ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡIΣΤΙΔΗ 

Μαγειρεύοντας με την Cookpad

Last updated: 24 days ago

Πέρασαν τα Χριστούγεννα και πάμε βουρ για την Πρωτοχρονιά. Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της, άλλη μια χρονιά είναι στα σκαριά… Ας αποχαιρετήσουμε αυτή την χρονιά με ένα τραπέζι γεμάτο καλούδια κι ας ευχηθούμε η νέα χρονιά που έρχεται να είναι καλύτερη από αυτή που αποχαιρετούμε.

Ακόμη κι αν το ρεβεγιόν φέτος δεν θα είναι ίδιο με όσα έχουμε συνηθίσει, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να είναι λιγότερο λαμπερό και μεγαλοπρεπές.

Είτε γιορτάσεις με τον άνθρωπο σου είτε καταφέρεις να συναντηθείς με λίγους φίλους ή συγγενείς από το τραπέζι σου δεν πρέπει να λείπει τίποτε.

Διάλεξε ένα από τα παρακάτω μενού και πες άντε γεια στο χρόνο που φεύγει!

Παραδοσιακό menu

Αν είσαι παραδοσιακός και δεν αγαπάς τους νεωτερισμούς, ειδικά στα γιορτινά τραπέζια, ένα παραδοσιακό μενού είναι ασφαλής επιλογή. Άλλωστε δεν είναι κακό πού και πού να γυρνάμε στο ήθη και τα έθιμα του τόπου μας! Δοκίμασε λοιπόν:

 

Gourmet menu

Αν είσαι  gourmet αυτές οι μέρες είναι ευκαιρία να περιποιηθείς και να κακομάθεις περισσότερο από ποτέ τον ουρανίσκο τον δικό σου αλλά και των καλεσμένων σου. Για εσένα λοιπόν έχουμε:

 

Οικονομικό menu

Για κάποιους από εμάς, το τραπέζι γεμίζει έτσι κι αλλιώς πιο δύσκολα. Αν παρ’ όλα αυτά θέλεις, λόγω ημερών, να το κάνεις λίγο πιο πλούσιο, έχω να σου προτείνω έναν οικονομικό συνδυασμό:

 

Vegan menu

Και παρόλο που οι μέρες προστάζουν κρεατοφαγία, δεν χρειάζεται να μείνεις νηστικός αν είσαι χορτοφάγος, υπάρχουν πολλές, πεντανόστιμες συνταγές που θα κάνουν το τραπέζι σου πολύ πολύ γιορτινό! Δοκίμασε:

 

 Και μην ξεχάσεις βέβαια να έχεις διαθέσιμο και κάποιο αλκοολούχο ποτό (από το χύμα κρασί ου σε φιλέψαν τελευταία φορά που πήγες στο χωριό, μέχρι την πιο ακριβή σαμπάνια) για να τσουγκρίσεις με τους αγαπημένους σας.

Ό,τι και αν επιλέξεις πάντως να μαγειρέψεις, να βάλεις τον καλύτερό σου εαυτό, για να γεμίσεις τις πεινασμένες κοιλίτσες, αλλά και τις αχόρταγες καρδιές με όλη σου την αγάπη!

Να έχουμε μια καλή χρονιά!

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.