Last updated: 5 months ago

Αγαπάω σημαίνει νοιάζομαι. Δεν ξέρω αν το είχε πει και κάποιος άλλος πριν από εμένα, αλλά η εμπειρία αυτό μου έχει διδάξει και σε προτρέπω φέτος να κάνεις το ίδιο. Κάνε κάτι για τους άλλους. Δείξε ότι νοιάζεσαι και ότι σε νοιάζουν. Δισεκατομμύρια τριαντάφυλλα αναμένετε να διακινηθούν αυτήν την ημέρα σε όλο τον κόσμο ως πράξη αγάπης ακόμα περισσότερες ευχετήριες κάρτες κ.τ.λ.π.  Εκατομμύρια Προτάσεις γάμου ένωσης και σχέσεων. Φυσικά το Σύμβολο που συνδέεται με την Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου είναι το τόξο και το βέλος του θεού Έρωτα. Ο Έρως είναι ο θεός της επιθυμίας, της αγάπης και της ερωτικής έλξης

Και σκεφτόμουν γράφοντας εδώ …….Αν, δηλαδή, για ένα βράδυ κάναμε όντως κάτι για την αγάπη. Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα μπορούσε να γίνει μία καλή αφορμή, όχι μόνο για να κάνουμε δώρο τις αγαπημένες μας σοκολάτες, αλλά για να υπερασπιστούμε επιτέλους την αγάπη. Την αληθινή αγάπη, που της αξίζει να γιορτάζεται παγκόσμια και από όλους. Μία αγάπη που δεν κάνει διακρίσεις, δε νοιάζεται από πού προέρχεσαι, πόσο χρονών είσαι.

Σκέφτοντας όλα αυτά έχω να σου προτείνω κάτι …να αγκαλιάσεις όλες τις όμορφες «γεύσεις» της. Πως ? Αντάλλαξε π.χ. το πιο παθιασμένο φιλί στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.. Εμπόδια που μόνο η αληθινή αγάπη μπορεί να ξεπεράσει.  Απάλλαξε τον εαυτό σου από αυστηρά στερεοτυπικά κουτάκια και προσπάθησε να μη γίνεις από εκείνους που δεν αφήνουν τους άλλους να χαρούνε ελεύθεροι κάτι τόσο απόλυτα όμορφο, όπως είναι η αγάπη και ο έρωτας. Απόλαυσε έναν ρομαντικό περίπατο χέρι χέρι στη βραδινή Αθήνα. ή στο Λόφο Νυμφών, το κτιριακό στολίδι του Αστεροσκοπείου Αθηνών σε μια όμορφη βραδιά για να γιορτάσεις. Την συγκεκριμένη ημέρα, στις 14 Φεβρουαρίου συνδέουν τους αστερισμούς του νυχτερινού ουρανού με την ελληνική μυθολογία, εστιάζοντας στους μύθους γύρω από τον έρωτα.

Όλα τα παραπάνω σκοπό έχουν να σε πείσουν πως η αγάπη υπάρχει όταν κάνουμε κάτι για αυτή. Ίσως μερικές φορές να μην τη βλέπουμε, γιατί πάει και κρύβεται στα πιο απρόβλεπτα μέρη, σε μία στοά στην Πανεπιστημίου, σε ένα κόκκινο περιτύλιγμα με καρδούλες, σε μία παλιά φωτογραφία, σε ένα τετριμμένο τραγούδι των U2. Σημασία έχει να κάνεις κάτι για την αγάπη και θα κάνει τότε και εκείνη κάτι σε σένα αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Από Σήμερα τίμα τον έρωτα και την αγάπη όπως ακριβώς θα έκανες χθες, όπως ακριβώς θα κάνεις κι αύριο.!!

 

Κάτι που ζήλεψα……… Το μεγαλύτερο σε διάρκεια φιλί

Σύμφωνα με το Guinness World Records,το μεγαλύτερο σε διάρκεια φιλί διήρκεσε 58 ώρες, 35 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα και το έκανε ένα ζευγάρι Ταϊλανδών στις 12-14 Φεβρουαρίου του 2013. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε σε ένα ζευγάρι αντρών με φιλί διάρκειας 50 ωρών, 25 λεπτών και 1 δευτερολέπτου.

Και Φυσικά ΔΕΝ ξεχνάμε 13 Φεβρουαρίου  Διεθνής Ημέρα Προφυλακτικού!

Για την προώθηση της πρόληψης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και των ανεπιθύμητων κυήσεων, η 13η Φεβρουαρίου σε συνδυασμό με την Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου, γιορτάζεται ως Διεθνής Ημέρα Προφυλακτικού.

Για την προώθηση της πρόληψης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και των ανεπιθύμητων κυήσεων, η 13η Φεβρουαρίου σε συνδυασμό με την Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου, γιορτάζεται ως Διεθνής Ημέρα Προφυλακτικού.

Πληροφορίες που άντλησα για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου  έξι χώρες απαγορεύουν τον εορτασμό της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. Αυτές είναι: η Μαλαισία, η Ινδονησία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και η Ινδία. Επιπλέον, η επαρχία Μπέλγκοροντ (Belgorod) στη Ρωσία απαγόρευσε την Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου το 2011.


Η Κάτια Σπαθή είναι Οικονομικός Σύμβουλος στην πολύ γνωστή Δικηγορική Εταιρεία LAW HELP, που εδρεύει στο Μοσχάτο και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων στην Αθλητική Ένωση Μοσχάτου

 

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.


ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ