ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡΙΣΤΙΔΗ 

Μαγειρεύοντας με την Cookpad

Last updated: 15 days ago

Εσύ ξέρεις πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις ολόκληρο το μυρωδάτο πορτοκάλι; Αν σου κίνησα έστω και λίγο την περιέργεια διάβασε παρακάτω και θα δεις πως το πορτοκάλι δεν είναι ακόμη ένα φρούτο.

Θα δεις πως εκτός από το να φας όπως είναι ή να το κάνεις χυμό, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε γλυκά και αλμυρά πιάτα και το κυριότερο πως να μην πάει τίποτε χαμένο από το υπέροχο πορτοκαλάκι.

Είναι ένα φρούτο που υπάρχει στα περισσότερα σπίτια, σχεδόν όλο το χρόνο και είναι σούπερ θρεπτικό! Δεν είναι κρίμα να καταναλώνουμε ένα μέρος του και το υπόλοιπο να το πετάμε;

Μπορείς λοιπόν εκτός από φρεσκοστυμμένο χυμό να φτιάξεις Πορτοκαλάδα συμπυκνωμένη και να την διατηρήσεις στο ψυγείο σου για αρκετό καιρό, αν και αμφιβάλω πως θα μείνει για πολύ.

Μπορείς ακόμη τον χυμό να τον χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις dressing, να μαρινάρεις κρέατα ή να τον προσθέσεις στα φαγητά ακόμη και σε ροφήματα & γλυκά για να δώσει ξεχωριστή γεύση!

Μερικές προτάσεις χρησιμοποιώντας το χυμό:

 

Αλλά όλα αυτά σίγουρα λίγο πολύ τα κάνεις κι εσύ. Τι κάνεις όμως τις φλούδες; Δυστυχώς οι φλούδες και οι στυμμένες πορτοκολόκουπες καταλήγουν στα απορρίμματα αλλά κακώς, μιας και πάρα πολλές ιδιότητες του πορτοκαλιού βρίσκονται στις φλούδες του! Η φλούδα του πορτοκαλιού έχει 4 φορές περισσότερες φυτικές ίνες από τη σάρκα και είναι πλούσια σε σε φλαβονοειδή τα οποία διαθέτουν αντικαρκινικές, αντιδιαβητικές, καθώς και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Πριν χρησιμοποιήσεις τις φλούδες σιγουρέψου πως τα πορτοκάλια σου είναι ακέρωτα και πως τα έχεις πλύνει πολύ καλά!

Μερικές προτάσεις τη φλούδα

Μπορείς ακόμη να φυλάξεις το ξύσμα από τα πορτοκάλια σου στην κατάψυξη ή να το αποξηράνεις και να το έχεις διαθέσιμο όποτε το χρειαστείς να αρρωματίσεις, γλυκά και φαγητά. Μπαίνει σε κέικ, πορτοκαλόπιτες, χαλβάδες, και φυσικά σε κοτόπουλο γίγαντες και τόσα άλλα φαγητά!.

Μπορείς ακόμη να φτιαξεις

Μείωσε τη σπατάλη και το διατροφικό σου αποτύπωμα. Μικρές καθημερινές συνήθειες που κάνουν όμως μεγάλη διαφορά.

 

 

 

Speed up your social site in 15 minutes
 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.