ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡΙΣΤΙΔΗ 

Μαγειρεύοντας με την Cookpad

Last updated: 5 months ago

Πόσες φορές δεν έχει περισσέψει ψωμί από το φούρνο ή ψωμί του τοστ και δεν ξέρεις τι να το κάνεις… #ΜηνΤοΠετάς, εδώ σου έχω μερικούς τρόπους να μην πάει τίποτα χαμένο!

 

Ξανακάντο φρέσκο!

 

Αρχικά, μπορεί να θες όντως ψωμί, απλό ψωμάκι, φρέσκο και λαχταριστό, να μπορείς να κάνεις την παπάρα σου με την ησυχία σου και να τραβήξει και μπόλικο λαδάκι. Τι να κάνεις όμως που μπαγιάτεψε το ψωμί και δεν βολεύεσαι;;;

 

Μπορείς εύκολα, με μια βρεγμένη πετσέτα να το ξανακάνεις καινούργιο! Τύλιξέ το ψωμάκι σου σε μια βρεγμένη πετσέτα, βάλτο σε ζεστό φούρνο μέχρι να στεγνώσει η πετσέτα και δοκίμασε να δεις πόσο φρέσκο σου φαίνεται μετά!

 

Φτιάξε παξιμάδια-φρυγανιές-κρουτόν-γαλέτα

 

Με ό,τι έχει απομείνει από το ψωμάκι σου, μπορείς να κάνεις νόστιμες σπιτικές φρυγανίτσες, αλλά και σπιτικά παξιμαδάκια με όποια γεύση θες. Αν κόψεις το ψωμάκι σε μικρά κυβάκια και το αρωματίσεις, κάνεις επίσης τα πιο νόστιμα (και οικονομικά) κρουτόν που διατηρούνται για καιρό!

 

Επιπλέον μπορείς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική γαλέτα ψήνοντας πρώτα το μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες και περνώντας το από το μούλτι.

 

Α, και μια φοβερή συμβουλή: φύλαξε ό,τι ψίχουλα και σουσάμια πέφτουν στην ψωμιέρα, ανακάτεψέ τα με λίγο αλεύρι και θα έχεις το πιο κατάλληλο μείγμα για φοβερό πανάρισμα!

 

Μαγείρεψε κάτι αλμυρό

 

Το μπαγιάτικο ψωμάκι με λίγα ακόμα υλικά μπορεί να ανακυκλωθεί και να μεταμορφωθεί στο πιτς φυτίλι σε ένα γρήγορο σνακ ή κυρίως πιάτο για την οικογένεια. Εμείς προτείνουμε:

 

 

Μαγείρεψε κάτι γλυκό

 

Και αν θες γλυκάκι, και τέτοιο σου έχουμε. Πάρε το μπαγιάτικο ψωμάκι σου και δοκίμασε να φτιάξεις:

 

 

Δοκίμασε μια από τις παραπάνω συνταγές και δεν θα ξαναβρεθείς ποτέ με ψωμάκι για… πέταμα!

 

 

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.