ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡΗΣΤΙΔΗ 

Μαγειρεύοντας με την Cookpad

Last updated: 4 days ago

H κατανάλωση του βακαλάου στην Ελλάδα έχει επετειακό χαρακτήρα αφού τον τρώμε την 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Κυριακή των Βαΐων, δύο ημέρες της Τεσσαρακοστής κατά τις οποίες επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού.

Ο βακαλάος υπάρχει σε όλες τις μεσογειακές χώρες και, παρόλο ότι υπάρχει σε αφθονία, εν τούτοις καταναλώνεται κατά ένα μεγάλο βαθμό και σαν παστός.

25η Μαρτίου αύριο και ας δούμε πως θα μπορέσουμε έστω και μέσα από την κουζίνα να διατηρήσουμε μια κανονικότητα, έστω και επίπλαστη. Με την γενικότερη κατάσταση που βιώνουμε, αυτή του lockdown, ίσως να μην είναι τόσο εύκολη η πρόσβαση σε παστό βακαλάο, για αυτό και έρχομαι με εναλλακτικές προτάσεις για να τιμήσουμε, όσο είναι αυτό δυνατό, το έθιμο του Ευαγγελισμού της Θετόκου.

 Αν είσαι από τους προνοητικούς και έχεις μερινήσει να προμηθευτείς τον παραδοσιακό υγράλατο μπακαλιάρο, τότε μπορείς να ετοιμάσεις  το παραδοσιακό πιάτο της ημέρας, μπακαλίαρο σκορδαλία (https://cookpad.com/gr/sintages/3086402)  ή εναλλακτικά κροκέτες μπακαλιάρου (https://cookpad.com/gr/sintages/3071732) που γίνονται ωραιότατο μεζεδάκι για μικρούς και μεγάλους.

 

Αν όμως σε πρόλαβε η απαγόρευση κυκλοφορίας, λύσεις υπάρχουν! Μπορείς με κατεψυγμένο ή φρέσκο ψάρι να φτιάξεις ωραιότατες κροκέτες ψαριού (https://cookpad.com/gr/sintages/3375710) ή  ψαράκι πανέ με κατεψυγμένη φέτα μπακαλιάρου (https://cookpad.com/gr/sintages/3126873-mpakaliaros-pane-fish-sticks).

 Μένουμε σπίτι, φερόμαστε υπεύθυνα και φροντίζουμε μυαλό και σώμα.

Χρόνια πολλά για αύριο.

www.cookpad.com/gr

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.