ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ 

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το άρθρο-παρέμβαση του κ. Σταμάτη Καζαντζή, που δημοσιεύτηκε στα Κοινωνικά Δίκτυα πριν λίγη ώρα, και καυτηριάζει συμπεριφορές, καταστάσεις, αντιλήψεις και παθογένειες..

Last updated: about 10 months ago

Τελικά, όσο μεγαλώνεις μαθαίνεις και η γνώση είναι δύναμη, όπως έλεγαν οι παλιότεροι!

Για παράδειγμα, μαθαίνεις διαβάζοντας, ότι κάποιες φορές ο “εγκληματίας” μπορεί να διαπράττει το “έγκλημα” αλλά έχει “προετοιμάσει” την Κοινωνία να το αποδεχθεί, παραφράζοντας ένα απόφθεγμα… θέλοντας ίσως να δώσω και ένα πολιτικό τόνο.
Σας παρακαλώ, διορθώστε με εάν έχω κάνει κάποιο γραμματικό ή συντακτικό λάθος, ειδικά εσείς οι πιο “γραμματιζούμενοι” με τις τόσες περγαμηνές και τα “βαρέα” & “ανθυγιεινά” ένσημα!

Λόγω φύσης του επαγγέλματος μου..
Ναι βέβαια, τον επιούσιο τον έχω βγάλει δουλεύοντας, στον πολύπαθο ιδιωτικό τομέα μάλιστα, γεγονός το οποίο με κάνει περήφανο γιατί μεγάλωσα μέσα στην Κοινωνία, μέσα στην πόλη μου και μην περιμένοντας κάποιον ή κάτι να με διορίσει σε μία θέση, χωρίς να έχω τα απαιτούμενα προσόντα και καταλαμβάνοντας τη θέση κάποιου παιδιού με σπουδές, που έτυχε να γεννηθεί..”άτυχος”!!
Ζητάω συγνώμη, παρασύρθηκα πάλι…

Λοιπόν, αυτό που με λυπεί, είναι το θράσος ορισμένων, οι οποίοι επί σειρά δεκαετιών επέλεξαν να αμείβονται χωρίς να παράγουν κάτι.
Μάλιστα αυτοί οι ίδιο περιαυτολογούν για αυτό, όταν γύρω τους, στρατιές άνεργων νέων παιδιών για να επιβιώσουν αναγκάστηκαν να σκύψουν το κεφάλι και να αρκεστούν στα λίγα, βλέποντας τους “τεμπέληδες” να φωτογραφίζονται σε νυχτερινά κέντρα, γύρω από σπασμένα πιάτα και άδεια μπουκάλια πανάκριβο ουίσκι και ένα πανάκριβο πούρο στο χέρι!

Είναι οι άνθρωποι, που σχολιάζουν τα πάντα, έχουν άποψη για τα πάντα, μέσα από τη ζεστή τους πολυθρόνα, την οποία αρκετές φορές την έχουν πληρώσει οι φορολογούμενοι!
Είναι επίσης οι άνθρωποι, που είχαν πάντα όνειρο να μπουν σε αυτήν την κλειστή ομάδα και έφτιαξαν όλη τους τη ζωή, κάνοντας μελέτη σε κάθε είδους πιρουέτα που έβλεπαν σε εκπομπές μπαλέτου στην τηλεόραση.

Αυτή η κατάσταση, είναι που με έκανε μέσα σε άλλα να θέλω να ασχοληθώ με την πολιτική.

Ίσως να μην την αλλάξω, όμως στο τέλος θα μπορώ να λέω στα νεότερα παιδιά, ότι δε στέρησα κάτι από εσάς, για να ζήσω εγωιστικά και τεμπέλικα, εις βάρος σας.

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.