ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡΙΣΤΙΔΗ 

Μαγειρεύοντας με την Cookpad

Last updated: 8 months ago

Lockdown vo.2 και σίγουρα σκέφετεσαι αν έχεις ψωνίσει όλα τα απαραίτητα…

Οι μέρες που περνάμε έχουν την δική τους δυσκολία και οι καταστάσεις μας επιβάλλουν να περιορίσουμε τις μετακινήσεις και να μείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι, βέβαια αυτό το έχουμε ξανακάνει.

Αν ανησυχείς λοιπόν ότι αυτό θα έχει επίδραση στην ποιότητα του καθημερινού φαγητού της οικογένειάς, σου έχω μερικές βασικές οδηγίες και συμβουλές για να παραμείνει η διατροφή σου ισορροπημένη, αλλά και να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τα υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα και τα ντουλάπια σου.

Δοκίμασε να μαγειρέψεις διαφορετικά πιάτα με απλά υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου!

Είναι σχεδόν σίγουρο πως αυτή η καραντίνα δεν σε βρήκε χωρίς μαγιά, αν λοιπόν στην πρώτη καραντίνα δεν έφτιαξες ψωμί ευκαιρία να το επιχειρήσεις τώρα. Δοκίμασε να φτιάξεις το πιο φημισμένο ψωμί των social, Ψωμί χωρίς ζύμωμα στη γάστρα.

Το επόμενο σιγουράκι είναι πως θα έχεις ρύζι στο ντουλάπι σου, με το κρύο να μας δείχνει τα δόντια του ετοίμασε για την οικογένεια μια Κοτόσουπα μυρωδάτη ότι καλύτερο για ψυχή και σώμα.. Comfort food που λένε και στο χωριό μου.

Χρησιμοποίησε την φακή με έναν εντελώς πρωτότυπο και νόστιμο τρόπο, πόση φακή σούπα να φάει άλλωστε ένας άνθρωπος, με όση φακή περίσσεψε φτιάξε Νηστίσιμο Burrito με φακές

Μακαρόνια, το αγαπημένο φαγητό του έγκλειστου!! με ένα πακέτο μακαρόνια και λίγο σκόρδο τρώς πεντανόστιμα και μιας και δεν θα συναντήσεις κανέναν βάλε μπόλικο σκόρδο και θα με θυμηθείς Σκορδομακάρονα η νοστιμιά της απλότητας

 

Εκείνη την κοσνέρβα τόνου που πήρες σε μια κρίση δίαιτας και έχει μείνει στο ντουλάπι είναι τώρα η κατάλληλη ευκαιρία να την μαγειρέψεις με ένα τρόπο νόστιμο και ιδιαίτερο Πατάτες με τόνο στον φούρνο.

 

Στην κατάσταση που είμαστε δε χωράει ο πανικός, χωράει όμως η δημιουργικότητα! Βρες ευκαιρία να δοκιμάσεις κάτι καινούριο και αν έχεις οποιαδήποτε απορία στείλε μου ένα μήνυμα μέσω της σελίδας κι εγώ θα σε βοηθήσω.

#μένουμεήρεμοι, #μένουμεσπίτι και δημιουργούμε!

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.