«Μεταναστευτικό»

Last updated: 3 months ago

     Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα αν όχι ίσως το μεγαλύτερο που έχει δημιουργηθεί και θα οδηγήσει σε αλλαγές δεν μπορούμε να φανταστούμε είναι το μεταναστευτικό ζήτημα. 
 
                   Αυτές τις μέρες με επίκεντρο την Γερμανία γίνονται και συνεχίζονται να γίνονται έντονες συζητήσεις για κάποια λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και το πρόβλημα είναι ένα και ουσιώδες .Κανένα μα κανένα κράτος δεν θέλει να φιλοξενήσει μετανάστες στην χώρα του και αυτό ισχύει για όλες τις κυβερνήσεις των Ευρωπαϊκών κρατών και την πλειοψηφία των πολιτών τους. Έφτασε το σημείο που η γερμανική για παράδειγμα κυβέρνηση κρίνεται η επιβίωση της από το θέμα αυτό και σε λίγο καιρό με μαθηματική ακρίβεια θα κριθούν δεκάδες κυβερνήσεις από την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος . 
 
                  Η αντιμετώπιση από πολιτικής μεριάς είναι εύκολη σε εισαγωγικά καθώς μπορεί να ακολουθήσει την πλειοψηφία και να πει δεν θέλουμε μετανάστες , πρόσφυγες και όπως αλλιώς θέλετε να τους ονομάσουμε .Εδώ όμως πρέπει και επιβάλλεται σαν πολίτες του κόσμου που είμαστε όλοι μας να αναρωτηθούμε όλο αυτό το ζήτημα πότε ξεκίνησε και για ποιο λόγο διογκώθηκε τόσο πολύ. Κάτι το προκάλεσε , κάτι το δημιούργησε . 
 
 Οι απόψεις πολλές και αμέτρητες για το τι προκάλεσε αυτό το ζήτημα που αφορά εκατομμύρια κόσμο και επίσης να μην ξεχνάμε ότι η μετανάστευση αφορά δεκάδες χώρες όπως και την δική μας ακόμα .Οι εύκολες λύσεις είναι ο αφορισμός και το μακριά από εμάς .Αυτές οι σκέψεις όμως οδηγούν σε μονοπάτια που ο κόσμος και η ανθρωπότητα τα έχει ξαναζήσει .Χρειάζεται νηφαλιότητα και να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις που διαδραματίζονται ακόμα και τώρα που μιλάμε και να θυμόμαστε πάντα κάτι που λέω πολλές φορές στην παρέα μου, ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή και είμαι σίγουρος πως αυτό κάποτε το είχε πει και ένας  Σύριος στην δική του παρέα .Η μετανάστευση μας αφορά όλους διότι όλοι πλέον όλοι είμαστε εν δυνάμει μετανάστες εννοείται ο καθένας για διαφορετικούς λόγους . 
 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.