, μάλιστα ένας έχει και συνεργείο δίπλα στον κύριο που γράφει!!!!! Κάνοντας δε παρατήρηση να βγουν τα σκυλιά από την παιδική χαρά μου επετέθησαν!!!!!!!!!!!!

8) Αλήθεια γιατί ο εν λόγω κύριος δεν βάζει ποτέ το σκύλο του στο πάρκο σκύλων;;;;; τον καλημερίζω κάθε πρωί και τον βλέπω!!!!!!!!!

9) Βάζουν τις ακαθαρσίες των σκύλων σε σακουλάκια και τα κρεμούν στα σύρματα ενώ ο κάδος είναι δίπλα τους. Γιατί άραγε;;;;;;; μήπως κι εδώ φταίνε οι εκδιδόμενες;;;;;;

10) Τρώνε ηλιόσπορους και τα πετούν κάτω και κάθε πρωί σκουπίζουμε τους ηλιόσπορους!!!

Κι εδώ οι εκδιδόμενες;;;;;;

11) Καθημερινώς βρίσκουμε μπροστά στην πόρτα των γραφείων του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, ανθρώπινες ακαθαρσίες!!!! Κι αυτό οι εκδιδόμενες;;;;;;;;

12) Βάζουνε έξτρα λουκέτο στην αλυσίδα εισόδου (πριν την σπάσουν) και δεν μπορούσαν να περάσουν τα απορριμματοφόρα για να αδειάσουν τους κάδους!!!! Κι αυτό οι εκδιδόμενες και τα πρεζόνια;;;;;;;;;

13) Καθημερινώς βρίσκουμε ακαθαρσίες σκύλων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής!!!!!!κι αυτό οι εκδιδόμενες και τα πρεζόνια;;;;;

Μα θα μου πει κάποιος ότι είναι όλα καλά; Απαντώ ΟΧΙ. Όπως τα ανωτέρω που αναφέρω θεωρώ ότι είναι εσκεμμένα αναφέρω και τα προβλήματα. Πράγματι υπάρχουν εκδιδόμενες στην περιοχή. Μα είναι μόνο εκεί; Δεν υπάρχουν σε άλλα μέρη;;;; το καλοκαίρι ήτανε δίπλα στο σπίτι του κυρίου και μετά στο Practiker. Είναι θέμα τις αστυνομίας. Εγώ πάντως προσωπικά πήγα πολλά βράδια εκεί να δω (είχα πει και στον κύριο να έρθει, αλλά αυτός δουλεύει τα βράδια), τις κυνήγησα και μάλιστα απειλήθηκα από κάποιους!!!!!!!! Τα πρεζόνια….είναι μια μάστιγα της εποχής….δεν υπάρχουν αλλού;;;; σε άλλα πάρκα;;;; στη Ν. Σμύρνη, στο Φλοίσβο, στο Ζάππειο, στο πεδίο του Άρεως!!!!!!!!!!!!!!

Δικαίωμα του καθενός να γράφει ότι θέλει, αλλά θα πρέπει πρώτα να κάνουμε αυτοκριτική και μετά να λέμε και να πράττουμε. Μην γινόμαστε ισοπεδωτές. Ζω το χώρο 8 χρόνια, τον έχω κάνει δεύτερο σπίτι μου, κάνω τα πάντα για να είναι ο χώρος όπως πρέπει κι αυτό από μεράκι όχι από υποχρέωση, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ, γι’ αυτό αναγκάζομαι να γράψω αυτή την επιστολή. Εν κατακλείδι καλό θα ήταν να σκεπτόμαστε πριν πούμε ή κάνουμε κάτι. Και κάτι τελευταίο………

 

Μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε τόσο λίγα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσο πολλά.

 

 

  Με εκτίμηση

  Ι Άρης Δημητρίου

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.