Μαύρο εξ' αμελείας ...By Katia

 

Last updated: 3 months ago

Oχι δεν είπε κανείς ότι είναι εύκολο να δώσεις ένα τέλος στη σχέση σου, όπου έχεις επενδύσει συναισθηματικά ψυχικά, μπορεί και οικονομικά, και έχεις κάνει πολλά όνειρα.  Όμως, μία κακή σχέση δε φτιάχνει από μόνη της (παρά μόνο όταν το θέλουν και οι δύο, και αυτό με κόπο και δουλειά και ενδεχόμενος πολλές υποχωρήσεις). Αν βρίσκεσαι στη φάση του να πάρεις τη μεγάλη απόφαση, σκέψου το καλά, εξέτασε τα προτερήματα και τα ελαττώματα του-της συντρόφου σου, τα υπέρ και τα κατά της σχέσης σου.  Καλό θα είναι να τα καταγράψεις σε χαρτί, σε 2 στήλες για να τα έχεις μπροστά σου (αυτό εμένα πάντα μα πάντα σε όλα με βοηθάει όταν το κάνω) και να έχεις και μια πιο αντικειμενική ματιά για να πάρεις την απόφασή σου.  Μην ξεχνάς πως ότι απόφαση και να πάρεις είναι η δική σου ζωή και δικαιούσαι να τη ζήσεις ώστε να είσαι ευτυχισμένος-η.

Πολλές φορές οι άνθρωποι μένουν σε μια σχέση που δεν τους ικανοποιεί μόνο και μόνο επειδή φοβούνται να μείνουν μόνοι τους.

Μην προσπαθείς να βρεις δικαιολογίες ώστε να μείνεις σε μια σχέση που δεν περνάς καλά. Καμιά φορά όσο κι αν τον-την αγαπάς, πρέπει να παίρνεις την απόφαση να δίνεις ένα τέλος. Ωστόσο μια θηλιά υποχρέωσης σφίγγει τον λαιμό σου και συνέχεια σκέφτεσαι ότι σ’ αγαπάει, θέλει το καλό σου, δύσκολα θα βρεις έναν τόσο καλό άνθρωπο (αν είναι τόσο καλός-η κέρασε τον/ην μία πάστα).

 

Πώς θα το καταλάβεις, όμως;

 Υπάρχει κακοποίηση μέσα στη σχέση. Η κακοποίηση δεν έχει μόνο μία μορφή, τη σωματική, όπως πολλοί λανθασμένα πιστεύουν.  Η κακοποίηση μπορεί να είναι συναισθηματική και ψυχολογική.  Καμία μορφή κακοποίησης δεν θα πρέπει να είναι ανεκτή.  Αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο.!!!!!!!

Έλλειψη σεβασμού. Δε σέβεστε τον άλλο άνθρωπο γι’ αυτό που είναι, βλέπετε μόνο τα ελαττώματά του και αισθάνεστε ότι είναι πολύ ‘λίγος’ για εσάς.

Πρέπει να κάνετε μεγάλους συμβιβασμούς,  στις πεποιθήσεις, τις αξίες, την ευτυχία σας για να κάνετε τον/η σύντροφό σας ευτυχισμένο ή για να αποφύγετε συγκρούσεις μαζί του.

 Ο/η σύντροφός σας δε σας επιτρέπει να έχετε στενούς δεσμούς με την οικογένεια και τους φίλους σας. Πρόκειται για σημάδι επιθυμίας ελέγχου, για κτητικότητα και ζήλεια από τη μεριά του συντρόφου σας, που ίσως έτσι υπονομεύει τις άλλες υγιείς σχέσεις στη ζωή σας και θέλει να σας περιορίσει στη σχέση μαζί του/της.  

 Καυγαδίζετε και τσακώνεστε διαρκώς, για το παραμικρό και χωρίς λόγο.

 Δε θέλετε φιλιά και αγκαλιές από τον/τη σύντροφό σας.  Ενδεχομένως αποφεύγετε τη σωματική επαφή μαζί του, δεν έχετε ερωτική επιθυμία για το άτομό του.  

 Περιμένετε με ανυπομονησία να είστε χώρια. Και όχι μόνο δε θέλετε να περνάτε χρόνο μαζί.

 Κάθε τι μικρό που κάνει σας εκνευρίζει αφόρητα.  Δεν αντέχετε τον/τη σύντροφό σας στην καθημερινότητά σας.

 

 Δεν επικοινωνείτε, παρά μόνο αν πρέπει στ’ αλήθεια, για κάποια βασικά, πρακτικά ζητήματα.

 Δε μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας όλη σας τη ζωή με αυτό το άτομο. Μπορείτε όμως κάλλιστα να φανταστείτε να περνάτε τη ζωή σας μακριά του.

Δεν έχετε τις ίδιες αξίες και τους ίδιους στόχους. Για παράδειγμα, εσείς θέλετε γάμο και αυτός απλή συμβίωση ή εσείς θέλετε παιδιά ενώ αυτός-η όχι.  

Φοβάσαι να μείνεις μόνη-ος σου Γι’ αυτό και δεν παραδέχεσαι ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό ότι δεν είσαι καλά. Ακόμα και όταν νιώθεις ότι πνίγεσαι, αποφεύγεις να μιλήσεις στον σύντροφό σου. Φοβάσαι μήπως τσακωθείτε, και μόνο με τη σκέψη αυτή, αλλάζεις αμέσως γνώμη.

 Φλερτάρεις όταν βγαίνεις έξω Δείχνει ότι ψάχνεις την επιβεβαίωση αλλού και θέλεις κάτι καινούριο που να σου προκαλεί ένα ενδιαφέρον. Άρα, σημαίνει ότι η σχέση σου δε σε καλύπτει πια σε όλα τα επίπεδα.

Σεξ και μόνο, αν το μόνο που σας κρατάει μαζί είναι ότι περνάτε καλά στο κρεβάτι, τότε αυτό δεν είναι και πολύ καλό σημάδι.

Χωρίς σεξ, Μπορεί το σεξ να είναι πάντα πιο παθιασμένο στην αρχή της σχέσης, αλλά εάν δεν κοιμάστε πλέον μαζί ή ακόμα χειρότερα εάν κοιμάστε σαν αδερφάκια, ίσως να πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το μέλλον αυτής της σχέσης. Μην ξεχνάς εξάλλου ότι οι σεξουαλικές ανάγκες σας, είναι εξίσου σημαντικές με τις συναισθηματικές .

Έχεις απατήσει ή το έχεις σκεφτεί Κοίτα, τα πράγματα πλέον είναι κάπως πιο ρευστά και σίγουρα όχι τόσο αυστηρά. Παρόλα αυτά, όταν μπεις στη διαδικασία να απατήσεις ή έστω να το σκεφτείς, σημαίνει ότι κάτι σου λείπει. Yπάρχουν άνθρωποι που ζουν διπλές ζωές και έχουν παράλληλες σχέσεις. Αυτό φυσικά δεν είναι το ιδανικό. Το ιδανικό είναι ο σύντροφός σου να σε καλύπτει. Και αν δεν το κάνει, μάλλον θα πρέπει να χωρίσεις.

Και το μαγικό που το έχω ακούσει πολλές φορές τον-/την αγαπώ σαν να ήμασταν αδέλφια δεν θέλω να πάθει κακό τον/ την πονάω …..αν σκάφτεσαι κάτι τέτοιο παρακάτω σου έχω την αρχή πώς να ξεκινήσεις την συζήτηση!!!!!!!

Το πιο σημαντικό είναι να πεις: έχουμε ένα θέμα που εμένα δεν με κάνει ευτυχισμένη-ο, που πιστεύω ότι κάνει κακό στη σχέση μας και δεν νομίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε για πολύ, έτσι γιατί θεωρώ ότι σε αυτή τη σχέση δεν είμαι ευτυχισμένη-ος. Εσύ είσαι;” Είναι πολύ δύσκολο σε μια σχέση, όταν ο ένας δεν αισθάνεται ευτυχισμένος να είναι και ο άλλος καλά. Απλά δώστου-ης την ευκαιρία να το πει κι αυτός-η.

Αν ελπίζεις ότι ο σύντροφός σας θα αλλάξει. Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες πλάνες που βιώνουμε. Ο άνθρωπος λοιπόν γενικά δεν αλλάζει παραμένει ίδιος.

 Όπως λέει και το τραγούδι ….Θα βρεθεί άλλη-ος να αγαπήσει αυτό που είναι, αφήστε τον/την να πάει στο καλό!!!


Η Κάτια Σπαθή είναι Οικονομικός Σύμβουλος στη Δικηγορική Εταιρεία Law Help, που εδρέυει στο Μοσχάτο & Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στην Αθλητική Ένωση Μοσχάτου

 

 

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.