ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΟΥΤΟΣ 

Χρήστος Σούτος: «Επιστολή προς κάθε έκπληκτο ποδοσφαιρόφιλο»

Από τη Δευτέρα το απόγευμα παρακολουθούμε ακόμα ένα επεισόδιο κακόγουστης φαρσοκωμωδίας, στο οποίο εμπλέκονται άπαντες που κόπτονται για το καλό του ποδοσφαίρου της Ελλάδας.

Last updated: 2 months ago

Είναι σύνηθες όταν θέλουμε να περιγράψουμε την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να χρησιμοποιούμε χαρακτηρισμούς όπως: Μπανανία ή τριτοκοσμική Ουγκάντα. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις όμως νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ στους συμπαθέστατους κατοίκους της Ουγκάντα και στη φανταστική χώρα της Μπανανίας, που έχω χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν τα ονόματα αυτά ως επιθετικούς προσδιορισμούς για το λαοφιλές άθλημα στη χώρα μας.
 
Από τη Δευτέρα το απόγευμα παρακολουθούμε ακόμα ένα επεισόδιο κακόγουστης φαρσοκωμωδίας, στο οποίο εμπλέκονται άπαντες που κόπτονται για το καλό του ποδοσφαίρου της Ελλάδας. Πρώτη και καλύτερη η ελληνική Κυβέρνηση, η οποία μέσω του αρμόδιου Υφυπουργού της, πριν ακόμα καλά -καλά γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό το πόρισμα της ΕΕΑ, έσπευσε να δηλώσει ότι οι προβλεπόμενες ποινές για τα αδικήματα που κατηγορούνται η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ, είναι εκτός λογικής και πρέπει να αλλάξουν. Σε δεύτερο πλάνο οι παράγοντες των ελληνικών ομάδων, οι οποίοι με ανακοινώσεις τους και τοποθετήσεις τους, είτε έφτασαν στο ολίσθημα να μιλούν για εθνικό θέμα, πιθανό διχασμό και εμφύλιο σπαραγμό, είτε άρχισαν να επιχαίρουν για ένα πόρισμα που δεν συνιστά απόφαση και που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιβάλλει ποινές, παραβλέποντας ή σωστότερα προσπαθώντας να χειραγωγήσουν τις μελλοντικές δικαστικές αποφάσεις. Τρίτοι και καταϊδρωμένοι οι εκπρόσωποι του δικού μας κλάδου, οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι από εκφραστές και κομιστές της είδησης, της αλήθειας, της τεκμηριωμένης άποψης, αγωνίζονται να αποδείξουν πόσο καλά γιουσουφάκια του συστήματος είναι. Εδώ, κανονικά θα έπρεπε να μπαίνει μία τελεία στους εμπλεκόμενους στο πανηγύρι των ζουρλών, όπως έλεγε κάποτε ένας παράγοντας του μπάσκετ, όμως σε αυτήν την απίθανη χώρα που ονομάζεται Ελλάδα το κερασάκι στην τούρτα έρχεται από την ΟΥΕΦΑ. Ναι κύριοι, καταφέραμε και τους κάναμε σαν τα μούτρα μας!
 
Κλείνω αυτήν την πρώτη μας επαφή μέσω του www.moschatomag.com, με μία αναφορά στη μνήμη χρυσόψαρου που διαθέτει ο Έλληνας οπαδός. Από προχθές το βράδυ, στις εκπομπές επικοινωνίας ακούμε διαρκώς φιλάθλους να λένε, ότι πρώτη φορά γίνονται τέτοια πράγματα. Να σας θυμίσω ότι η Πολιτεία έχει τη διάθεση να παρέμβει στα εσωτερικά των σπορ στη χώρα μας, με διάφορους τρόπους και διευκολύνσεις, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να μπουσουλάει. Ενδεικτικά, μπορώ να σας αναφέρω το 1992, όταν ο πατέρας του σημερινού Πρωθυπουργού και ο τότε αρμόδιος Υπουργός, Στέφανος Μάνος, "έσβηναν" 9 δις χρέη, βγάζοντας με αυτόν τον τρόπο την θηλιά από το λαιμό του υπερχρεωμένου Ολυμπιακού, αφήνοντας μόνο 2 δις για αποπληρωμή σε βάθος δεκαετίας. Την υπαγωγή, για την προσωρινή σωτηρία όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, της ΑΕΚ στο άρθρο 44, η οποία γα να γίνει χρειάστηκε την "απουσία" του Δημοσίου από την εκδίκαση της υπόθεσης ή την ακόμα πιο πρόσφατη καταστρατήγηση κάθε νόμου, για να παραμείνει ο Παναθηναϊκός στη Superleague, πριν από δύο καλοκαίρια. Σε όλα αυτά δεν θα προσθέσω τις ΚΑΕ και ΠΑΕ, που εκμεταλλευόμενες παραθυράκια, φωτογραφικές διατάξεις και σχέσεις με τους εκάστοτε κυβερνώντας, έσβησαν χρέη και συνέχισαν να λειτουργούν, αδιαφορώντας για νόμους και Κράτος. Μοναδικοί χαμένοι πάντα υπάλληλοι, παίκτες και δύσμοιροι προμηθευτές, που νόμιζαν ότι επιχειρούν και δουλεύουν σε ένα κανονικό κράτος. Αναζητήστε λοιπόν μόνοι σας τον μοναδικό αναμάρτητο και δώστε του να ρίξει την πρώτη πέτρα...
 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.