ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡΙΣΤΙΔΗ 

Μαγειρεύοντας με την Cookpad

Last updated: 10 months ago

Η κολοκύθα θαρρεί κανείς πως φτιάχτηκε για να χαρίζει χρώμα στις μουντές ημέρες του φθινοπώρου. Η καλύτερη στιγμή όσον αφορά την ωρίμανσή της είναι όντως το φθινόπωρο και συγκεκριμένα η περίοδος που μεσολαβεί από το μήνα Οκτώβρη έως και το Νοέμβρη και μπορεί να φαγωθεί με χίλιους δυο τρόπους, χρησιμοποιώντας κάθε μέρος της και χωρίς να πεταχτεί ούτε 1 κομματάκι της, από την φλούδα ως και τους σπόρους!

Η κολοκύθα που θα επιλέξεις είναι σημαντικό να έχει το κοτσάνι της, να διαθέτει σκληρό περίβλημα, να μην έχει χτυπήματα και γρατζουνιές και να έχει βαθύ πορτοκαλί χρώμα (λένε πως αυτό μπορεί να συνδέεται με την γλυκύτητά της, αν και ως επί τω πλείστων, η γλυκιά της γεύση εξαρτάται περισσότερο από την ποικιλία της, το έδαφος και το κλίμα στο οποίο μεγαλώνει).

 Εκτός από την περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, η κολοκύθα είναι επίσης σχετικά χαμηλή σε θερμίδες, καθώς αποτελείται από 94% νερό.

 Συνταγές και χρήσιμες συμβουλές:

 Η κολοκύθα είναι βασικό υλικό σε πολλά διαφορετικά πιάτα, αλμυρά, αλλά και γλυκά! Συνήθως χρησιμοποιείται η σάρκα της, όμως μπορεί κάποιος να την μαγειρέψει ολόκληρη, χρησιμοποιώντας την φλούδα και τα σπόρια της. Τίποτα δεν πάει χαμένο από την κολοκύθα! Πριν ξεκινήσεις να την μαγειρέψεις δες πρώτα πώς καθαρίζεται και συντηρείται η κολοκύθα, αλλά και πώς μπορείς να φτιάξεις πουρέ/πολτό κολοκύθας.

 Φτιάξε μια Εύκολη σούπα κολοκύθας ή ένα εντυπωσιακό Fondue σε ψητή κολοκύθα.

 Δοκίμασε να φτιάξεις λαχταριστά Muffins με κολοκύθα και κρανμπερι ή μια υπέροχη Γλυκιά κολοκυθόπιτα ή μια Τάρτα γλυκιάς κολοκύθας.

 Και φυσικά μην πετάξεις ούτε τα σπόρια αλλά ούτε και την φλούδα. Φτιάξε Σπιτικό πασατέμπο και λαχταριστά Τσιπς από τη φλούδα της κολοκύθας

 Βγες μια βόλτα ως τον μανάβη και πάρε κι εσύ μια κολοκύθα.

 

 

 

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.