ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡΙΣΤΙΔΗ 

Μαγειρεύοντας με την Cookpad

Last updated: 7 months ago

Ίσως δεν το ξέρεις αλλά αυτή η εθιστική λιχουδιά πηγαίνει χιλιάδες χρόνια πίσω, προτού ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακαλύψει την αμερικανική ήπειρο! Τότε μάλιστα οι αυτόχθονες το αρωμάτιζαν με βότανα και τσίλι. Επίσης με το ποπ κορν έφτιαχναν μπύρα και σούπες ενώ το χρησιμοποιούσαν και για την κατασκευή κοσμημάτων. Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές ανακάλυψαν το 1948 στο Μεξικό ένα καλαμπόκι 5.000 ετών!

 

 

 

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το καλαμπόκι να μετατρέπεται σε νιφάδα νοστιμιάς; Το μυστικό βρίσκεται στον πυρήνα. Ζεσταίνοντας το σπόρο, η υγρασία που υπάρχει μέσα του μετατρέπεται σταδιακά σε ατμό και τελικά “σκάει”.

 

Το ποπ κορν είναι το μόνο σνακ που αποτελείται κατά 100% από μη επεξεργασμένα δημητριακά ολικής αλέσεως. Επίσης μία νέα μελέτη δείχνει ότι το ποπ κορν περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες (ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες) απ΄ ότι πολλά φρούτα και λαχανικά. Αυτά βέβαια ισχύουν όταν δεν το επιβαρύνουμε με βούτυρο, αλάτι, ζάχαρη ή χρωστικές ουσίες!

 

 

 

Σπιτικό ποπ κορν… ό,τι καλύτερο

 

Προτίμησε το σπιτικό ποπ κορν γιατί έτσι μπορείς να το φτιάξεις με αγνά υλικά και με την ποσότητα του αλατιού που επιθυμείς. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορα μπαχαρικά όπως πάπρικα και πιπέρι καγιέν, να χρησιμοποιήσεις αρωματικό λάδι, μέλι, καστανή ζάχαρη ή και σοκολάτα!

 

Αλμυρό ποπ κορν

 

 

Γλυκό ποπ κορν

 

 

 

 

Φτιάξε τη συνταγή που σου αρέσει, διαλέξε την αγαπημένη σου ταινία και απόλαυσε αυτό το αγαπημένο για μικρούς και μεγάλους σνακ!

 

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.