ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ 

Με δήλωση του σήμερα, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου αφήνει αιχμές προς τον πρώην Δήμαρχο Ταύρου κ. Δημήτρη Σούτο, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε χθες, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Δεν φανταζόμασταν όμως ότι τώρα, επειδή δεν έχει κάποιο αξίωμα θα ενεργούσε κατ’ αυτόν τον τρόπο, αν και στο παρελθόν είχε επιλέξει τον ίδιο δρόμο..."

Last updated: about 3 months ago

Δήλωση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου: «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα»

 

Με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του Δημήτρη Σούτου από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε τα εξής:

 

«Από το 2011 μέχρι σήμερα μοναδικό μέλημα μας  είναι η συνένωση των κοινωνιών των δύο πρώην Δήμων Μοσχάτου και Ταύρου. Αυτό έγινε σε μια πολύ δύσκολη και μεγάλης διάρκειας χρονική περίοδο οικονομικής, κοινωνικής και πρόσφατα υγειονομικής κρίσης.

Η συνένωση γίνεται με σεβασμό στην ιστορία των πόλεων, χωρίς αντιπαλότητες και φυσικά χωρίς καμιά προσπάθεια να απομειωθεί το έργο κανενός,  τιμώντας την προσφορά όλων ανεξαιρέτως.

Αντιμετωπίσαμε  και αντιμετωπίζουμε  ακόμα και σήμερα πολλά προβλήματα του παρελθόντος, όμως ποτέ δεν επιρρίψαμε ευθύνες, αλλά προσπαθούμε να τα λύνουμε και να προχωρούμε  με στόχο την πρόοδο της κοινωνίας.

Για αυτή την πολιτική και το έργο  μας, οι πολίτες σε Μοσχάτο και Ταύρο μας τίμησαν σε τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις με αυξανόμενα ποσοστά κάθε φορά. Είμαι, δε, βέβαιος ότι και την επόμενη φορά θα πράξουν το ίδιο τιμώντας και αναγνωρίζοντας το  έργο μας.

Τα επιχειρήματα που διατυπώνει ο Δημοτικός Σύμβουλος και π. Δήμαρχος Ταύρου, κ. Δημήτρης Σούτος, στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του από τον συνδυασμό μας, αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίες.

Τη συνεργασία που είχαμε την τιμήσαμε δεόντως, τοποθετώντας τον Αντιδήμαρχο Ταύρου, Αναπληρωτή Δημάρχου, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ με πρότασή μας εξελέγη την περασμένη τετραετία και Πρόεδρος του Συνδέσμου των Δήμων για το Κοιμητήριο του Σχιστού. Αυτή είναι η ηθική μου και ο πολιτικός μου πολιτισμός.

Δεν φανταζόμασταν όμως ότι τώρα, επειδή δεν έχει κάποιο αξίωμα θα ενεργούσε κατ’ αυτόν τον τρόπο, αν και στο παρελθόν είχε επιλέξει τον ίδιο δρόμο.

Δυστυχώς γι’ αυτόν, ο κ. Σούτος ταυτίστηκε με μια μικρή μειοψηφία που υπονομεύει και προσπαθεί να μειώσει το έργο της Δημοτικής Αρχής. Η παράταξη μας ούτε εκβιάζεται ούτε χειραγωγείται.

Συνεχίζουμε  με τα οράματα και τις αρχές των ιστορικών Δημάρχων του Δήμου μας.

Συνεχίζουμε με τις αξίες των αείμνηστων Δημάρχων Παναγιώτη Βακαλόπουλου, Ανδρέα Παπαδημητρίου, Ταξιάρχη Παπαντώνη.

Για την υστεροφημία του, έναν δρόμο έχει να ακολουθήσει: Να καταθέσει την έδρα στην παράταξη με την οποία εξελέγη στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Γιατί στην ιστορία της Αυτοδιοίκησης, οι διατελέσαντες  Δήμαρχοι δεν ανεξαρτητοποιούνται, αλλά παραιτούνται.

Αγαπητέ Δημήτρη, στην προσφιλή σου αρχαία τραγωδία, σκηνές που δεν ήταν προς θέαση εκτυλίσσονταν στο «εκκύκλημα», εγώ θα επιλέξω όλα να εξελιχθούν στην σκηνή.

Καλή πορεία στη ζωή σου, αλλά μην ξεχνάς τη λαϊκή ρήση «τα στερνά τιμούν τα πρώτα».

 

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.


ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ